€ 29,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Turkije-Turks

leer- en werkboek deel i

Tonyukuk Ersoy en Petra van Dongen • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Turks is een taal die in grote delen van de wereld wordt gesproken. Naar schatting zijn er 250 miljoen sprekers van het Turks.

  Voor Nederlanders is het Turks geen makkelijke taal om te leren. De woorden klinken niet bekend en de grammatica lijkt niet op die van het Nederlands of andere talen die ons wel bekend zijn.

  Dit boek is een praktisch leer- en werkboek voor het leren van het Turkije-Turks. Hierin wordt de basis van de grammatica overzichtelijk en stap voor stap uitgelegd. Om de woordenschat op te bouwen staan in de lessen teksten en woordenlijsten. Door het maken van de oefeningen leert de cursist de grammaticaregels toe te passen. In het boek staat ook informatie over de Turkse cultuur en geschiedenis.

  Dit boek is geschikt voor iedereen die Turks wilt leren, ongeacht het niveau, en het kan zowel in klassikaal verband als voor zelfstudie gebruikt worden. Cursisten die dit boek hebben doorgewerkt, beschikken over een redelijke woordenschat, hebben een goed beeld van hoe de taal in elkaar zit, kunnen een simpele conversatie voeren en kunnen constructies en woorden herkennen in een gesprek tussen Turks-sprekenden.  Derde druk juni 2021:

  In deze derde druk zijn foutjes uit de eerdere drukken gecorrigeerd en verschillende aanvullingen aangebracht ter verduidelijking van de behandelde grammatica.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 210mm x 297mm
  Aantal pagina's : 192
  Uitgeverij : Pumbo.nl
  ISBN : 9789464068436
  Datum publicatie : 06-2021
 • Inhoudsopgave
  In dit eerste deel wordt de basisgrammatica van het Turkije-Turks behandeld. In afzonderlijke lessen komen verschillende grammaticaregels aan bod, zoals de klinkerharmonie, de naamvallen en de vervoeging van werkwoorden in de tegenwoordige tijd.  Les 1: Het Turkse alfabet

  Les 2: Meervoud / Persoonlijke voornaamwoorden

  Les 3: Aanwijzende voornaamwoorden

  Les 4: De vijfde naamval

  Les 5: Het koppelwerkwoord ‘zijn’

  Les 6: Werkwoorden: de gebiedende wijs

  Les 7: De derde naamval

  Les 8: Klinkerharmonie en medeklinkeraanpassing

  Les 9: De vierde naamval / Onbepaald meervoud

  Les 10: Werkwoorden: de tegenwoordige tijd

  Les 11: Vragende voornaamwoorden / Focuspositie

  Les 12: De zesde naamval

  Les 13: Telwoorden

  Les 14: De tweede naamval

  Les 15: Naamwoordgroep van bezit

  Les 16: Var en Yok

  Les 17: Bijvoeglijke naamwoorden

  Les 18: Werkwoorden: de vragende vorm

  Les 19: Werkwoorden: de ontkennende vorm

  Les 20: Tijdsaanduiding  Diverse bijlagen met overzichten van de grammatica, vertalingen van de leesoefeningen, antwoorden van de oefeningen, en woordenlijsten Turks-Nederlands en Nederlands-Turks.
 • Reviews (8 uit 2 reviews)

  04-11-2022
  Antoinette
  Ben met les 1 nu bezig,gied geschreven en duidelijk boek. Zal me zeker gaan lukken om t turks onder de knie te krijgen.


  Geplaatst door uit Oss , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  02-10-2021
  Mooi boek
  We gebruiken het voor de cursus. Ik vind het een fijn boek.

     Groot formaat
     Legt begrijpelijk uit

  Geplaatst door uit Leiden
  Waardeert het boek met een 8 uit 10

€ 29,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Voorwoord

Tijdens onze studie Turkse taal en cultuur aan de Universiteit Utrecht werkten wij met de Leergrammatica van het Turkije-Turks, een boek dat is geschreven door onze docenten dr. H.P.A. (Hans) Theunissen en drs. M.K. (Kadir) Türkmen. In deze leergrammatica wordt de grammatica van het Turkije-Turks uitgebreid behandeld.

Na afronding van onze studie zijn wij - zonder dat we het van elkaar wisten - gaan werken als docent Turks bij verschillende instanties, zoals bij een Volksuniversiteit. Een aantal jaren later kwamen we elkaar tegen. Tijdens ons gesprek kwam naar voren dat wij geen van beiden over materiaal beschikten dat we geschikt vonden voor onze cursussen. We hadden ieder ons eigen lesmateriaal gemaakt. We besloten ons materiaal te vergelijken en samen te werken, hetgeen uiteindelijk resulteerde in dit leer- en werkboek.

Wij zijn ons ervan bewust dat er al divers materiaal voor het leren van de Turkse taal op de markt is. Waarom dan een nieuw boek? Nederlanders vinden het Turks over het algemeen een moeilijke taal om te leren, vooral vanwege de verschillende grammaticaregels. In dit boek worden deze regels stap voor stap behandeld, zodat de cursist gaandeweg inzicht krijgt in de manier waarop de Turkse taal is opgebouwd. Daarnaast kan het boek gebruikt worden als naslagwerk. Wij vinden het belangrijk om een lesmethode op de markt te brengen, die niet alleen aan de eisen van de cursisten voldoet, maar die ook past bij de manier waarop wij onze lessen verzorgen. Dit boek is het resultaat van de kennis die wij bij onze studie hebben verworven, de kennis die wij hebben opgedaan tijdens het schrijven en ontwikkelen van onze lesmethode, en de ervaring die wij hebben verkregen tijdens het lesgeven. Wij zijn ervan overtuigd dat wij hiermee een aanvulling leveren op de reeds bestaande lesmethodes.

Dit boek is het eerste van een reeks. Wij hebben ervoor gekozen om in de verschillende delen een niet al te grote hoeveelheid grammatica te behandelen, maar een goede uitleg te geven en genoeg oefeningen. Oefening baart kunst en dat is ook gebleken uit onze ervaring.
Onze cursisten hebben de afgelopen jaren gewerkt met de diverse (concept)versies. Wij zijn allen dankbaar voor hun kritische noten, op- en aanmerkingen, en vragen om nadere uitleg. Dankzij al deze bijdragen konden wij ons materiaal verbeteren.

Dit boek is geschikt voor iedereen die Turks wilt leren, ongeacht het niveau. Cursisten die dit boek hebben doorgewerkt, beschikken over een redelijke woordenschat, hebben een goed beeld van hoe de taal in elkaar zit, kunnen een simpele conversatie voeren en kunnen constructies en woorden herkennen in een gesprek tussen Turkssprekenden.

In deze derde druk (juni 2021) zijn foutjes uit de eerdere drukken gecorrigeerd en verschillende aanvullingen aangebracht ter verduidelijking van de behandelde grammatica.

De auteurs ×
SERVICE
Contact
 
Vragen