€ 22,50


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur

 • Cover Psychische groei en individuatiesymboliek in Tolkiens 'In de Ban van de Ring
  Psychische groei en individuatiesymboliek in Tolkiens 'In de Ban van de Ring (boek)
 • Cover Sedna
  Sedna (boek)

Van burn-out ... ... naar heelheid

K.M. Hamaker-Zondag • Boek • paperback

 • Samenvatting
  We leven in een bijzondere tijd, met enerzijds bijzondere nieuwe inzichten in wetenschap, techniek en spiritualiteit,
  terwijl anderzijds ons tijdbeeld wordt gekleurd door een harde economische realiteit met een grote nadruk op wat we mannelijke waarden noemen, zoals snelheid, efficiency, winstmaximalisatie en dergelijke. Vrouwelijke waarden die te maken hebben met acceptatie, relateren, menselijkheid en oprecht genieten in het hier en nú raken daarbij in de verdrukking.
  RSI en burn-out zijn bijna alledaagse verschijnselen geworden, en als je de onrust en stress van onze 24-uurs economie bekijkt, lijkt onze héle maatschappij eigenlijk de kenmerken te dragen van een naderende burn-out.

  Karen werkt in haar therapeutische praktijk vooral met dromen, imaginaties, tekeningen, verhalen, sprookjes en andere uitingen van het onbewuste. Mythen en sprookjes bevatten in beeldende taal een schat aan wijsheid. De beelden, verhalen en symbolen komen direct bij je binnen en je resoneert er gevoelsmatig mee. Ze vormen een waardevolle hulp in het therapeutisch proces.
  Het meisje zonder handen is een prachtige symbolische weergave van de hedendaagse burn-out problematiek en van de onbalans tussen mannelijke en vrouwelijke waarden in onze cultuur. In dit boek licht Karen stap voor stap de diepere wijsheid van het sprookje over het onthande vrouwelijke toe aan de hand van maatschappelijke verschijnselen en psychische dynamieken, waarbij ze onverwachte en nieuwe invalshoeken geeft, en tevens laat zien hoe je je eigen handen terugkrijgt, zodat je je leven écht in eigen hand kunt gaan nemen.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 151mm x 221mm
  Aantal pagina's : 208
  Uitgeverij : Symbolon
  ISBN : 9789074899192
  Datum publicatie : 05-2001
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 22,50


niet beschikbaar

niet beschikbaar

Voor 23:15 besteld, morgen in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen