€ 45,00

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Standaardwerk De Complete Tarot

Frank H. D. van Hemert • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Standaardwerk De Complete Tarot
  Ontdek de diepgang van de Complete Tarot! Dit standaardwerk bevat een complete beschrijving van de 81 kaarten, inclusief 81 grote full-colour afbeeldingen van alle tekeningen van de Complete Tarot.

  Op Tarotkaarten staat eeuwenoude kennis, in de vorm van kleuren, letters, getallen en (andere) symbolen die verwerkt zijn tot fraaie afbeeldingen. Het spreekt vanzelf dat meer kennis van de kaarten automatisch leidt tot diepere inzichten. De kaarten geven zelf geen antwoorden maar inspireren zowel de kaartlegger als de raadvrager. Dat weet iedere kaartlegger.

  Niemand weet waar Tarot oorspronkelijk vandaan komt en naar alle waarschijnlijkheid kent niemand het originele, allereerste Tarotspel. Er zijn bronnen die de herkomst van het Tarotspel terugvoeren tot de tijd van Atlantis. Veel van de wijsheden die op de kaarten symbolisch zijn weergegeven, staan in diverse werelddelen in steen gegrift. Al eeuwen zijn de Tarotkaarten een bron van inspiratie voor mensen wereldwijd. Antoine Court de Gébelin beweerde reeds in de 18e eeuw dat de betekenis van de kaarten van de Grote Arcana overeenkomt met een aantal oude geheime doctrines van Egyptische priesters. Deze doctrines zijn ouder dan 3000 jaar.

  U kunt dit boek gebruiken als naslagwerk en als cursusboek. De teksten zijn bedoeld om u te inspireren zelf de sfeer en de energie van de afbeeldingen te gaan aanvoelen. In de afgelopen jaren hebben wij dit boek aangevuld met veel teksten die we overal hebben gevonden.

  De veelheid aan citaten, afbeeldingen, tabellen en uitleg van symbolen zullen zowel de beginnende als de gevorderde kaartlezer inspireren. Van numerologie en kleurenleer is een apart overzicht opgenomen en bij elke kaart wordt hier opnieuw veel aandacht aan besteed. Inclusief hoofdstukken over de opbouw en inhoud van een consultatie, de aankleding van de praktijkruimte en uiteraard: hoe moet je nu eigenlijk kaartlezen?
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 210mm x 297mm
  Aantal pagina's : 218
  Uitgeverij : Frank H D van Hemert
  ISBN : 9789464061345
  Datum publicatie : 06-2020
 • Inhoudsopgave
  Brief aan de gebruikers van dit boek
  Consistente symboliek
  Het evangelie volgens Johannes
  Bronvermelding
  De opbouw van Tarot
  De verschillende spellen
  Korte uitleg en herkomst van Tarot
  De complete Tarot
  Pamela Colman Smith
  Numerologie
  Basiskleuren
  Basischakra's
  De betekenissen van de afzonderlijke kaarten
  Positief, negatief en omgekeerd
  De Grote Arcana
  0. De VERMETELE
  I. De MAGIËR
  II. De HOGEPRIESTERES
  III. De KEIZERIN
  IV. De KEIZER
  V. De HOGEPRIESTER
  VI. De GELIEFDEN
  VII. De ZEGEWAGEN
  VIII. KRACHT
  IX. De HEREMIET
  X. Het RAD van FORTUIN
  XI. GERECHTIGHEID
  XII. De GEHANGENE
  XIII. De DOOD
  XIV. MATIGHEID
  XV. De DUIVEL
  XVI. De TOREN
  XVII. De STER
  XVIII. De MAAN
  XIX. De ZON
  XX. Het OORDEEL
  XXI. De WERELD
  XXII. KENNIS
  XXIII. WAARHEID
  XXIV. INZICHT
  Samenvatting Grote Arcana
  Het onderzoek
  De Kleine Arcana
  De vier hoofdsymbolen
  De Hofhouding
  De Hofhoudingskaarten
  De KONINGEN
  De KONINGINNEN
  De RIDDERS
  De PAGES
  De TIENEN
  De NEGENS
  De ACHTEN
  De ZEVENS
  De ZESSEN
  De VIJFEN
  De VIEREN
  De DRIEËN
  De TWEEËN
  De AZEN
  De Vier Reeksen
  De consultatie
  Globale tijdsduiding in kaartleggingen
  Legpatroon voor de Grote Arcana
  Legpatronen voor de gehele Tarot
  Verleden, heden, toekomst legpatroon
  Hét Keltisch kruis legpatroon
  Hoefijzer of toegangspoort legpatroon
  De kalender legpatroon
  Grote kleurenafbeeldingen
  Ga je eigen weg
 • Reviews (10 uit 1 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  06-07-2020
  de complete tarot
  een geweldigboek die alle mensen zouden moeten komen .hij is erg duidelijk en erg compleet


  Geplaatst door uit noordholland , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 10 uit 10

€ 45,00

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

De opbouw van Tarot
Tarotkaarten zijn 81 kartonnetjes met drukinkt. Ze zitten in een kartonnen doosje als je ze koopt. Van karton en drukinkt gaat geen magische werking uit: ze zijn zoals ze zijn gemaakt. Iedere kaartlegger geeft zijn of haar eigen betekenis aan de kaarten.

Iedere kaartlegger die serieus met Tarot omgaat, behandelt de kaarten met respect, op een geheel eigen wijze. Sommigen bewaren de kaarten in een paarse zijden doek, anderen maakt het niet veel uit. Zelf bewaar ik mijn kaarten in een mooi en handig stevig kistje. Ik zorg ervoor dat ik de kaarten goed bij elkaar houd en dat ze schoon blijven. Als ik de kaarten na gebruik weer in het kistje stop dan leg ik altijd mijn persoonlijke kaart bovenop de stapel. Dat vind ik een mooie manier om mijn kaartspel te sluiten.

Op de kaarten staat eeuwenoude kennis, in de vorm van kleuren, letters, getallen en (andere) symbolen die verwerkt zijn tot fraaie afbeeldingen. Het spreekt vanzelf dat meer kennis van de kaarten automatisch leidt tot diepere inzichten. De kaarten geven zelf geen antwoorden maar inspireren zowel de kaartlegger als de raadvrager. Dat weet iedere kaartlegger.

De betekenissen van de afzonderlijke kaarten
Elke Tarotkaart heeft een eigen sfeer. Alle symbolen die op de kaarten zijn afgebeeld, zijn aanwijzingen om de sfeer te begrijpen en vertegenwoordigen daarnaast belangrijke informatie voor de raadpleger. Het dient dus om te inspireren en om meer letterlijke informatie te kunnen achterhalen. Tarot is bedoeld om inzicht te geven en dat inzicht komt via gevoel en via verstand. Aan de hand van onderstaande informatie kunnen alle kaarten worden begrepen en kan de kaartlezer alle informatie doorgeven aan de raadpleger.

Van elke kaart is in dit boek een kleine zwart-wit afbeelding opgenomen bij de bespreking van de kaart. Een grote afbeelding van de kaarten vindt u achterin dit boek. Eerst worden de kaarten van de Grote Arcana besproken. Voorafgaand aan de drie toegevoegde kaarten staat een kopie van de tekst uit mijn boek “de geheime ontbrekende Tarotkaarten.” Daarna volgt de bespreking van de Kleine Arcana. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen