€ 27,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur

 • Cover Lotsdochter
  Lotsdochter (boek)
 • Cover Lotsdochter
  Lotsdochter (boek)

Stilte Graag!

Erik le Romancier • Boek • hardback

 • Samenvatting
  Erik le Romancier met:

  “STILTE GRAAG!”

  Soms hilarisch, soms aangrijpend, soms fantastisch, soms fel realistisch, maar altijd ontroerend en onderhoudend, dat zijn de verhalen van Erik le Romancier.

  Le Romancier is een ware meester in het prikkelen van zijn publiek met korte, krachtige en vrijmoedige vertellingen over gewone mensen in ongewone situaties.
  Met vlot geschreven en uiterst invoelbare verhalen als; “Stilte Graag!”, 'Mama ben jij een hoer?' en 'Vergulde pil' daagt Erik le Romancier zijn lezers op humoristische, indringende en soms zelfs schaamteloze wijze uit tot nadenken over henzelf en hun leven.
  En tot het tellen van hun eigen zegeningen ......

  'Stilte Graag!' is smeuïg, sappig en sexy van de eerste tot de laatste bladzijde.

  Ik draag mijn eerste boek, dit boek, ‘Stilte Graag!’, op aan mijn overleden vader, die niet meer de luxe heeft dit moment en deze prestatie in fysieke vorm mee te maken, maar van wie ik weet dat hij het op zijn manier meekrijgt en van wie ik van ganser harte hoop dat hij trots op en blij voor me is. Papa, deze is voor jou!
 • Productinformatie
  Binding : Hardback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 179
  Uitgeverij : Boektriomf-Pumbo
  ISBN : 9789082261622
  Datum publicatie : 05-2015
 • Inhoudsopgave
  Wie kan ons beter vertellen over zijn werkwijze en over dit boek dan Erik le Romancier zelf?

  Geïnspireerd door waargebeurde verhalen.

  “Het vertellen van levensverhalen is een intens dankbare en inspirerende bezigheid. Je voert gesprekken met uiteenlopende mensen, je luistert, vraagt door, verplaatst je in situaties, put uit je eigen fantasie en ervaring, leest je in, laat je inspireren en zoekt altijd naar de juiste woorden en toon om de soms heel indringende, maar steeds heel bijzondere verhalen, zo aansprekend en respectvol mogelijk te vertellen.”

  Soms hilarisch, soms aangrijpend, soms fantastisch, soms fel realistisch, maar altijd ontroerend en onderhoudend, dat zijn de verhalen van Erik le Romancier.
  Le Romancier is een ware meester in het prikkelen van zijn publiek met korte, krachtige en vrijmoedige vertellingen over gewone mensen in ongewone situaties. Met vlot geschreven en uiterst invoelbare verhalen als: ”Stilte Graag!”, “Mama ben jij een hoer?” en “Vergulde pil” daagt Erik le Romancier zijn lezers op humoristische, indringende en soms zelfs schaamteloze wijze uit tot nadenken over henzelf en hun leven. En tot het tellen van hun eigen zegeningen...

  “Stilte Graag!” is smeuïg, sappig en sexy van de eerste tot de laatste bladzijde.
  Erik le Romancier is schrijver van literaire non-fictie, verhalen die lezen als een roman. Zijn werk wordt geprezen om de diepliggende menselijke thematiek en zijn toegankelijke heldere stijl.
  ‘Het leven is vreemder en gekker dan je zelf kunt verzinnen. Deze verhalen zijn daarvan het bewijs. Ze verdienen het daarom als boek te worden uitgegeven'.
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 27,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar

5-7 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Liefde maakt blind

Mijn lichaam en mijn liefde waren te huur

Het was donker, eenzaam, guur en nat, die avond dat ik hem opwachtte bij de bushalte aan de rand van het gehucht waar ik woonde. Ik huiverde. Niet alleen van de kou, maar ook van gespannen verwachting.
Zo dadelijk ging het gebeuren, dan ging ik hem eindelijk ontmoeten. We kenden elkaar van een chat-site voor jongens en mannen, maar we hadden elkaar nog nooit gezien of gesproken. Ik had alleen zijn berichtjes gelezen en die hadden me rode konen bezorgd van opwinding.
Nu was ik - puber Boris - ook niet echt veel gewend, want ik was heel beschermd en preuts opgevoed als enig kind van oudere ouders in een heel klein dorp. Over liefde, seks en gevoelens werd thuis niet gesproken.
Buitenshuis was het vooral: ‘Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’. Homoseksualiteit leek in mijn kleine wereldje helemaal niet te bestaan. Toch was ik het, homoseksueel, dat wist ik. Maar ik kon er met niemand over praten en er nergens mee naar toe. Ik voelde me soms erg eenzaam en alleen.

Plotseling veranderde alles. Op een site leerde ik Saban kennen. Hij was tien jaar ouder dan ik. Volwassen, mannelijk, wereldwijs en ervaren. Hij verleidde me met zijn woorden en ik viel als een blok voor hem.
Zodoende zouden we elkaar vanavond dan eindelijk zien. En meer, want dat had Saban me in niet mis te verstane woorden duidelijk gemaakt.
Er kwam een grote, zwarte sportauto bij de bushalte voorrijden. Het raampje ging soepel en geluidloos omlaag en ik zag een verzorgde, atletisch gebouwde man met donker haar en groene ogen die strak in het pak stak. Hij stelde zich voor als Saban en vroeg of ik wilde instappen. Daar was geen twijfel over mogelijk.
Ik kon niet weigeren, wilde niet weigeren. Daarvoor was ik veel te veel onder de indruk van zijn uiterlijk, zijn auto, zijn charisma, eigenlijk van het hele plaatje.
Zonder verder na te denken stapte ik in en Saban reed weg. Op een verlaten weggetje ergens in de bossen stopten we. Hij liet me uitstappen, begon me steeds hartstochtelijker te zoenen, ontkleedde me op een manier die me helemaal gek maakte en nam me toen in het glanzende maanlicht.
Dat was mijn eerste keer.
Na afloop bracht hij me terug naar de bushalte en gaf me zijn nummer.

Dit was het begin van een stiekeme, uitermate gepassioneerde relatie. Hij zei het nooit, maar ik merkte wel dat het voor Saban met name een seksrelatie was. Voor mij was het echter veel en veel meer. Saban was mijn eerste, mijn enige, mijn alles. Ik aanbad hem.
Voor Saban mocht het dan voornamelijk lichamelijk zijn, van mij uit kwam er een enorm en overweldigend gevoel van liefde bij kijken. Pure, oprechte, waarachtige liefde. Naïeve, blinde liefde ook, zo bleek later. Maar dat wist ik toen nog niet. Op dat moment wist ik alleen dat ik voor het eerst van mijn leven verliefd was en dat ik alles voor Saban wilde doen.
Als Saban belde dat hij me wilde zien, liet ik alles vallen en ging halsoverkop naar hem toe. Het kwam nooit in me op „nee” te zeggen. Integendeel, ik was dolgelukkig met elk stukje aandacht dat hij me schonk. Ik moest hem zien, horen, voelen, kon gewoon niet zonder hem.
Tegen mijn ouders, die van niets wisten - want ik had hen nooit iets verteld - loog ik over waar en naar wie ik ging. Ze geloofden me, want ik was altijd een goede zoon en brave jongen geweest. Ik had nog nooit tegen hen gelogen en dus hadden ze ook geen reden me te wantrouwen.
Als we samen waren was het warm teder en vol van liefde en respect. Op zulke momenten voelde ik me heel speciaal. Sexy, geliefd, bewonderd en begeerd. In zijn armen was ik niet alleen veilig, maar ook aantrekkelijk en de moeite waard. Niet meer het verlegen schuchtere jongetje.
Maar na de seks sloeg de stemming altijd om. Dan verdwenen Saban en zijn romantiek net zo snel als ze waren gekomen. Ergens voelde ik wel dat de liefde eenzijdig van mijn kant kwam, maar ik was jong en onervaren en had geen enkel vergelijkingsmateriaal. Een tienerjongen nog maar.
Wat wist ik nou eigenlijk van liefde en relaties? Helemaal niets! Voor hetzelfde geld was wat ik voelde en meemaakte heel normaal.
Na ongeveer een half jaar begon Saban’s gedrag te veranderen. Hij werd killer en afstandelijker. Als ik belde, nam hij niet meer op. Als ik app’te of mailde, kreeg ik geen antwoord meer. Hij verscheen ook niet meer op de chat-site.
Uren, dagen, weken heb ik overal op hem gewacht. Letterlijk, want ik ging naar alle plaatsen waar we samen ooit waren geweest. Maar hij was er nooit en dus stond ik daar, met mijn ziel onder mijn arm. Ik voelde me verlaten en verstoten, beroofd van alle liefde en warmte.
Uiteindelijk kon ik het niet langer aan. Ik moest hem zien en spreken. Nu! Want ik ging er compleet aan onderdoor....... ×
SERVICE
Contact
 
Vragen