€ 37,00

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

VOLG

het werkboek voor een gehoorzame hond

Erik Mulder • Boek • paperback

 • Samenvatting
  2015 editie: Volledig in kleur en exclusief toegang tot nieuwe digitale materialen.

  Hoe u uw hond bijna direct verandert in een liever, gehoorzamer huisdier: In 6 modules leert u alle methodes, tips & geheimen van professionele trainers die u nodig heeft om een nette, sociale, veilige... en vooral gehoorzame hond op te voeden.
  Deze methodes werken hetzelfde voor elk hondenras, elke omgeving en elke thuissituatie... En iedereen kan deze methodes zelf gebruiken zonder dat u een professionele (en dure) hondentrainer nodig heeft.

  Alle methodes zijn eenvoudig en stap-voor-stap uitgelegd.

  Als u eenmaal begrijpt hoe een hond denkt en welke natuurlijke instincten er voor zorgen dat hij anderen gehoorzaamt, dan kan u hem al binnen 4 weken compleet opvoeden.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 210mm x 297mm
  Aantal pagina's : 172
  Uitgeverij : Infoage publishing
  ISBN : Niet bekend
  Datum publicatie : 01-2015
 • Inhoudsopgave
  Inhoudsopgave:

  Inleiding Pagina 5

  Een belangrijk voorwoord voor nieuwe honden bezitters.

  1. Voor Beginners Pagina 11

  Is dit uw eerste hond, of moet u hem of haar zelfs nog uitzoeken? In dit hoofdstuk leert u hoe u een geschikt pup kiest, voor jonge honden zorgt, en de beste voorbereiding op een goede training treft.

  2. Begrijp Uw Hond Pagina 33

  Een van de belangrijkste principes van goede training is een goed begrip van uw hond. Is hij dominant, of agressief uit angst? Het karakter en de aard van uw hond bepaalt wat wel en niet werkt. Deze basis leert u hier.

  3. De Methodes Pagina 42

  Hier leert u de basis training methodes: hoe werkt een goede training, en wat gaat er vooraf aan het aanleren van een commando? Het aanleren van juiste training methodes is een van de belangrijkste factoren die uw hond gehoorzaam maken.

  4. Beginnerstraining Pagina 55

  In dit hoofdstuk leert u 14 basis commando’s zoals zit, blijf, volg, apport en anderen. Deze zijn het meest nodig om uw hond goed onder controle te houden en het meest praktisch in het dagelijks leven.

  5. Gevorderde Training & Trucs Pagina 68

  Dit zijn commando’s die extra nuttig zijn, zoals het “Zoek” commando, en commando’s die gewoon leuk zijn, zoals het Smeek of Rol commando.

  6. Hondenproblemen Aangepakt Pagina 80

  Het laatste hoofdstuk leert u om te gaan met tientallen veel voorkomende honden problemen, van agressie tot verlatingsangst.

  Bonus 1: Leider van de Roedel Pagina 117
  Bonus 2: Train een Waakhond Pagina 137
  Bonus 3: Twee Zindelijkheids Methodes Pagina 147
  Bonus 4: Honden Trucs Pagina 159
  Ter Afsluiting Pagina 180
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 37,00

niet beschikbaar

niet beschikbaar

2-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Module 4: Beginners Training

In dit hoofdstuk zullen we u de eenvoudige commando’s geven die u kunt gebruiken om uw hond te trainen met een ketting of een gentle leader, of door zo af en toe eten als beloning te gebruiken.

De beste periode om de training uit dit hoofdstuk te beginnen, is vanaf 6 maanden oud, en tot het moment dat hij of zij de basis commando’s onder de knie heeft. Dan is hij klaar voor een meer geavanceerde training (zie ook module 5: Gevorderde Commmando’s en Trucs).

Als u een oudere ongetrainde hond heeft, begin dan met de oefeningen en commando’s uit dit hoofdstuk. U zult deze oefeningen en commando’s vaker en met meer geduld moeten uitvoeren dan met een puppy, omdat oudere honden wat minder ‘jonge energie’ hebben en soms ook door oude patronen heen werken.

Is uw pup jonger dan 6 maanden, dan ligt in deze periode de nadruk op spelen en lol maken, hoewel u wel speels commando’s kunt aanleren, en consistentie aanleert in de commando’s die u aan uw puppy geeft. Begin met de meest eenvoudige commando’s en ga vooral niet te snel. Daarnaast is het goed om uw puppy’s geheugen zo nu en dan op te frissen, door oude oefeningen te herhalen.

Vanaf dag 1 deelt u sowieso de regels, begrenzingen en patronen met uw pup, ongeacht zijn jonge leeftijd!


4.1 “Hier” (Bij u roepen)

Dit is een oefening die u zult doen vanaf het eerste moment dat u uw hond ziet. Het is belangrijk om bij de puppy de link te leggen tussen het woord “Hier” en de puppy die uw kant opgaat. Zorg ervoor dat hij het commando en zijn naam duidelijk kan verstaan. Daarnaast moet u ook veel aandacht aan hem besteden en blij zijn op het moment dat hij naar u is toegekomen. Probeer het “hier”commando leuk te houden, verstopt u zich eens een keer, neem een keer en andere weg en roep uw hond niet altijd om aan te lijnen. Als de hond los is en niet wil komen, ga hem dan nooit vangen maar loop bijvoorbeeld van hem weg. En blijf hem vriendelijk roepen! Ook al komt de hond na een uur dan moet u de hond nog belonen.

Als een puppy heeft hij niet meer training nodig dan dit. De volgende stap van het terugroepen staat verder uitgewerkt in module 5: Gevorderde Commando’s en Trucs. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen