€ 25,00

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Toespraken van Adolf Hitler

Redactie • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Dit boek bevat de transcriptie van Hitlers belangrijkste toespraken, vertaald vanuit het Duits.

  De toespraken zijn verzameld uit oude boeken en kranten, en beslaan zijn hele politieke carrière.

  Het boek bevat onder andere speeches uit de vroege jaren 20, waarin de Eerste Wereldoorlog en de Duitse en Russische revoluties worden besproken, Hitlers verklaring voor de rechtbank toen hij terecht stond voor de Bierkellerputsch, en zijn laatste oproep aan de Duitse soldaten in Berlijn vlak voor zijn dood.

  Dit is sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog de eerste volledige publicatie van veel van deze toespraken.

  Een uniek historisch naslagwerk.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 263
  Uitgeverij : Morgenlicht
  ISBN : 9789464435610
  Datum publicatie : 06-2022
 • Inhoudsopgave
  Fundamenten van de Nationaalsocialistische Beweging (12-04-1922)
  Schuldigen aan de Eerste Wereldoorlog (14-04-1923)
  Bierkellerputsch (24-02-1924)
  Machtigingswet (23-03-1933)
  Sudetencrisis (26-09-1938)
  Groot-Duitsland, Leefruimte, Jodenvraagstuk en Religie (30-01-1939)
  Invasie van Polen (01-09-1939)
  Oorlogsverklaringen van Groot-Brittannië en Frankrijk (03-09-1939)
  Slag om Frankrijk (19-07-1940)
  Invasie van de Sovjet-Unie (22-06-194)
  Moordaanslag op Hitler (21-07-1944)
  Tweefrontenoorlog (24-02-1945)
  Slag om Berlijn (16-04-1945)
  Bronnen
 • Reviews (9 uit 1 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  27-06-2022
  Inhoudelijk sterk
  Het boekt kan dienen als een mooi naslagwerk. De chronologische opbouw en duidelijke vertaling zorgen ervoor dat het boek makkelijk wegleest. Ik kan dit boek iedereen aanbevelen die geinteresseerd in de historische waarde van deze redevoeringen.

     Opbouw
     Chronologie

  Geplaatst door uit Nijmegen , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 9 uit 10

€ 25,00

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Want er hebben immers nog nooit Duitse soldaten op Amerikaanse grond gevochten, behalve dan in dienst van het Amerikaanse streven naar onafhankelijkheid en vrijheid, maar men heeft wel Amerikaanse soldaten naar Europa gehaald om mee te helpen een grote natie, die vocht voor zijn vrijheid, te wurgen. Niet Duitsland heeft Amerika aangevallen maar Amerika Duitsland, en zoals de onderzoekscommissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft vastgesteld: zonder enige dwingende aanleiding, uitsluitend op kapitalistische gronden.

Eén ding moet daarbij voor iedereen duidelijk zijn: Deze pogingen kunnen Duitsland niet in het geringste beïnvloeden bij de afhandeling van zijn Jodenvraagstuk. Ik wil over het Jodenvraagstuk het volgende opmerken: Het is een beschamend schouwspel om tegenwoordig te zien hoe de hele democratische wereld druipt van medelijden, maar tegenover het arme gepijnigde Joodse volk slechts hardvochtig verstokt blijft wat betreft de dan toch duidelijke plicht om te helpen. De argumenten waarmee men dit gebrek aan hulp excuseert, gelden alleen voor ons Duitsers en Italianen.

Want men zegt ten eerste: "Wij" - de democratieën dus - "zijn niet in staat de Joden op te nemen!" Daarbij hebben deze wereldrijken nog geen 10 mensen per vierkante kilometer, terwijl Duitsland er 135 per vierkante kilometer te onderhouden heeft, maar hier desondanks wel toe in staat zou moeten zijn.

Ten tweede verzekert men: "Wij kunnen hen niet opnemen, zonder dat ze, bijvoorbeeld van Duitsland, een zeker kapitaalbedrag ontvangen voor hun immigratie." Duitsland was natuurlijk eeuwenlang goed genoeg om deze elementen op te nemen, hoewel ze afgezien van hun besmettelijke politieke en hygiënische ziektes niets bezaten. Wat dit volk tegenwoordig bezit, heeft het op kosten van het minder gehaaide Duitse volk, door de smerigste manipulaties verworven. Wij herstellen nu alleen wat dit volk ons zelf verschuldigd heeft.

Toen het Duitse volk ooit alles verloor wat het tijdens decennia door eerlijke arbeid gespaard had dankzij de door Joden veroorzaakte en uitgevoerde inflatie, toen de rest van de wereld het Duitse volk zijn buitenlandse kapitaal afnam, en toen men ons van ons volledige koloniale bezit onteigende, toen hebben deze filantropische overwegingen op de democratische staatslieden blijkbaar weinig invloed uitgeoefend. Ik kan deze heren vandaag alleen verzekeren dat we dankzij de brute lessen, die de democratieën ons vijftien jaar lieten ondergaan, volledig verhard zijn tegenover alle sentimentele opwellingen.

We hebben het meegemaakt dat, nadat in ons volk aan het einde van de oorlog meer dan 800.000 kinderen door honger en ondervoeding gestorven waren, nog bijna een miljoen melkkoeien van ons werden weggedreven, naar de wrede paragrafen van een dictaat dat de democratische, humane wereldapostelen ons als vredesverdrag opdwongen. We hebben het meegemaakt dat men meer dan een miljoen Duitse krijgsgevangenen een jaar na het einde van de oorlog nog zonder enige reden in gevangenschap hield. We moesten het tolereren dat men meer dan anderhalf miljoen Duitsers in onze grensgebieden van huis en haard wegrukte en haast alleen met dat wat ze op hun lichaam konden dragen verjaagde. We moesten het verdragen dat men miljoenen volksgenoten van ons afscheurde, zonder naar hen te luisteren of hen ook maar de geringste mogelijkheid te geven zich in hun verdere levensonderhoud te voorzien.

Ik kan aan deze voorbeelden nog tientallen van de meest huiveringwekkende toevoegen. Begin bij ons daarom niet over humaniteit! Het Duitse volk wil niet dat zijn belangen door een vreemd volk bepaald en geregeerd worden. Frankrijk voor de Fransen, Engeland voor de Engelsen, Amerika voor de Amerikanen en Duitsland voor de Duitsers! Wij zijn vastbesloten een einde te maken aan de innesteling van een vreemd volk, dat zich op al onze leidinggevende posities heeft weten te plaatsen, en dit volk het land uit te zetten, want wij willen ons eigen volk opleiden voor deze leidinggevende posities.

We hebben honderdduizenden van de intelligentste boeren- en arbeiderskinderen. We zullen hen laten onderwijzen en we onderwijzen hen al, en we willen dat zij ooit deze leidinggevende posities in de staat en onze overige hoogopgeleide lagen bezetten, in plaats van mensen die tot een vreemd volk behoren. Maar bovenal is de Duitse cultuur, zoals de naam als zegt, Duits en niet Joods, en daarom wordt ook de administratie en zorg hiervan in de handen van ons volk gelegd. Als de rest van de wereld het met een huichelachtig gezicht uitkrijst over deze barbaarse verdrijving van de zo onvervangbare, cultureel waardevolste elementen uit Duitsland, dan kunnen we alleen maar verbaasd zijn over de gevolgtrekkingen die daaruit afgeleid worden.

Want hoe dankbaar zou men ons dan moeten zijn, dat wij deze fantastische cultuurdragers vrijgeven en aan de rest van de wereld ter beschikking stellen. Die kan volgens zijn eigen verklaringen geen reden hebben als excuus waarom het deze waardevolle mensen weigert in zijn landen op te nemen. Het is ook niet te begrijpen waarom men de leden van dit ras aan het Duitse volk aanprijst, maar hun opname in de staten die zo dol zijn op deze prachtige mensen plotseling onder alle mogelijke uitvluchten afwijst. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen