€ 25,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Valadin deel 2:De strijd om Carna

Peter Verkerk • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Peter Verkerk bedacht jaren geleden de avonturen van ‘Valadin.’ Geïnspireerd door avonturenverhalen over Koning Arthur, Winnetou, de drie musketiers, Robin Hood en anderen die hij in zijn jeugd verslond. Later, zijn die avonturenverhalen aangevuld met een (kritische) visie op de maatschappij. Peter Verkerk schopt vele heilige huisjes omver en houdt de lezer ook een spiegel voor, die niet altijd even plezierig is. Hij is al jaren ambtenaar bij diverse gemeentes, waar hij regelmatig opviel door zaken vanuit een andere invalshoek te benaderen. Dat leverde vaak nieuwe inzichten op. Dat zien we ook terug in zijn boeken. Hij debuteerde twaalf jaar geleden met een humoristisch en sarcastisch boekje over mismanagement en fraude bij de gemeente en werkte daarna door aan zes delen over de avonturen van Valadin, waarvan ‘De strijd om Carna’ het tweede deel is. In dit spannende boek gaat het om het veroveren van de troon van Carna. Maar tegelijk wordt de vraag beantwoord hoe het komt dat er zoveel slechte leiders zijn. En moeten we om betere leiders te krijgen niet ons kiesstelsel grondig herzien? Peter Verkerk is eenenzestig jaar en woont al jaren in Landsmeer, samen met zijn dochter. De kinderen uit het eerste deel, ‘de kinderen van Zeron’ worden volwassen en dat gaat gepaard met de eerste liefdesperikelen. Fep begint een onmogelijke relatie met een prinses, Capelle start een verhouding met de gevaarlijkste vrouw van Carna en Valadin zelf zet ook de eerste onhandige stappen in de liefde. Tegelijk wordt de situatie in Zeron steeds slechter, waardoor Valadin uiteindelijk zelfs verbannen wordt en Fep en zijn vrienden moeten vluchten. Ondertussen barst er een hevige strijd om de troon van Carna los. Een strijd die uiteindelijk eindigt in een verschrikkelijk bloedbad. En dan wachten ook nog de barbaren aan de grenzen om het koninkrijk binnen te vallen. Valadin en zijn vrienden moeten alles op alles zetten om te overleven. En moet Valadin niet ook nog iets bedenken om het kiesstelsel grondig te veranderen, zodat we eindelijk betere leiders krijgen?
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 160mm x 240mm
  Aantal pagina's : 322
  Uitgeverij : Peter Verkerk
  ISBN : 9789464436723
  Datum publicatie : 10-2022
 • Inhoudsopgave
  De kinderen uit het eerste deel, ‘de kinderen van Zeron’ worden volwassen en dat gaat gepaard met de eerste liefdesperikelen. Fep begint een onmogelijke relatie met een prinses, Capelle start een verhouding met de gevaarlijkste vrouw van Carna en Valadin zelf zet ook de eerste onhandige stappen in de liefde. Tegelijk wordt de situatie in Zeron steeds slechter, waardoor Valadin uiteindelijk zelfs verbannen wordt en Fep en zijn vrienden moeten vluchten. Ondertussen barst er een hevige strijd om de troon van Carna los. Een strijd die uiteindelijk eindigt in een verschrikkelijk bloedbad. En dan wachten ook nog de barbaren aan de grenzen om het koninkrijk binnen te vallen. Valadin en zijn vrienden moeten alles op alles zetten om te overleven. En moet Valadin niet ook nog iets bedenken om het kiesstelsel grondig te veranderen, zodat we eindelijk betere leiders krijgen?
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 25,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

“Heer Doran heeft elf stemmen, heer Olrik tien stemmen. Heer Doran is de nieuwe heer van Davi!”
Er ging een voorzichtig gejuich op onder de aanhangers van Doran., maar toen sprong Olrik naar voren.
“Leugens! Allemaal leugens! Ze hebben de verkiezingen van ons gestolen! Fraude! Ik ben de echte heer van Davi!”
De kreet werd door honderden op het plein overgenomen. Iemand riep: “weg met de kiezers!” En de menigte drong op naar het paleis. De ingang werd bestormd en mensen klommen tegen de muur op naar het balkon.
“Roep ze terug, Olrik,” beval Marchaval. Dit wordt een bloedbad.”
“Ik kan hier niets aan doen, Sire,” zei Olrik spottend grijnzend. “Het volk heeft gesproken.”
Tarawan drong naar voren met getrokken zwaard, maar Marchaval hield hem tegen.
“Nee, Tarawan, niet zo.”
Capelle maande intussen iedereen naar binnen. Tanocha gaf een sein aan zijn mannen om het plein schoon te vegen. In de gang bleven ze even wachten, maar toen klonk er rumoer. Beneden waren gewapende mannen het paleis binnen gekomen en bestormden nu de trap. Marchaval, Tanocha, Tarawan, Sintowan, Valadin en Capelle stonden bovenaan aan de trap en wachtten rustig af. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen