Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

€ 19,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

van Tijger naar Kitten

Lessen uit het Hart

Karin Witte • Boek • loose-leaf

 • Samenvatting
  Zelfs als je veel vrienden hebt, kun je overkomen als een tijger; hard, afstandelijk en meedogenloos, een bitch dus. Niemand ziet je vrouwelijkheid en mensen zijn bang voor je. Vanbinnen voel je je steeds leger, terwijl je naar buiten ‘brult’ om aandacht en liefde.

  Als je je afvraagt hoe je weer in contact kunt komen met de innerlijke zachte stem van je hart, dan vind je in dit boek het antwoord. Op mijn geheel eigen wijze beschrijf ik mijn persoonlijke proces van hoofd naar hart bewegen en van Tijger naar Kitten. De tips en inzichten in dit boek kun je gebruiken om je als vrouw te ontdoen van je tijgerpak en meer te leven vanuit je hart. De rode draad daarbij is: eigen verantwoordelijkheid nemen en bewust worden. Bewust worden van je patronen, maskers en overlevingsstrategieën en hoe je daarvan los kunt komen.

  De oefeningen kun je doen om de kennis te verinnerlijken. Het vraagt moed, lef, aandacht en doorzettingsvermogen om terug te keren naar je hart. Het lukt jou ook, net zoals het mij gelukt is. Het blijft een doorlopend proces, bewust blijven en aandacht geven.
 • Productinformatie
  Binding : Loose-leaf
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 162
  Uitgeverij : KYWitte
  ISBN : 9789082942804
  Datum publicatie : 11-2018
 • Inhoudsopgave
  Voorwoord
  1. De start van mijn ontdekkingsreis
  2. Leven vanuit je hoofd
  3. Jezelf ‘ont’wikkelen
  4. Wat levert het op?
  5. Het hoe
  6. Een andere bril
  7. Keuzes maken vanuit intuïtie
  8. In de praktijk
  9. Zelfliefde
  10. Tegenslag als kans
  Nawoord
  Dankwoord
  Literatuurlijst
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 19,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Ik zit in een ouderwetse, grote armleuningstoel. De stoel staat in een praktijkruimte die als huiskamer is ingericht. Het zweet breekt mij uit en ik voel mij ongemakkelijk. Mijn handen omklemmen de leuningen strak. Een stem in mij brult: ‘Ik wil hier weg. Ik blijf hier geen minuut langer. Ik wil dit niet aanhoren.’ Het geschreeuw vanbinnen wordt luider en ik krijg het benauwd. Hoe kom ik hier weg? De dame tegenover mij is spiritueel coach en dit is mijn eerste sessie. Op dat moment wilde dat ik nooit gegaan was…

Opeens hoor ik een andere stem. Een zachte stem die fluistert: ‘Het is goed, blijf maar rustig zitten, ontspan en luister.’ Waar komt die stem vandaan? Ik heb deze nog nooit eerder gehoord. Ik doe mijn best naar deze stem te luisteren, maar de harde stem overheerst. Ik concentreer mij op mijn ademhaling en probeer hem onder controle te krijgen. Wat de dame tegenover mij allemaal zegt, hoor ik niet. Het gevecht tussen mijn hoofd en mijn hartstem heeft mijn volledige aandacht. Dit nieuwe fenomeen van twee stemmen brengt mij in verwarring. Naar welke stem moet ik luisteren?

Dan is de tijd van de sessie om; ik mag weg. Op de een of andere manier wil ik eigenlijk niet weg. Iets in mij zegt dat dit goed voor mij is. Op dat moment heb ik nog geen flauw idee waarom. Bijna automatisch maak ik een nieuwe afspraak en stap verward de deur uit.

Onderweg naar huis dacht ik terug aan de sessie. Mijn eerste ervaring met twee ‘stemmen’ was overweldigend. De boodschap van mijn hoofd was duidelijk maar juist de zachtheid van mijn hartstem had eigenlijk mijn voorkeur.

Zo zijn er nog veel ervaringen waarin die twee stemmen elkaar afwisselen. Wellicht herken je ze, strijden ze ook in jou en weet je niet altijd naar welke je zult luisteren. Inmiddels heb ik geleerd om naar de zachte stem te luisteren, de stem van mijn hart en intuïtie. Die wijst mij de weg, telkens weer. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen