Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

Niet leverbaar

×

€ 50,35


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur

 • Cover Sport en economie: samen in de spits
  Sport en economie: samen in de spits (boek)
 • Cover Internationale economie
  Internationale economie (boek)

Sport en economie: samen in de spits

Trudo Dejonghe • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Voetballer Kevin De Bruyne werd in de zomer van 2015 voor een bedrag van 74 miljoen euro door Manchester City weggekocht bij Wolfsburg. Zlatan Ibrahimovic heeft een jaarsalaris van 14 miljoen euro. Diverse media betalen meer dan 4 mil- jard pond voor de rechten op de Premier League. Het is duidelijk dat sport zich de afgelopen decennia heeft ontwikkeld tot een goedgeoliede industrie. Er gaan jaarlijks miljarden euro's in om en sport is daarmee een bedrijfstak op zich.

  Trudo Dejonghe behandelt in vier delen de belangrijkste punten uit de sport- economie. De basis wordt in deel 1 gelegd, waarin de snelgroeiende relatie tussen sport en economie besproken wordt. In het tweede deel analyseert hij de vraag naar en het aanbod van sport. De verhouding tussen vrije tijd, inkomen en sport- participatie en -consumptie wordt uitgelegd. Deel 3 gaat over de professionele teamsporten. Hierin wordt onder andere de Europese en de Amerikaanse benade- ring van het fenomeen professionele teamsport bekeken, net als de noodzakelijke spanning en samenwerking tussen tegenstanders. Het laatste deel behandelt de financie¨le ontwikkelingen van en studies naar megasportevenementen.

  Sport en economie: samen in de spits is bedoeld als inleiding voor studenten in de sportgerelateerde studiedomeinen en voor alle andere gei¨nteresseerden. Het boek vult een leemte op de Nederlandstalige markt door niet-economen en stu- denten de eerste stappen te laten zetten naar het begrijpen van de economische wetmatigheden in de sport. Het boek is een inleiding tot de sporteconomie en vormt een aanzet tot verdere verdieping in de meer academische literatuur.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 170mm x 230mm
  Aantal pagina's : Niet bekend
  Uitgeverij : Arko Sports Media BV
  ISBN : 9789054723431
  Datum publicatie : 12-2015
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 50,35


niet beschikbaar

niet beschikbaar

Niet leverbaar
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen