€ 26,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Verhalen van Nu

Over het dagelijks leven rond het midden van de vorige eeuw

Eefjan Timmerman (red.) • boek • hardback

 • Samenvatting
  Een boek met meer dan honderd verhalen over het dagelijks leven rond het midden van de vorige eeuw, gecombineerd met sfeervolle foto’s uit die tijd. De verhalen zijn gebaseerd op interviews en op verhalen van vertellers uit verschillende delen van het land, die opgroeiden in die jaren. Zij beschrijven hun jeugd en de periode daarna op een herkenbare manier, soms prikkelend en relativerend, vaak met humor en met liefde. Dat maakt de verhalen bij uitstek geschikt om een prettige sfeer te creëren.
  Een ideaal boek voor ouderen die niet zo gauw op internet zullen zoeken naar verhalen over hun jeugd en voor wie liever uit een boek leest dan van een beeldscherm.

  Ook bij uitstek geschikt om voor te lezen aan ouderen die zelf niet meer goed kunnen lezen, dus voor familie, vrijwilligers en verzorgenden.

  De hele opbrengst komt ten goede aan goede doelen (voornamelijk aan de stichting Alzheimer Nederland).

  Leverbaar vanaf 6 november
 • Productinformatie
  Binding : Hardback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 210mm x 297mm
  Aantal pagina's : 184
  Uitgeverij : Verhalen van nu
  ISBN : 9789492855008
  Datum publicatie : 11-2017
 • Inhoudsopgave
  HOOFDSTUK 1. VERHALEN VAN NU
  HOOFDSTUK 2. SCHOOL
  HOOFDSTUK 3. BEROEPEN
  HOOFDSTUK 4. VAKANTIE & SCHOOLREISJE
  HOOFDSTUK 5. VRIJE TIJD
  HOOFDSTUK 6. OORLOG
  HOOFDSTUK 7. HERINNERINGEN AAN MIJN JEUGD
  HOOFDSTUK 8. SINTERKLAAS
  HOOFDSTUK 9. WINTER
  HOOFDSTUK 10. KERST
  REGISTER VAN TREFWOORDEN
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 26,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar

Voor 16.00 uur besteld, morgen in huis!
Veilig betalen Logo
Retourneren binnen 14 dagen*
Deel via 

Fragment uit het boek

In mijn jeugd gingen de laagste klassen van de lagere school een dag voor de grote vakantie een dagje uit. Maar niet ver van huis. Ik zat in de tweede klas van school A bij 'Juf' Oostmeijer, die wij ook al in de eerste klas hadden gehad. Een schat van een mens! Zij ging met ons mee op het schoolreisje dat jaar.
Wij wisten van tevoren niet waar wij naar toe zouden gaan. De autobus stond al klaar in de Leliestraat en toen we waren ingestapt werd ons verteld waar de reis naar toe ging. Naar het Klimduin in Schoorl, waar ook een grote speeltuin was! De juf ging rond met een grote papieren zak, die vol zat met toverballen. Ik weet niet of die nu nog worden gemaakt. Het waren grote rode knikkers en als je daarop zoog dan kreeg de bal steeds een andere kleur. Ik weet nog dat de bal erg zoet smaakte. Hoe ik dat nog weet? Nou, ik had de bal nauwelijks in mijn mond, toen ik hem per ongeluk doorslikte. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen
Volg ons op pijl