Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

€ 19,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Realistisch omgaan met religie

Een psychologische beschouwing over religie en geloof

Herman Reimes • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Een aantal elementaire gedragskenmerken van onze verre voorouders zijn evolutionair gezien nog steeds van betekenis, zo ook onze ontvankelijkheid voor religie. Het ‘geloof’ in het bovennatuurlijke verschaft ons morele steun en het gevoel van geborgenheid en zingeving. Echter: door religieuze conditionering ontwikkelt zich bij veel gelovigen een vertekend zelfbeeld, dat maakt dat zij dwangmatig vasthouden aan hun achterhaalde denkbeelden.
  Door deze gedragskenmerken in een psychologisch kader te plaatsen ontstaat een samenhangend mensbeeld en wordt duidelijk waarom we zo massaal in Goden, religieuze leiders en wonderen willen geloven. Dit authentieke en logisch onderbouwde boek kan bijdragen aan zelfkennis en een bredere kijk op onze behoefte aan religie.
  De Jezusfiguur boven de Martinus Nijhofbrug op de omslag van dit boek staat symbool voor het spirituele mysterie van religie en geloof in wonderen. De brug daarentegen is het resultaat van het toepassen van een lange reeks wetmatigheden die hier op aarde van kracht zijn.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 308
  Uitgeverij : Het vrije woord
  ISBN : 9789463458559
  Datum publicatie : 11-2019
 • Inhoudsopgave
  Overzicht van de indeling 5
  De strekking van dit boek 11
  1 Religie floreert dankzij illusie 15
  2 Het ontstaan van de aarde en het vervolg 53
  3 Het geloof in Goden en magie 109
  4 De Homo sapiens en het ‘geweten’ 142
  5 Religie ontmaskerd als mensenwerk 206
  6 Zelfkennis maakt mild, kritisch en ongelovig 265
  Bronverwijzing 305
  Dankwoord 308
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 19,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Enerzijds is religie een bron van saamhorigheid, van medeleven en opkomen voor je naasten. Maar anderzijds vormt het de legitimatie voor vergaande onverdraagzaamheid, machtsmisbruik en realiteitsverduistering. Het vasthouden aan ongewenste conditionering en achterhaalde standpunten blijkt hardnekkiger naarmate die innerlijke programmering met sterke emoties gepaard is gegaan. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer het geweten nauw verbonden wordt met waarden en normen van een dominante cultuur van schuld en zondebesef. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen