€ 21,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

  € 12,95

Meer van deze auteur

 • Cover STDbesturingen
  STDbesturingen (PDF)

STDbesturingen

toestandsdiagrammen

Henk van Heun • Boek • paperback

 • Samenvatting

  Traditionele besturingen gebruiken standaard componenten, die niet bij het vraagstuk passen. Het cement om die standaard stenen te stapelen heeft meer gewicht dan de stenen. Door het centraal stellen van de processen is een nieuwe standaard ontwikkeld. Nu bestaat de muur uit cementloze LEGO stenen. De betrouwbaarheid van de STD besturing neemt enorm toe, is eenvoudig te testen en kost maar tien procent van de inspanning.

  Het proces, de besturing en de visualisatie worden drie identieke manieren om hetzelfde te beschrijven.

 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 210mm x 297mm
  Aantal pagina's : 98
  Uitgeverij : Pumbo
  ISBN : Niet bekend
  Datum publicatie : 10-2012
 • Inhoudsopgave

  STD staat voor Slim Toestands Diagram.
  De complete filosofie erachter, de techniek om een STD te maken en een grondige uitleg van de implementatie wordt gegeven. Uiteraard met veel uitgewerkte voorbeelden, een aantal opgaven met antwoorden, kortom een cursusboek met de introductie in het vak van programmeur van besturingen, maar ook bruikbaar als naslagwerk.

 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 21,95

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

De STD methode structureert het automatiseren van processen met de bedoeling de betrouwbaarheid en voorspelbaarheid te maximaliseren, zodat de inbedrijfstelling minimale inspanning kost en de operator gedurende de gehele levensduur volledig en adequaat geïnformeerd blijft en maximaal bedieningsgemak heeft.

 

De methode is gebaseerd op de tweetrapsraket van de perfecte procesrepresentatie en de daarvan afhankelijke aansturingen. De representatie tekenen we in grafische vorm, het diagram, waardoor de essentie van de besturing op een enkel blad of in een enkel window past. Dat diagram is de ideale start voor een functionele beschrijving.

 

De besturing van een proces past op één blad.

 

Het perfect houden van de administratie (=procesrepresentatie) kan alleen als de implementatietechniek klopt. Daarvoor moet het besturingsapparaat gekend worden. Het is gebleken dat met de basisinstructies van elk DCS of PLC, ook een FailSafe PLC, een passende implementatie mogelijk is. Elke cyclus van de PLC wordt de procesrepresentatie actueel gehouden, zodat alle aansturingen gebaseerd zijn op de actualiteit en de operator precies kan zien ‘wat de besturing denkt’.

×
SERVICE
Contact
 
Vragen