Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

€ 16,00


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur

 • Cover The Battle of Arnhem September 1944
  The Battle of Arnhem September 1944 (boek)
 • Cover De Slag om Arnhem September 1944
  De Slag om Arnhem September 1944 (boek)

Slag om de Grebbeberg

Hennie Vaessen • Boek • hardback

 • Samenvatting
  Dit boek verschijnt in twee versies. De doelgroep van déze uitgave is de groep 7 en 8. Deze versies verschillen van cover en het taalgebruik (aangepast aan de wensen van een Christelijke School). Dit boek is tot stand gekomen met steun van Stichting 75 jaar Slag om de Grebbeberg en Gebiedscoöperatie O-gen.

  Slag om de Grebbeberg

  Augustus 1939. Nederland is in crisis. Vanwege een dreigende Duitse invasie worden 280.000 man onder de wapenen geroepen om Nederland te verdedigen. De dienstplichtige soldaten Gerard Roodhart (de Rooie), Johannes Eibergen (Hannes) en Jozef Schoenmaker (Bolle) arriveren op het station in Rhenen. Ze worden gelegerd in de Gelderse vallei, bij de familie Akkerman, in een piepklein huisje. De mannen leggen zelf, in de bloedhete nazomer van 1939, hun verdedigingswerken aan en in de daaropvolgende strenge winter van 1940 moeten ze ijshakken om de inundaties open te houden.
  Dan is het zover: 10 mei 1940. Nazi-Duitsland valt aan. De soldaten, waaronder de Rooie, Hannes en Bolle, trekken naar hun stellingen. De bevolking, waaronder de familie Akkerman, wordt geëvacueerd naar het Westen, aan boord van een kleine vloot kolenschepen. De volgende dag breekt een verbeten strijd uit op de Grebbeberg, waarbij de oppermachtige vijand de Nederlandse linies één voor één oprolt.

  Alles eindigt met het bombardement van Rotterdam, dat de familie Akkerman van dichtbij kan bijwonen. Van onze drie soldaten overleeft er maar één de meidagen...

 • Productinformatie
  Binding : Hardback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 237mm x 317mm
  Aantal pagina's : 52
  Uitgeverij : PelikaanPers
  ISBN : 9789490000202
  Datum publicatie : 03-2015
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 16,00


niet beschikbaar

niet beschikbaar

Zondag voor 21.00 uur besteld, dinsdag in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen