Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

€ 19,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur

 • Cover Het Duistere Pad
  Het Duistere Pad (boek)
 • Cover Een kogel, een schot, verschroeide aarde
  Een kogel, een schot, verschroeide aarde (boek)

Verloren in Oorlogsleed

bommen in de wieringermeerdijk

Samson Spin • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Dit verhaal gaat over de periode in de oorlog dat velen zich verstopten in de Wieringermeer. Martin is een onderduiker die zich verstopt heeft op een afgelegen boerderij maar net niet in het zicht van de Duitsers.
  Hij krijgt een liefdesrelatie met de vrouw die ook op de boerderij woont en die getrouwd is met een man die in Italië voor Duitsland strijdt. Ze worden verliefd, alleen mag de boer dat niet weten want die kruipt af en toe ook graag tegen deze vrouw aan.
  In Martin lijkt een moordenaar te wonen die niet bang is de trekker over te halen. Moorden wordt zijn visite kaartje en hij lijkt er plezier in te krijgen.
  En het gekke is dat op amper anderhalve kilometer verderop een grote boerderij ligt. Die gebruikt wordt door de Duitsers. Het is een soort vakantie kamp.
  Op een boerenkar liggen een paar Engelse vijfhonderd pondsbommen die de Duitsers willen gebruiken om in geval van nood de dijken te laten springen en de Engelsen de schuld te geven.
  Martin doet zijn best om dat te voorkomen, maar het blijkt niet genoeg.
  Bloedstollend verhaal dat je in één keer wil uit lezen. De oorlog, dichter kom je er niet bij.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 238
  Uitgeverij : PUMBO.nl
  ISBN : 9789402162554
  Datum publicatie : 05-2017
 • Inhoudsopgave
  HOOFDSTUK 1 – BOERIN MARTINE
  HOOFDSTUK 2 – DUBBELE MOORD
  HOOFDSTUK 3 – PRECISIE VAN DE SPITFIRE
  HOOFDSTUK 4 – HET NUT VAN EEN GIERPUT
  HOOFDSTUK 5 – LIEFDE IN DUITSE HANDEN
  HOOFDSTUK 6 – OPERATIE POLITIEBUREAU
  HOOFDSTUK 7 – MISLUKTE AVANCES IN DE NACHT
  HOOFDSTUK 8 – DE LAATSTE STUIPTREKKINGEN
  HOOFDSTUK 9 – ZIJN ZE NU ECHT WEG?
  HOOFDSTUK 10 – IN LIEFDESDUBIO
  HOOFDSTUK 11 – EINDELIJK WRAAK
  HOOFDSTUK 12 – TRAGIEK IN HET KWADRAAT
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 19,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Hij pakt die spullen en legt die bij de schuurdeur en gaat met de auto naar de achterzijde van de grote boerderij en zet de Kübelwagen in de schuur zodat overvliegende jagers het niet kunnen zien. Hij loopt even naar het lijk en besluit toch om dat meteen in de gierput te verbergen omdat er altijd iemand over het huis zou kunnen vliegen die het zwartgeklede lijk zou kunnen opmerken. Hij sleept het nog bloedgevende lijk naar de deksel van de gierput en hij trekt het lijk aan een been achter zich aan. Als hij even achterom kijkt, ziet hij dat het half afgeschoten hoofd achterstevoren met het lijk meebungelt. Hij trekt de deksel van de gierput open en laat het lijk erin weg zinken. Het blijft niet drijven en het zinkt in een paar seconden naar de bodem van de koeienstrontput om daar te vergaan. Hij probeert de sporen een beetje te wissen door er veel kuilgras op te gooien. Zodra hij dat gedaan heeft, gaat hij naar de keuken waar Mart in tranen op hem wacht.
‘Hou verdomme op met je gejank. Je wou zielsgraag van je kerel af. En dat de rekening met die nazi vereffend moest worden, dat kun je hopelijk begrijpen. En zo niet, dan hebben we pech. Verder dan dit kunnen we niet zakken, dus wat de consequentie van dit gebeuren is zien we wel.’
Wat hij niet zegt is, dat als de moord op de nazi bekend wordt bij de Duitsers, er veel mensen worden doodgeschoten uit rancune want de dood van een nazi wordt zwaar opgenomen. Daarom gebeurt het ook vrij weinig omdat de wraak verschrikkelijk is.
Het is begin november en de kou komt al samen met de noordelijke winden mee. De Wieringermeer is een van de eerste gebieden waar de kou zich in deze tijd van het jaar vestigt. In de sloten ligt nog geen ijs maar lang zal het niet duren of er zal een dikke laag op de sloten komen die dan dichtvriezen. Gelukkig is er nog geen sneeuw.
Waarom niet? Omdat Martin besloten heeft de Kübelwagen van de nazi in het kanaal te dumpen zodra het donker wordt. Er is sneeuw in de lucht en misschien gaat die sneeuw wel vanavond of misschien vannacht vallen zodat de sporen van de tewaterlating niet zichtbaar zullen zijn voor de zoekende Duitsers. Maar als ze het lijk zouden vinden, zou het verzet de schuld krijgen en zouden velen geëxecuteerd worden. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen