€ 14,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Utrecht van Toen

Straatverhalen uit de jaren, 50 - 60

Willem Mulder • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Herinneringen van een jochie uit een Utrechtse volkswijk. Dit boek voert je terug naar de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw. De verhalen spelen zich af op straat in de tijd dat er nog geen TV en internet was. Wat deed de jeugd toen? Beleef de verschillen, de straatspellen, het kattekwaad en de humor uit een typische volkswijk.Het is een heerlijk herkenbaar boek voor iedereen die de sfeer van toen nog eens wil proeven of beleven, net als toen.
  De opbrengst gaat naar het WKZ Kinderziekenhuis in Utrecht.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 104
  Uitgeverij : VM Holding
  ISBN : 9789082815825
  Datum publicatie : 01-2018
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (7 uit 1 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  27-11-2019
  Kritische nabescouwing
  Na het gelezen te hebben, bleef ik met een ontevreden gevoel achter. Zelf ben ik in het Ondiep opgegroeid, maar net aan de andere kant, bij de Vecht, in de Walnootstraat 1bis. Maar zonder bijbehorende afbeeldingen- bv uit het Utrechts Archief - is het voor mij saai om te lezen, hoewel ik er veel in heb herkend.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 7 uit 10

€ 14,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

De deur van de patatzaak was altijd open en de muziek was van ver te horen. De jeugd werd aangetrokken door de nieuwste hits en niet te vergeten, het eten. Ze waren verdeeld in wat wij noemden Vetkuiven en Sjorsklanten.
De Vetkuiven reden voornamelijk op een Kreidler of een Zundapp. Die brommertjes behoorden tot de categorie ‘Buikschuivers’, die deze naam te danken hadden aan het doorlopende zadel. Het zadel was namelijk een lang zitgedeelte waar je helemaal achterop kon zitten. Om te sturen moest je dan plat op je buik. De naam ‘Buikschuiver’ was geboren.
De Sjorsklanten reden op een Puch of een Tomos. Deze modellen hadden een korter zadel. Op dat zadel zat je rechtop. Het stuur was meestal hoger zodat je met je armen omhoog moest sturen. Alles draaide om de Easyrider-zit. Bij deze rijders ging het meer om de uitstraling en het comfort dan de snelheid. De muziek-voorkeuren van de Vetkuiven waren de bekende Stones en alle hardrock-stijlen die erbij hoorden.
Bij de Sjorsklanten werd naar de Beatles en de meer melodieuze songs geluisterd. De Vetkuiven noemden dit “het slappere werk voor de softies”. De Sjorsklanten op hun beurt vonden die “teringherrie” van de rock maar niets. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen