Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

€ 19,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Tegenwind

de moeizame periode rondom het verlies van mijn baby

Beppie de Bont • Boek • paperback

 • Samenvatting

  Een gezond kind krijgen is niet vanzelfsprekend, maar een wonder. Na een fysiek zware zwangerschap wordt Sjors geboren met een slokdarmafwijking, echter daar blijft het niet bij. Een onzekere tijd vol van zorg en angst volgt. Wanneer hij na twee maanden in het ziekenhuis totaal onverwacht komt te overlijden, is daar niet meteen een heldere verklaring voor. Het vermoeden dat hij door fouten of nalatigheid is overleden wordt in eerste instantie niet bevestigd en dat blokkeert het rouwproces. De volgende zwangerschappen zijn daardoor psychisch beladen. In een wervelwind van tegengestelde gevoelens als hoop, woede, trots en angst probeert de moeder haar leven weer op te pakken, zoekend naar de waarheid, troost en het ultieme moedergeluk. Wanneer na jaren alsnog de oorzaak van zijn overlijden aan het licht komt, scheurt de wond van het grote gemis opnieuw open en komen emoties bloot te liggen.

  Een verhaal over pijnlijke misvattingen rondom de rauwe rouw. Het belang van begrip en medeleven van zorgverleners en de mensen om je heen na een miskraam en het verlies van een kind. Openhartige dagboekfragmenten, schrijnend, maar tevens hartverwarmend en troostend. De grote invloed die dit verlies op de levensvisie van een moeder heeft.

 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 367
  Uitgeverij : Niet bekend
  ISBN : 9789082024302
  Datum publicatie : 12-2012
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 19,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Het was voorbij…

Voor alle zekerheid aaide ik hem over zijn wang. Hij voelde niet koud aan, hij voelde ijzigkoud aan. Hij was immers al uren geleden overleden. Het deed bijna pijn aan mijn vingers, zo koud, maar ook zo definitief…

Henk aaide hem over zijn bol. Door de kou moet hij op dat moment ook hebben gerealiseerd dat het allemaal over was. Dat wij onze mooie, lieve, sterke en vechtlustige Sjors kwijt waren, want de tranen rolden over zijn wangen. Er was geen stoppen aan. Er werd een knoop in mijn maag gelegd en mijn hoofd begon te bonzen, maar huilen kon ik niet. Ik was nog steeds verdoofd, alsof mijn geest aan de noodrem had getrokken, zodat mijn gevoel volledig tot stilstand was gekomen. Het was erg moeilijk om mijn man, de vader van mijn kind, zo verdrietig en ontdaan te zien. Het verscheurde mij volledig.

 

×
SERVICE
Contact
 
Vragen