€ 28,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Tsukémono

Peter van Berckel • Boek • hardback

 • Samenvatting
  Tsukémono is de Japanse verzamelnaam voor gefermenteerde groenten, wat wij in het westen pickles noemen. In Japan worden tsukémono-pickles bij iedere maaltijd als bijgerecht gegeten. In dit boek leer je om op een eenvoudige en snelle manier groente-pickles te maken. Je kunt kiezen uit meer dan vijftig - veelal vegan – traditionele Japanse recepten en pickles uit de westerse keuken. Als toegift geeft Peter van Berckel in het boek handzame informatie over vitale voeding als boost voor je dagelijks leven.

  Tsukémono is de Japanse verzamelnaam voor gefermenteerde groenten, wat wij in het westen pickles noemen. In Japan worden tsukémonopickles bij iedere maaltijd als bijgerecht gegeten. Deze eeuwenoude methode is eenvoudig toe te passen en sluit aan bij de huidige belangstelling voor gefermenteerde voeding. Iedere dag een pickle. Pickles zijn een culinaire toevoeging aan je maaltijd. Het is een hernieuwde kennismaking met groente, zelfs de soorten die je al door en door dacht te kennen. Door het pickle-proces ontstaat smaakconcentratie en een unieke knapperigheid. En door de start van het fermentatieproces ondersteun je met deze pickles je spijsvertering en darmconditie. Kok en natuurvoedingskundige Peter van Berckel leert je om op een eenvoudige en snelle manier groente-pickles te maken. Met meer dan vijftig - veelal vegan - recepten kun je direct zelf aan de slag. Je kunt kiezen uit traditionele Japanse recepten en pickles uit de westerse keuken. Als toegift geeft Peter je handzame informatie over vitale voeding als boost voor je dagelijks leven.
 • Productinformatie
  Binding : Hardback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 217mm x 306mm
  Aantal pagina's : 200
  Uitgeverij : Rineke Dijkinga Books
  ISBN : 9789081821575
  Datum publicatie : 11-2018
 • Inhoudsopgave
  VOORWOORD Sandor Katz 6 Rineke Dijkinga 9 Mijn pad naar tsukémono 11 DEEL 1: TEKST EN UITLEG Inleiding 15 De Japanse tsukémono 17 De Japanse maaltijd 20 Dankbaarheid 21 De rol van groenten in tsukémono 25 Picklen, pickelen of pekelen? 27 Het verschil tussen picklen in de pers en traditioneel fermenteren 28 Het gebruik van de pickle-pers 30 De ‘smaak van de hand’ en hygiëne 32 De ‘zoutdood’ 35 Basissmaken 39 Breng je tsukémono op smaak 41 Keukenmaterialen en snijtechnieken 50 De terugkeer van fermentatie 55 Fermenteren en gezondheid 56 Gezonde voeding 59 Vitaliteit 62 DEEL 2: RECEPTEN Pickle-methode en tips 66 Oost: tsukémono-recepten 69 West: pickle-recepten 151 EPILOOG Dankwoord 183 Waar verkrijgbaar? 184 Wees creatief met de pers! 185 Verklarende Japanse woordenlijst 192 Bronvermelding 193 Index 194 Receptenregister 198
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 28,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar

Voor 23:15 besteld, morgen in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen