Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

€ 67,00


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Positieve verplichtingen en aansprakelijkheid

Ellen Gijselaar • Boek • paperback

 • Samenvatting
  In Nederland is er altijd van uitgegaan dat conform het EVRM wordt gehandeld. De vraag is of dat inderdaad steeds zo is. In dit boek wordt beschreven of het materiële strafrechtelijke en civielrechtelijke overheidsaansprakelijkheidsrecht voldoet aan de eisen die voortvloeien uit de op grond van de artikelen 2, 3, 4, 5, 8 en 1 EP EVRM geformuleerde positieve verplichtingen. Geconcludeerd wordt dat het Nederlandse recht in grote lijnen voldoet aan de eisen die het EVRM stelt. Niettemin is er nog een aantal implementatieproblemen. Voor de wetgever, uitvoerende macht en rechter worden enkele aanbevelingen geformuleerd om deze problemen te kunnen oplossen.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 165mm x 240mm
  Aantal pagina's : 434
  Uitgeverij : Boom juridisch
  ISBN : 9789462909793
  Datum publicatie : 10-2021
 • Inhoudsopgave
  1 Inleiding; 2 Positieve verplichtingen op grond van het EVRM; 3 EVRM en het civiele overheidsaansprakelijkheidsrecht; 4 EVRM en het strafrecht; 5 Slotbeschouwing: conclusies en aanbevelingen; Samenvatting; Summary; Literatuur; Rechtspraakregister; Curriculum vitae
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 67,00


niet beschikbaar

niet beschikbaar

0-2 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen