€ 19,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Tijdens

Femke van der Zee • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Het uittypen van deze woorden, het schrijven van de hoofdstukken en het ontwikkelen van dit boek hebben mij veel gebracht. Het heeft mij een andere kijk in mijn hoofd gegeven. Het heeft mij een nieuwe visie voor het leven gegeven en besef gebracht. Ik heb getypt met verdriet en een lach, met gefronste wenkbrauwen, een lichaam vol zweet, opgetrokken schouders en tranen stromend over mijn wangen. Ik heb dankbaarheid gevoeld tijdens de mooie hoofdstukken over de geweldige mensen in mijn leven. Ik heb warmte gevoeld met mijn familie in gedachten en ik heb teleurstelling mijn lichaam uit voelen stromen tijdens de alinea’s over de personen waar ik mij door in de steek gelaten heb gevoeld. Het heeft een nieuwe kijk gegeven op zoveel zaken in mijn leven en ik hoop op deze trap door te lopen naar boven, mij hieraan vast te houden en dit besef bij de hand te pakken en samen omhoog te lopen. Ik omarm mijn duisternis, want ik ben er al zo ver mee gekomen dat ik zeker weet dat wij het samen redden. Er komt een dag dat ik het verhaal vertel over hoe ik heb overwonnen wat ik heb doorgemaakt en ik hoop dat dat een gids mag zijn voor iemand anders.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 116mm x 180mm
  Aantal pagina's : 188
  Uitgeverij : Femke van der Zee
  ISBN : 9789464063684
  Datum publicatie : 11-2020
 • Inhoudsopgave
  Voorwoord
  Inleiding
  Ieder zijn eigen verhaal
  Thuis
  Woorden en daden
  Tijd
  Werk en rouw
  Mijn kijk
  Foto’s, muziek
  Onzichtbaar
  Mijn lijf
  Overcompenseren
  Automutilatie
  Nachten en nachtmerries
  Gevolgen
  Punt komma;
  Therapie
  Plaatselijk op pauze
  Hij mist zoveel
  Vragen
  Mijn persoon
  Dieren
  Vrienden en vriendinnen
  Onvermogen
  Heen en weer
  Femke Brenda van der Zee
  Tattoo
  Nawoord
  Afscheidsrede
  Dankwoord
 • Reviews (9,5 uit 11 reviews)

  27-05-2021
  Deze titel wekte gelijk mijn interesse!
  Wat er in het boek beschreven staat is zo puur dat je gelijk mee wordt getrokken in het verhaal. De schrijver vertelt over haar diepte gedachten wat het zo interessant maakt om te lezen. Hierin kun je jezelf herkennen, vergelijken of in mee leven. Doordat ze schrijver situaties tot in details omschrijft (zoals omgeving waar het betaal zich afspeelt) krijg je een duidelijk beeld bij het verhaal.

     Je zit gelijk midden in het verhaal
     Je leert de schrijver goed kennen

  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  25-05-2021
  Tijdens
  Ik was heel erg onder de indruk van het boek. Het is een heel heftig boek en er moest heel wat verwerkt worden zoals het te lezen was. Het deed zeer om te lezen als familie zijnde. Desondanks is het een prachtig boek voor anderen om een kijkje te nemen in het rouw proces voor de rouwende en de omstaanders.


  Geplaatst door uit Bolsward , leeftijd 70+
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10


  25-05-2021
  Inzicht in de kern van de pijn
  Een ontzettend puur en rauw geschreven boek. Gedachten en gevoelens ten tijden van het verliezen van een dierbare die omgezet zijn in woorden. Door de tekst lijk je je te bevinden in de roes die rouw heet; veel verdriet, pijn, afstand van mensen waarvan je het niet verwacht maar ook het ontstaan waardevolle vriendschappen. Een aanrader voor iemand die herkenning zoekt tijdens het rouw proces of wil weten hoe er voor iemand te kunnen zijn.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  22-05-2021
  Bijzonder
  Een bijzonder boek met een bijzonder verhaal van een bijzonder mooie en sterke vrouw. Een verdrietig, open, eerlijk en pakkend verhaal. Wat eigenlijk iedereen zou moeten lezen. Puur om te begrijpen wat iemand voelt en meemaakt in z’n heftige periode.


  Geplaatst door , leeftijd 20-29
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  22-05-2021
  Eerlijk boek.
  Ik ben geen lezer mar heb dit boek in 1 middag uit gelezen. Het is een mooi boek. Maar ook pittig en dan te denken aan eigen dierbaren en dan breekt je hart dat iemand dit zo heeft moeten mee maken. Het is een eerlijk boek , want zo als het beschreven wordt is het gewoon. Het leven is niet altijd leuk. Ik raad het iedereen aan om te lezen. Stukje besef dat niet alles van zelf sprekend is. En misschien ga je iemand beter begrijpen en kun je er voor iemand zijn. Helaas is de reden van je boek vreselijk maar Je kan trots op je zelf zijn met dit boek. Prachtig geschreven.

     Makelijk te lezen
     Bijzonder.
     Geen

  Geplaatst door uit Friesland. , leeftijd 20-29
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  20-05-2021
  Goed
  Een heftig maar eerlijk verhaal. Het is zwaar om te lezen waar de schrijfster doorheen gaat, maar daarnaast voor de lezer erg leerzaam. Het verhaal helpt om beter te kunnen begrijpen wat iemand nodig heeft. Het boek geeft namelijk een inkijk in het leven en zijn duistere kant. Het biedt herkenning in verschillende ervaringen, gedachten en angsten.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  20-05-2021
  Indrukwekkend
  Femke heeft mij meegenomen in haar schrijven! Het boek leest fijn en pakkend weg en het verhaal is heel leerzaam. Ik heb zoveel respect voor de schrijfster en raadt dit boek zeker aan! Bedankt voor de openheid van jouw gebeurtenis en voor de leerzame woorden/quotes in het boek. Ik hoop dat je veel mensen mag bereiken met jouw verhaal.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  20-05-2021
  Een boek wat steun en begrip kan geven
  Hoewel het boek gaat over verdriet, rouw en moeilijke momenten uit femke haar leven, is het een boek wat erg makkelijk weg leest. Het is een boek wat steun en begrip kan geven aan mensen die in dezelfde of soortgelijke situatie zitten of hebben gezeten. Het is een boek wat een taboe doorbreekt en laat zien dat je niet de enige bent. Ik vind het ontzettend knap dat dit boek geschreven is en raad het zeker aan om het boek te lezen!


  Geplaatst door uit Friesland , leeftijd 16-19
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  11-05-2021
  Pakkend, eerlijk en doeltreffend!
  Het boek is ontzettend mooi geschreven en de schrijfster weet je te pakken. Zoals de titel aangeeft wordt er in het boek ingegaan op het moment tijdens een moeilijke periode. Het boek is eerlijk, rauw en een grote aanrader om te lezen!


  Geplaatst door uit Friesland , leeftijd 20-29
  Waardeert het boek met een 8.5 uit 10


  10-05-2021
  Aangrijpend verhaal
  Een verdrietig maar tegelijk prachtig en aangrijpend verhaal. In 1 keer onafgebroken uitgelezen. Zo open en eerlijk kunnen schrijven over zo'n persoonlijke en ontzettend heftige periode vergt heel veel moed en dat lees je terug in dit boek. Een absolute aanrader, niet alleen voor mensen wie hetzelfde meemaken maar voor iedereen.

     Meeslepend verhaal
     Compact boek; makkelijk leesbaar

  Geplaatst door uit Friesland , leeftijd 20-29
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10


  02-12-2020
  Goed
  Goed geschreven. Verhaal grijpt je bij je strot, en houd je vast. Alle emoties zijn bij mij voorbij gekomen. Heb figuurlijk naast Femke gestaan, gelopen, gezeten met haar gehuild geschreeuwd en ga zo maar door in één adem uitgelezen.


  Geplaatst door uit Sneek
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10

€ 19,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

De woorden waarmee mijn complete gevoel van veiligheid in duizend stukken breekt: “Mijn vader is overleden.” Eén keer heb ik de woorden kunnen uitspreken, één keer heb ik de woorden over mijn lippen kunnen krijgen en één keer stortte ik compleet in elkaar door het vormen van die woorden in één zin. Het is gek wat er in zo’n korte tijd en met zo weinig woorden gebeurt in mijn hoofd en in mijn bewustzijn. Dat na het uitspreken van deze woorden een vriendschap nooit meer hetzelfde is. Ik heb een persoon gekozen waar ik me veilig voel, iemand op wie ik zeker weet te kunnen bouwen, steunen en vertrouwen. Iemand die mij nooit zal teleurstellen. Ik praat hier met trots over een persoon die het licht in mijn leven is, die mij op mijn benen heeft weten te houden op momenten dat ik mezelf niet meer kon dragen en die mij steunt in elke keuze die ik maak. Mijn grote liefde, mijn steun en toeverlaat, mijn persoon. Haar stem te horen aan de andere kant van de lijn is wat ik op dat moment nodig heb. Dat is misschien wel het enige stukje veiligheid dat ik nog weet te vinden. Terwijl zij zoekt naar een gepaste reactie en vraagt waar ik ben en of ze moet komen, weiger ik haar verder toe te laten dan dit. Ondanks dat dit een moment is waar ik haar zo bij nodig heb en niets liever wil dan dat zij in haar auto stapt om naar mij toe te komen, haar armen om mij heen te slaan en me vast te houden, beslis ik in dat moment dat ik het zelf wel kan. Dat ik haar niet nodig heb. Het heeft een paar therapiesessies gekost om te realiseren dat ik haar zo graag bij me heb gehad, maar dat ik te koppig ben om iemand toe te laten op momenten van pijn. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen