€ 19,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Thuiszorg goedemorgen !

Geschreven portretten door Suzanne Herlaar

Suzanne Herlaar • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Voor degenen die denken dat het werk van een huishoudelijke hulp in de thuiszorg niet meer inhoudt dan kleverige keukenkastjes en onwelriekende wc's schoonmaken, zal dit boek een verrassing zijn. In 17 ontroerende en met humor geschreven verhalen laat ervaringsdeskundige Suzanne Herlaar zien hoe leuk en avontuurlijk, maar vooral ook zinvol dit ondergewaardeerde beroep is.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 280mm x 210mm
  Aantal pagina's : 42
  Uitgeverij : Suuz
  ISBN : 9789090338675
  Datum publicatie : 06-2021
 • Inhoudsopgave
  Citroenvlinder
  Een woord met vijf letters
  Oplichters
  Gelukkig normaal
  Rap een beetje
  Mantel der liefde
  Hetzelfde maar dan anders
  Goede bedoelingen
  Hulpstukken
  Het gat van de deur
  Mea culpa
  Veel liever kippig
  Mindfuck
  Zeg maar Harry
  Om te gillen
  Trek je das recht schat
  Thuiszorgmonologen
 • Reviews (8,3 uit 2 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  13-12-2021
  Een humoristische en menselijke kijk op de Thuiszorg
  In dit vlot, humoristisch en persoonlijk geschreven boek leer je de thuiszorg kennen van de menselijke kant. De auteur beschrijft haar eigen ervaringen met het werken in de thuiszorg zodat je een goed beeld krijgt van alle ins en outs die bij dit werk komen kijken. En zo kom je er ook achter dat het zeker geen saai of (altijd) eenvoudig werk betreft! Tussen de regels door leer je de auteur zelf ook wat beter kennen en dat maakt het boek extra interessant. Het boek is bovendien erg mooi vormgegeven (door de auteur zelf).

     Persoonlijk en humoristisch
     Mooie vormgeving

  Geplaatst door uit Haarlem
  Waardeert het boek met een 8.5 uit 10


  16-11-2021
  Thuiszorg goedemorgen !
  De thuiszorg, liever krijg je er nooit mee te maken. Maar ze zijn er.... de mensen zoals Suzanne, de schrijfster van het boek, die met gepaste liefde en toewijding voor dit werk en de mensen die niet zonder kunnen, klaarstaan. Voor het eerst las ik een boek over dit onderwerp vanuit het perspectief van de verzorgende. In prachtige volzinnen schildert de schrijfster verschillende portretten. De rijke taal en de humor maken je nieuwsgierig naar het volgende verhaal. Naast het respect voor haar cliënten en hun situatie, geeft zij een inkijkje in haar eigen denken en gevoelens. Zij vindt er wel iets van.... van de eenzaamheid die zij tegenkomt, maar ook van de manier waarop haar vak bekeken wordt door mensen die (in veel gevallen ijdel) hopen, nooit een beroep te hoeven doen, op de thuiszorg. De portretten tonen echter aan: Goede thuiszorg doet er toe! Ik hoop dat Suzanne en haar collega's, op hun "Thuiszorg goedemorgen!", vooral een hartelijk en dankbaar "Welkom" ontvangen.

     Realistisch inkijkje met humor
     Mooie rijke taal

  Geplaatst door uit Leusden , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 8 uit 10

€ 19,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Ik was keurig op tijd. Hoewel de bel het niet leek te doen, ging de deur al snel open. Een man die jonger leek dan ikzelf, schaars gekleed in een groezelig t-shirt en slobberig boxershort, vulde samen met een grote hond het kleine halletje. `Goedemorgen’, groette ik. `Mmmmm’, gromde de jongeman en de hond deed er helemaal het zwijgen toe. Ik stapte over de drempel en werd overvallen door een loodzware lucht van sigarettenrook en nat beest. Ik hing mijn jas op en volgde daarna hond en baasje naar de woonkamer. Daar vond ik de man voor de tv. Hij negeerde mij alsof ik niet zojuist was binnengekomen. De hond werd wat toeschietelijker en wilde bij nader inzien toch graag even geaaid worden. Ik nam zelf vervolgens het initiatief en informeerde wat ik vandaag voor de cliënt kon betekenen. `De wc, stoffen, stofzuigen en dweilen’, blafte de man met tegenzin. Zijn viervoeter kwispelde en zweeg. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen