€ 24,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Verhalen van Nu

Over het dagelijks leven rond het midden van de vorige eeuw

Eefjan Timmerman (red.) • Boek • hardback

 • Samenvatting
  Een boek met meer dan honderd verhalen over het dagelijks leven rond het midden van de vorige eeuw, gecombineerd met sfeervolle foto’s uit die tijd. De verhalen zijn gebaseerd op interviews en op verhalen van vertellers uit verschillende delen van het land, die opgroeiden in die jaren. Zij beschrijven hun jeugd en de periode daarna op een herkenbare manier, soms prikkelend en relativerend, vaak met humor en met liefde. Dat maakt de verhalen bij uitstek geschikt om een prettige sfeer te creëren.
  Een ideaal boek voor ouderen die niet zo gauw op internet zullen zoeken naar verhalen over hun jeugd en voor wie liever uit een boek leest dan van een beeldscherm.

  Ook bij uitstek geschikt om voor te lezen aan ouderen die zelf niet meer goed kunnen lezen, dus voor familie, vrijwilligers en verzorgenden.

  De hele opbrengst komt ten goede aan goede doelen (voornamelijk aan de stichting Alzheimer Nederland).
 • Productinformatie
  Binding : Hardback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 210mm x 297mm
  Aantal pagina's : 184
  Uitgeverij : Verhalen van nu
  ISBN : 9789492855008
  Datum publicatie : 11-2017
 • Inhoudsopgave
  HOOFDSTUK 1. VERHALEN VAN NU
  HOOFDSTUK 2. SCHOOL
  HOOFDSTUK 3. BEROEPEN
  HOOFDSTUK 4. VAKANTIE & SCHOOLREISJE
  HOOFDSTUK 5. VRIJE TIJD
  HOOFDSTUK 6. OORLOG
  HOOFDSTUK 7. HERINNERINGEN AAN MIJN JEUGD
  HOOFDSTUK 8. SINTERKLAAS
  HOOFDSTUK 9. WINTER
  HOOFDSTUK 10. KERST
  REGISTER VAN TREFWOORDEN
 • Reviews (8 uit 1 reviews)

  17-01-2018
  Heel fijn boek!
  ‘Verhalen van nu’, ik kreeg het cadeau en het bleek een fantastisch cadeau! Wel had ik, eerlijk gezegd, afgaand op de titel van het boek, meer gerekend op hedendaagse, actuele verhalen. Maar niettemin heb ik genoten van de originele en vaak humoristische schetsjes uit een niet eens zo ver verleden. Voor de werkelijke doelgroep (want daartoe behoor ik niet) moet het een feest zijn om ze te lezen of ze te krijgen voorgelezen. Alleen al voor het initiatief verdienen de makers daarom een groot compliment. Eindelijk een boek waarbij niet in de eerste plaats is gedacht in marketingdoelstellingen, maar puur aan het plezier van de lezer of luisteraar. Ik vind ‘Verhalen van Nu’ in alle opzichten een prijzenswaardig boek! Rob Spel, tekstschrijver en ex-docent schrijven


  Geplaatst door uit Amsterdam , leeftijd 70+
  Waardeert het boek met een 8 uit 10

€ 24,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar

Voor 16.00 uur besteld, morgen in huis!
Veilig betalen Logo
Retourneren binnen 14 dagen*
Delen 

Fragment uit het boek

Ik liep naar de achterkamer, bleef bij de deur staan en luisterde gespannen. De pendule op de schoorsteenmantel sloeg half tien. Terwijl mijn moeder de koopman naar de keuken loodste, hoorde ik hem zoiets zeggen als ‘goed volk’ en ‘honger’.
Er gebeurde iets in de keuken dat ik heel graag wilde zien. Een gaspit werd aangestoken en ik hoorde het deksel van de broodtrommel slaan.
Ik ging op de stoel onder de bakelieten knop van de radio distributie zitten en wachtte af.
Opeens hoorde ik de keukendeur opengaan en toen ging ik weer bij de deur staan. Mijn moeder liep over de overloop en ging naar boven. Ze opende de zolderdeur en kloste de vaste houten trap op. Wilde ze toch gaan kijken of er nog iets voor de handelaar was? De oude grammofoon van mijn broer misschien? Met bonzend hart opende ik de kamerdeur, liep de overloop op en zag dat de keukendeur op een kier stond. Langzaam duwde ik hem open. Ik rook gekookte melk. De koopman zat op een stoel aan de keukentafel met in zijn hand een half opgegeten dubbele boterham witbrood, dik belegd met kaas. Wat was hij klein en krom.
×
SERVICE
Contact
 
Vragen