Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

Niet leverbaar

×

€ 9,95


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Ons verloren hertogdom

René Arendsen • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Eeuwenlang was Gelderland een zelfstandig en succesvol vorstendom in het hart van Europa. Het was het land van de machtige hertogen van Gelre, maar ook van rijke burgers en dappere ridders. Gezamenlijk bestuurden zij eeuwenlang het Hertogdom Gelre. Gelderland heeft een fascinerende geschiedenis, die helaas bij weinig mensen bekend is. Dit stripalbum brengt daar verandering in! Historicus René Arendsen schreef het verhaal voor de strip: “Gelderland is zonder de twijfel de mooiste provincie van Nederland. Niet alleen vanwege de schitterende natuur, de mooie steden en de fascinerende kastelen, maar vooral door de bloedstollend spannende geschiedenis. Eigenlijk is Gelderland een verdwenen vorstendom net als Schotland en Catalonië. Het hertogdom Gelre ging in de golven van de geschiedenis ten onder, maar overal zie je de sporen van ons verloren hertogdom nog terug.” Dat is ook de titel van het stripboek: Ridders van Gelre en Ons Verloren Hertogdom. Twee gewone jongens krijgen in de Arnhemse Eusebiuskerk een bijzondere opdracht. Zij moeten de geschiedenis van Gelderland gaan ontdekken. Hertog Karel van Gelre rijst op uit zijn praalgraf en slaat de jongens tot Ridders van Gelre. Samen met een Duits meisje gaan de Ridders op reis langs allerlei prominente locaties uit de Gelderse geschiedenis. Belangrijke plekken zijn Zutphen, Harderwijk, Kloster Graefenthal bij Goch en het Gebroeders van Lymborch Festival in Nijmegen. Onderweg horen de Ridders verhalen over Vikingen, de Hanze, de Tachtigjarige Oorlog en de Franse revolutie. Reizen jullie met de Ridders mee? De Nederlandse provincie Gelderland ontstond net over de huidige grens in Duitsland. Daar ligt nog altijd een stad die de naam Geldern draagt. Een draak teisterde deze regio, totdat twee heldhaftige ridders daar een eind aan maakten. Waar het bloed van de draak vloeide bouwden zij een kasteel, de oorsprong van het huidige Gelderland! Maar voordat we alles gaan verklappen... Lezen jullie mee met de avonturen van de Ridders van Gelre?

  Hertog Karel van Gelre staat op uit zijn praalgraf en slaat twee gewone jongens tot Ridders van Gelre. De Ridders krijgen een bijzondere opdracht: onderzoek de geschiedenis van het verloren hertogdom Gelre. Een meisje uit het Duitstalige deel van Gelderland is hun gids. Met behulp van de Gelderse vlag reist het drietal op magische wijze door de geschiedenis van Gelderland. ‘Ridders van Gelre en Ons Verloren Hertogdom’ is een spannend verhaal over de geschiedenis van Gelderland dat eeuwenlang een zelfstandig en machtig vorstendom was. Het hertogdom Gelre ging in de golven van de geschiedenis ten onder, maar toch zie je overal de sporen van dat verdwenen land terug. De Gelderse geschiedenis leert ons veel over onze tijd. Over het prachtige landschap in Gelderland, over onze goede banden met Duitsland en over het ontstaan van onze steden. Ook leren we dat Gelderland eeuwenlang vooropliep in de ontwikkeling naar democratie, maar ook in economische en culturele vernieuwingen. Net als in Friesland en Brabant mogen we in Gelderland trots zijn op de provincie waarin we wonen.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 220mm x 290mm
  Aantal pagina's : 48
  Uitgeverij : Stichting Cultuur- en Erfgoedlab
  ISBN : 9789082946901
  Datum publicatie : 05-2019
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 9,95


niet beschikbaar

niet beschikbaar

Niet leverbaar
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen