Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

€ 19,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Tussen hoop en dood

Dagboek van een crisismanager in tijden van corona

Lars Carree • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Ziekenhuizen staan onder druk, zorgmedewerkers raken overwerkt, de hele wereld staat op z'n kop. Hoe ervaar je een pandemie als je je in het oog van de storm begeeft?

   

  Lars Carree is crisismanager in een ziekenhuis tijdens de coronacrisis van 2020 en 2021. Hij neemt je mee tijdens zijn ervaringen op de werkvloer, vertelt vol enthousiasme over zijn geliefde vak en laat de lezer meekijken in een wereld die je normaal alleen in het achtuurjournaal ziet.

   

  Dit boek neemt je mee in het werk van een crisismanager tijdens corona. Welke dilemma's komen op zijn pad? Hoe werkt een crisisteam? Welke moeilijke beslissingen moeten er genomen worden? Wie gaat voor, medewerker of patiënt? Hoe gaat een crisismanager hiermee om? En: heb je als crisismanager in een pandemie wel tijd voor een dagje dierentuin met je dochters?

   
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 105
  Uitgeverij : Lars Carree
  ISBN : 9789090340715
  Datum publicatie : 03-2021
 • Inhoudsopgave
  1. Wat doe ik nou eigenlijk?
  2. Van oudsher ben ik verpleegkundige…
  3. En opeens was er een coronapandemie
  4. Strijden aan de frontlijn
  5. Die eerste, verschrikkelijke golf
  6. In mei stond heel Nederland in de rij
  7. En toen werd het zomer
  8. Zo’n coronaziekbed, heftiger dan je denkt
  9. Tijdlijn van een pandemie die rustig door bleef sudderen
  10. Wanneer komt die tweede golf nou?
  11. De tijden veranderen
  12. En wat nou als er een derde golf komt?
  13. Ik ben er klaar mee
  14. Kan je iets leren van een verschrikkelijk jaar?
  15. ‘Waar zie jij jezelf over vijf jaar?’
  16. Hoe nu verder?
 • Reviews (8 uit 2 reviews)

  19-03-2021
  Zo is het dus in het echt
  Fijn boek van mijn collega, leest heel vlot. Het geeft een goed beeld hoe druk het was, maar ook hoeveel energie je ervan krijgt!

     Vlot geschreven
     Realistisch

  Geplaatst door uit Uithoorn , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  15-03-2021
  Tussen hoop en dood
  Prettig en vlot geschreven. Ook voor iemand die niet thuis is in de wereld van crisisbeheersing/rampenbestrijding goed te begrijpen. Leuk om te lezen.


  Geplaatst door uit Zwanenburg , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 8 uit 10

€ 19,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

De ergste gevallen waren de coronagevallen die binnenkwamen op de eerste hulp en die al zo ver heen waren dat wij al moesten zeggen: ‘We denken dat het niet goed gaat met uw partner, vader of moeder. De kans is groot dat ze overlijdt. Natuurlijk gaan we er absoluut alles aan doen om dit tegen te gaan en brengen we haar nu onmiddellijk naar de IC, maar u mag er niet bij zijn.’
En er zijn ook patiënten geweest, zoals ik zei, met wie het wel beter leek te gaan. Dat je net die familie vanochtend nog hebt gesproken aan de telefoon en hebt verteld dat hun geliefde de nacht goed was doorgekomen, dat alles er goed uitziet – en tien minuten later wordt iemand stikbenauwd en gaat hij dood.
We hebben dit meegemaakt, meerdere malen. Dat die patiënt tien minuten daarvoor nog mocht videobellen met z’n familie – als enige vorm van contact en onbedoeld ook afscheid. En daarna was het over.

Ik ken die verhalen omdat ik ze hoor in het crisisteam, maar ook omdat ik af en toe nog een verpleegdienst draai. Ik heb ook aan bedden van coronapatiënten gestaan. In het beleidsteam hoor je deze verhalen van een afstand en komen ze al keihard binnen, maar een dag later kon ik zelf aan zo’n bed staan en het meemaken. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen