Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

Niet leverbaar

×

€ 24,30


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur

 • Cover Hecht niet
  Hecht niet (boek)
 • Cover (H)echt niet
  (H)echt niet (ePUB)

Socratisch motiveren

Martin Appelo • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Socratisch motiveren
  Martin Appelo

  Socratisch motiveren is een methode om ‘moeilijke gevallen’ in de hulpverlening in beweging te krijgen, de strijdbijl te begraven en stilstand of hopeloosheid te veranderen in acceptatie. Martin Appelo beschrijft in dit handboek hoe deze methode gebruikt kan worden.
  Hulpverleners, therapeuten en (bedrijfs)artsen kunnen Socratisch motiveren gebruiken bij cliënten met wie ze ‘vastzitten’.

  In het socratisch gesprek heeft de therapeut geen ander doel dan het verduidelijken van de motieven van de cliënt en de consequenties die belangrijke anderen daaraan verbinden. Hij houdt daarbij veel rekening met iemands persoonlijkheid, mening, tempo, mogelijkheden en omstandigheden. De methode past zich bij de cliënt en zijn omgeving aan, niet andersom. Socratisch motiveren is nooit gericht op inhoudelijke verandering maar brengt de cliënt toch vaak op een ander spoor. Na een introductie waarin de stappen van de methode en veel praktijkvoorbeelden aan de orde komen, volgt in Socratisch motiveren een beschrijving van de theorie en de uitgangspunten. Daarna geeft de auteur uitgebreide richtlijnen voor de stappen in het proces en een werkschema. Vervolgens beschrijft hij voorbeelden uit de praktijk en mogelijke complicaties. Socratisch motiveren bevat een dvd met een demonstratie van de methode bij drie verschillende persoonlijkheidstypen.

  "Dit boek verdient het om nationaal en internationaal verspreid te worden." Tijdschrift voor Psychotherapie

  "Een praktisch en prachtig boek." Filosofie


  Over de auteur(s):
  Martin Appelo is gezondheidszorgpsycholoog en gedragstherapeut. Hij werkt als docent, trainer, therapeuten supervisor bij Cure & Care Development, Het Behouden Huys en de Rijksuniversiteit Groningen.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 140mm x 210mm
  Aantal pagina's : 144
  Uitgeverij : Niet bekend
  ISBN : 9789461054326
  Datum publicatie : 01-1970
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 24,30


niet beschikbaar

niet beschikbaar

Niet leverbaar
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen