Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

Niet leverbaar

×

€ 26,75


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Voedingsadvisering bij jonge kinderen

B. de Leeuw • Boek • paperback

 • Samenvatting
  "Welzijn en gezondheid van zuigelingen en jonge kinderen worden door de ouders voor een belangrijk deel afgemeten aan de groei.
  Elke ouder weet dat voor een goede groei goede voeding nodig is. Maar wat is goede voeding voor een kind? Jonge kinderen hebben andere behoeften, een andere smaak en een ander voedingspatroon dan volwassenen. Bovendien verandert de gewenste samenstelling van de voeding ook nog eens voortdurend. Van de opvoeders wordt verwacht dat zij dit proces van gewenning en veranderingen begeleiden en sturen, maar vaak ontbreekt hen de kennis. Dat is niet vreemd; zelfs voor de professional is het niet eenvoudig om op het terrein van kindervoeding op de hoogte te blijven. Vandaar dit boek.

  'Voedingsadvisering bij jonge kinderen' is gebaseerd op de door het Voedings-centrum uitgegeven richtlijn ¿Voeding van zuigelingen en peuters¿. Deze vorig jaar verschenen richtlijn maakt uniforme voedingsadvisering mogelijk, wat kwaliteitsbevorderend werkt. Het boek bundelt een grote hoeveelheid informatie, gebaseerd op de huidige kennis en inzichten, biedt zorgverleners achtergrondinformatie over de voedingsadviezen en vormt een goede basis voor individuele advisering bij kinderen tussen 0 en 4 jaar. Aan de orde komen onder meer ontwikkelingen in de kindervoeding, groei en voedingstoestand, uitgangspunten voor de voedingsadvisering, borst- en kunstvoeding, vaste voeding, ontwikkelingen van de mondmotoriek, aan voeding gerelateerde problemen en overgewicht.

  Deze uitgave is primair bedoeld voor de eerstelijnszorg, voor consultatie-bureauartsen en jeugdverpleegkundigen, kraamverzorgenden, verloskundigen, huisartsen en diëtisten. Daarnaast vormt het een nuttige bron van informatie voor (para)medici werkzaam in de tweede lijn, zoals kinderverpleegkundigen en kinderartsen en allen die voor bovengenoemde beroepen in opleiding zijn."
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 160mm x 243mm
  Aantal pagina's : 160
  Uitgeverij : Niet bekend
  ISBN : 9789023244387
  Datum publicatie : 01-1970
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 26,75


niet beschikbaar

niet beschikbaar

Niet leverbaar
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen