Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

€ 39,00


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Nederlands Caribisch Personenvennootschapsrecht

J.J.A. Hamers • Boek • paperback

 • Samenvatting
  De aanleiding voor het verschijnen van deze uitgave is de inwerkingtreding van de dertiende titel van Boek 7 van het Burgerlijk Wetboek van Aruba (Personenvennootschap). In Curaçao en Sint Maarten geldt sinds enkele jaren een personenvennootschapsrecht dat, evenals het in Aruba ingevoerde personenvennootschapsrecht, is gebaseerd op het Nederlandse wetsvoorstel dat in 2011 werd ingetrokken, het Ontwerp Maeijer. In dit boek wordt het nieuwe Arubaanse personenvennootschapsrecht beschreven en toegelicht. Afwijkingen ten opzichte van het recht van Curaçao en Sint Maarten worden aangegeven. Ten gevolge van de invoering van titel 7.13 BWA beschikken het Arubaanse recht en de Arubaanse praktijk over een set moderne regels waarin dogmatiek en jurisprudentie hand in hand gaan. Met deze regeling wordt het oude en vergeelde personenvennootschapsrecht, dat verdeeld was over het Burgerlijk Wetboek en het Wetboek van Koophandel, gemoderniseerd, wordt het geldende recht gecodificeerd en wordt verheldering gebracht ten aanzien van vraagstukken waarover geen rechtspraak van de Hoge Raad bestond en waarover de literatuur verdeeld was. De regeling bevat belangrijke vernieuwingen, waaronder de opheffing van het verschil tussen beroep en bedrijf, de daaruit voortvloeiende uitbreiding van de aansprakelijkheid van maten in de openbare maatschap, en de mogelijkheid tot omzetting van een openbare personenvennootschap in een naamloze vennootschap of een vennootschap met beperkte aansprakelijkheid. Voor de samenstelling van dit boek, waarvan het manuscript op 30 juni 2021 werd afgesloten, werd mede gebruikgemaakt van de tekst van de derde druk van J.J.A. Hamers en L.P.W. van Vliet, Inleiding personenvennootschappen, Boom Juridische uitgevers, Den Haag 2007. Het kwam met name tot stand ten behoeve van het onderwijs in het vak Inleiding Arubaans ondernemings- en faillissementsrecht aan de Universiteit van Aruba.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 169mm x 240mm
  Aantal pagina's : 224
  Uitgeverij : Boom juridisch
  ISBN : 9789462909779
  Datum publicatie : 10-2021
 • Inhoudsopgave
  1 Inleiding; 2 Algemene bepalingen en interne verhoudingen; 3 Het vennootschapsvermogen, vertegenwoordiging van de vennootschap en verhaal door schuldeisers; 4 Ontbinding en opzegging; 5 Voortzetting; 6. Vereffening en verdeling; Bijlage I Aruba; Bijlage II Curaçao; Bijlage III Sint Maarten; Jurisprudentieregister; Artikelenregister; Trefwoordenregister; Serielijst SNAAR
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 39,00


niet beschikbaar

niet beschikbaar

0-2 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen