€ 18,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Vice Versa in Optima Forma

Een jaar vol (on)gerijmdheden

Hylco J. Tamminga • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Zonder dat aan Hylco J. Tamminga (Tietjerksteradeel, 1967) een groot schrijver verloren is gegaan, kan dit boek evengoed het tegendeel bewijzen. Zonder dit boek samen te kunnen vatten, mag de puzzelfanaat zich gelukkig wanen. Zonder waanbeelden met waarheden te verwarren, worden er de nodige sprongen in het diepe gewaagd. Zonder als waaghals te boek te staan, mogen zijn uitgesproken (on)gerijmdheden gerust gedurfd genoemd worden. Zonder Frans Bauer gerust te willen stellen, kunnen zijn gulle lach en incasseringsvermogen veel goed maken.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 376
  Uitgeverij : De Rotte Appel
  ISBN : 9789464060775
  Datum publicatie : 11-2020
 • Inhoudsopgave
  De dagen van het jaar (1 januari t/m 31 december) vormen tezamen 365 pagina's tekst. Het boek bevat 260 columns (verdeeld over 325 pagina's), 12 pagina's met 'tegeltjeswijsheden', 27 pagina's andersoortige bijdragen en 1 (slot)pagina alias dankwoord.
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 18,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Ik verkeerde in een ‘flow’, een staat van zijn die door psycholoog Mihaly Czikszentnihalyi omschreven wordt als ‘een intense concentratie op een bepaalde activiteit, die gepaard gaat met bijna extatische gevoelens’. In mijn geval lag het iets complexer.

Zo moest ik – mede bij absentie van extra handen en een als slaaf aanstuurbare dubbelganger – de aandacht tussentijds verleggen naar het leefbaar houden van mijn appartement, het inslaan van boodschappen, het scherp houden van mijn collega’s, het afspreken met vrienden, hand- en spandiensten voor een goede vriendin, het bereiden van maaltijden, het verzorgen van mijn dwergpapegaaitjes, het bewaken van mijn potentie en het bezorgen van poststukken, daarbij aangetekend dat elk moment van aandachtverslapping tijdens bovengenoemde activiteiten werd aangegrepen om legio nieuwe aanknopingspunten als (deels verse) wijsheid in mijn stukjes te puzzelen (zonder dat ik mij in die ‘wegdenkfase’ in de luren mocht laten leggen door opspelende telefoons, kwetterende vogeltjes en vage acties van om mij heen opduikend gespuis), wat behalve met ‘bijna extatische gevoelens’ ook gepaard ging met de nodige hoofdbrekens, de nodige kopjes koffie en de nodige verwaarlozing, waarbij het mezelf ertoe dwingen alles uit de kast te halen rijkelijk beloond werd met sublieme vondsten en het vasthouden van de flow. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen