€ 19,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Sar-Elniks

Israels buitenlandse vrijwilligers in IDF-uniform

Eric van Rijn • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Eric van Rijn [1966] vertelt op eigen wijze, hoe hij reeds op jonge leeftijd interesse voor Israël kreeg. Als twintiger vond hij een manier om als buitenlandse vrijwilliger bij het Israëlische leger geplaatst te kunnen worden om op een basis, ook al is het in militair uniform, civiele taken te verrichten.
  In Sar-Elniks vertelt de schrijver hoe zijn interesse voor Israël is ontstaan en een stukje voorgeschiedenis. Daarnaast gaat het boek vooral over de vele indrukken die hij opdeed, en de voor hem waardevolle interactie met zowel Israëli’s, als vrijwilligers uit de Verenigde Staten, Zuid-Afrika, Nederland en Frankrijk.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 223
  Uitgeverij : Eric van Rijn
  ISBN : 9789090325989
  Datum publicatie : 11-2019
 • Inhoudsopgave
  Hoofdstukken:
  Jeugdjaren en groeiende interesse in Israël
  1 De staat Israël
  2 De IDF
  3 Introductie van de organisatie van Sar-El
  4 Aanmelding bij Sar-El in Amsterdam
  5 Heenvlucht naar Israël
  6 Aankomst op de basis
  7 Aan het werk?
  8 Dagelijks leven op de basis
  9 Escape naar Tel Aviv
  10 Party
  11 Weekend Tel Aviv
  12 Trip en Jeruzalem
  13 Het afscheid nadert
  14 Vertrek van de basis
  15 Nieuw thuis
  16 Nieuwe vrienden
  17 Trip naar Beersheva
  18 Masada
  19 Sar-El, lehitra’ot
  20 Dahab, Sinaï
  21 Vrienden
  22 Tal & Stella
  23 Rishon LeZion
  24 De onvermijdelijke terugreis
  25 Terug thuis
 • Reviews (8,8 uit 2 reviews)

  19-01-2020
  Goed boek leest lekker weg.
  Ben je geinteresseerd in Israël moet je dit boek zeker lezen. Een verhaal over de avonturen van een jonge man die een reis naar Israël maakt. Doel daar intrede in het vrijwilligersleger. Eric is een mensen mens hij maakt makkelijk contact. Op een leuke vlotte manier beschrijft hij de ontmoetingen met zowel Israëliërs als vrijwilligers vanuit heel veel andere landen. Maar bovenal de liefde voor Israël spreekt uit het boek. Ik beveel dit boek aan zeer zeker voor jongere die ook deze stap willen maken.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  14-01-2020
  Zeer interessant!
  Een échte aanrader. Ik heb het boek in een adem uitgelezen. Het is geschreven met humor en af en toe een traan! Zeer interessant voor een ieder die zich interesseren in het Jodendom en Israël


  Geplaatst door uit Deurne , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10

€ 19,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Nieuw thuis
Met een ‘wake up guys!’ wekte Sharda ons. Eindelijk waren we vlak bij de nieuwe basis. Het was duidelijk dat dit een groot complex moest zijn want de toegangspoorten waren enorm en voorzien met stalen hekwerk. Ook was de bewaking talrijker en scherper.
Sharda vroeg ons om onze paspoorten en samen met de namenlijst overhandigde ze deze aan de wachtcommandant. In plaats van het paspoort hadden Rudy en ik al een geplastificeerde ID van de IDF. Alles was in orde, we reden de basis op die in alle opzichten helemaal anders was dan de vorige. Grote witte stenen gebouwen met drie verdiepingen en alles was ruim en breed opgezet. Al snel hield de bus halt bij een groot gebouw. Dit zou ons wooncomplex worden en toen we het gebouw inliepen vertelde Sharda ons dat dit een cavaleriebasis was, tanks en pantserwagens dus. We gingen naar de tweede verdieping en vanbinnen kon het goed een Nederlandse kazerne zijn geweest vanwege de indeling. De gangen waren breed met her en der een bank tegen de muur en rechts lagen de kamers. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen