Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

€ 14,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Uriël Acosta

zoektocht naar een sinds 1888 verdwenen schilderij

Anton Joosen • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Als in de zomer van 1888 de Amsterdamse schilder Meijer de Haan in het toenmalige Panoramagebouw aan de Plantage Middenlaan zijn meesterwerk Uriël Acosta exposeert, krijgt hij ongenadige kritiek te verduren. De criticus verwijt hem gebrek aan originaliteit en talent.

  Gedesillusioneerd vertrekt hij nog datzelfde jaar naar Parijs met in zijn bagage het opgevouwen doek Uriël Acosta.
  In Parijs ontmoet hij Theo van Gogh, die hem onderdak biedt en hem introduceert bij Paul Gauguin.
  Met Gauguin vertrekt Meijer de Haan naar Bretagne. Zij vestigen zich in het vissersdorpje Le Pouldu, waar zij logeren in Herberg: Buvette de la PLage. Daar gaat Meijer de Haan een verhouding aan met de dertigjarige herbergierster en ongehuwde moeder, Marie Henry.
  Als Meijer de Haan in oktober 1890 Le Pouldu verlaat is Mary Henry zwanger van hem en laat hij haar al zijn Franse werk na. Het grote doek Uriël Acosta, dat al die tijd opgeborgen lag in een grote hutkoffer, is dan verdwenen.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 232
  Uitgeverij : debieb
  ISBN : 9789081237437
  Datum publicatie : 04-2020
 • Inhoudsopgave
  In het voorjaar van 2012, taxeert de Amsterdamse kunsthandelaar André barend Camps, een schilderij van de impressionistische schilder Paul Sérusier.
  Die taxatie zet hem op het spoor van het bijna 130 jaar geleden verdwenen schilderij Uriël Acosta. Een doek van maar liefst 4.05 x 2.60 meter.
  Camps bijt zich vast in dit spoor en komt stap voor stap steeds dichter bij het verdwenen schilderij. Zijn zoektocht eindigt op dinsdag 16 oktober, de dag na de opzienbarende kunstroof in de Kunsthal in Rotterdam.

  Deze roman is gebaseerd op ware personen, gebeurtenissen en locaties.
 • Reviews (8,5 uit 1 reviews)

  30-04-2020
  Geweldig kunstzinnige en historische roman
  Ik heb het boek in één adem uitgelezen. Het lijkt wel of ik persoonlijk kennis gemaakt heb met de Amsterdamse kunstschilder Meijer de Haan en zijn vrienden: Theo van Gogh en Paul Gauguin. De zoektocht naar een sinds 1888 verdwenen schilderij wordt knap en spannend beschreven. Het boek leest als een thriller en ongemerkt steek je heel veel op van het 19e eeuwse Parijs, Bretagne en de postimpressionistische schilderkunst van Gauguin en de kunstenaarsgroep Les Nabis. Ben er zelfs voor naar Bretagne op vakantie gegaan.

     Met kennis van zaken geschreven
     Ronduit spannend
     nogal wat flashbacks

  Geplaatst door uit Brabant , leeftijd 70+
  Waardeert het boek met een 8.5 uit 10

€ 14,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar

1-2 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Gauguin deed een stapje terug de straat op. Alsof hij nu pas het kind in haar armen zag. Meijer zou gezworen hebben dat hij bloosde, maar zijn metgezel herstelde zich snel. 'Marie Henry,' riep hij geforceerd uit. 'Wat een schattig meisje.'
Hij sloeg enkele malen wat onhandig met zijn hoed tegen zijn bovenbeen en draaide zich om naar Meijer. Hij stelde hem aan haar voor. Meijer nam haar uitgestoken hand aan en kuste die. 'Bonjour, madame Henry. Ik ben Meijer de Haan uit Nederland.'
Ze had een verpletterend lieve oogopslag, met lange, bruine wimpers en als ze lachte verschenen er heerlijke kuiltjes in haar wangen.
(pagina 128-129) ×
SERVICE
Contact
 
Vragen