€ 19,99


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Strijkkwartetten in Nederland

Willem Korthals Altes • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Nederland is bijna dertig professionele strijkkwartetten rijk. Aan de hand van interviews met al deze ensembles en een aantal betrokken deskundigen geeft de auteur een beeld van deze bijzondere kamermuziekvorm en de wijze waarop de spelers in ons land die vormgeven. Waarom spelen ze strijkkwartet? Waarom en hoe komen - en blijven - ze bij elkaar? Hoe weten ze zich staande te houden? Kan dat, als je alleen strijkkwartet speelt? Wat spreekt, muzikaal en sociaal, bij strijkkwartetten zo tot de verbeelding? Hoe hard moeten de musici werken om een vaste plaats op het podium te verwerven.

  Willem F. Korthals Altes (1949)is jurist en musiceert en bezoekt concerten sinds zijn jeugd. Als bestuursvoorzitter was hij actief bij het Nederlands Concert Koor, Combattimento Consort Amsterdam, het Doelen Ensemble, het Hortus Kamermuziekfestival en Collegium Musicum Den Haag. Ook nu is hij bestuurslid bij verschillende muzikale stichtingen. Korthals Altes heeft een speciale liefde voor strijkkwartetten.

  "In zijn leerzame en fraai vormgegeven boek Strijkkwartetten in Nederland: een blik achter het podium schermen brengt Willem Korthals Altes de wereld van het strijkkwartet in Nederland voorbeeldig in kaart." – Erik Voermans in 'het Parool'
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 175mm x 196mm
  Aantal pagina's : 166
  Uitgeverij : WalburgPers Algemeen
  ISBN : 9789462497825
  Datum publicatie : 01-2022
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 19,99


niet beschikbaar

niet beschikbaar

Voor 21:00 besteld, morgen in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen