€ 66,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur

 • Cover Je bent wat je doet
  Je bent wat je doet (boek)
 • Cover Je bent wat je doet
  Je bent wat je doet (ePUB)

Sociale psychologie

Roos Vonk • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Hoe vormen mensen zich een beeld van anderen? Hoe kun je groepsbeslissingen en -prestaties verbeteren? Wanneer helpen mensen elkaar en waarom? Dit boek bespreekt hoofdthema's uit de sociale psychologie die zich richt op hoe mensen elkaars gedrag, gedachten en gevoelens beïnvloeden.

  Naast wetenschappelijke theorieën beschrijft Sociale psychologie ook prikkelende experimenten en herkenbare situaties uit het dagelijks leven en de actualiteit. In elk hoofdstuk wordt een deelgebied onder de loep genomen. Aan de orde komen onder andere: zelfbeeld, beïnvloeding, emoties, beslissen, groepsgedrag, stereotypen en agressie.
  Prettige en boeiende kost voor iedereen die meer wil weten over hoe mensen in het dagelijks leven met elkaar omgaan.

  De opzet in de vierde druk van het boek blijft gelijk; de hoofdstukken zijn herzien en geüpdatet.
  Sociale psychologie
  Het zelf
  Waarneming van personen
  Attractie en intieme relaties
  Emoties in sociale interactie
  Beslissen en kiezen
  Attitudes en overredende communicatie
  Beïnvloeding
  Groepsgedrag
  Stereotypen
  Pro-sociaal en anti-sociaal gedrag

  Uniek aan dit boek is dat het is geschreven door gerenommeerde experts uit Nederland en Vlaanderen. Het is prettig leesbaar, concreet en toegankelijk en het bevat een overzicht van de laatste wetenschappelijke inzichten. Het is uitstekend toepasbaar op de Nederlandse en Vlaamse praktijk.

  De website bij het boek bevat links naar filmpjes en zelfstudieopdrachten met uitwerkingen bij de verschillende hoofdstukken.

  Het boek is bedoeld voor hbo-studenten (jaar 1 en 2) van de opleidingen sociaal pedagogische hulpverlening, pedagogiek, toegepaste psychologie, maatschappelijk werk en dienstverlening en voor hbo-studenten van de opleidingen communicatie, cultureel maatschappelijke vorming, sociaal juridische dienstverlening, social work, lichamelijke oefening

  Roos Vonk (eindredactie) is hoogleraar sociale psychologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Ze doet onderzoek naar onder meer: de eerste indruk, zelfbeeld/zelfkennis, emoties, sociale beïnvloeding en macht. Daarnaast maakt ze via boeken, artikelen, lezingen en workshops haar wetenschappelijke kennis toegankelijk voor een breder publiek.

  De hoofdstukken in dit boek zijn geschreven door Nederlandse hoogleraren, een Vlaamse hoogleraar en deskundigen op de betreffende onderzoeksgebieden.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 201mm x 274mm
  Aantal pagina's : 720
  Uitgeverij : Boom
  ISBN : 9789089537850
  Datum publicatie : 07-2017
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 66,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar

Voor 23:15 besteld, morgen in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen