€ 16,50

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

  € 9,95

Meer van deze auteur

 • Cover Herschzenschzpinschzelschz
  Herschzenschzpinschzelschz
 • Cover Vrèhèd Blèhèd
  Vrèhèd Blèhèd

Vrèhèd Blèhèd

Jeroen van Oorschot • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Vrijheid in de breedste zin van het woord, dat is wat in dit boek centraal staat. Vakanties, schoolkampen, creatieve uitspattingen, liefde, muziek en opvoeding of juist het gebrek daaraan: vrijheid bevordert de blijheid in veel situaties. Niet altijd voor iedereen, maar slachtoffers zijn nu eenmaal onvermijdelijk in het leven. Zolang je hen troost biedt en een andere visie laat zien, komen zij er wel weer bovenop. U ook, na het lezen van dit boek.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 217
  Uitgeverij : Niet bekend
  ISBN : 9789463453578
  Datum publicatie : 05-2018
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 16,50

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Wie mijn vorige boek (Bami Hakgebal, 2017) heeft gelezen, kan tot de conclusie zijn gekomen dat ik nog altijd op zoek ben naar structuur en regelmaat. Laat mij u dan direct uit die droom halen. Ik heb mij er al lang bij neergelegd dat, na de drie monsters die ik in dat boek heb beschreven, ook monster Chaos en ik tot elkaar veroordeeld zijn. Toen deze vierde klier doorkreeg dat zij andersom ook met mij moest zien om te gaan, ging Chaos over tot paaien. Ze was er wel, maar liet mij vaker met rust. Meer en meer begon ze mij te koesteren, te beminnen zelfs. En ze vond het niet langer erg als ik haar probeerde te ontrafelen. Achteraf begrijp ik dat wel, want Chaos had de kalme overtuiging dat dit mij toch niet zou lukken. Gesterkt door haar familie, waarvan ook de zusjes Jaloezie en Prestaties later in dit boek voorbij komen, wist Chaos dat zij altijd zou winnen. Pas toen ik dat zelf ook ontdekte werden we vrienden. Sindsdien praten we veel met elkaar. En soms kunnen we samen lachen, omdat we elkaars humor snappen. Wederzijds begrip vormt immers altijd een solide basis.

---

..... Nienke likte aan haar ijsje. Omdat ik mijn koude avondsnack al opgegeten had trommelde ik uit verveling wat met mijn vingers op het oude grijze gesteente van de muur. “Ik hoef mijn ijsje niet meer,” zei Nienke plotseling kalm en zachtjes. Ik was verbaasd en begreep niet goed waarom ze dat met zoveel woorden mededeelde. “Dan gooi je hem toch weg?” was dan ook mijn spontane reactie, terwijl ik knikte naar de rivier die vredig tegen de waterkant klotste. Amper had ik mijn advies gegeven of daar dreef een ijsje met een klodder half gesmolten roomijs voorbij. Nog voordat ik de vliegroute van het ijsje kon herleiden naar de rechterhand van Nienke, kwamen twee gesloten ogen en een geopende mond ineens wel heel erg dichtbij. Volledig onverwacht beleefde ik mijn eerste tongzoen. Die avond en de rest van haar verblijf werd er nog veel gezoend. Daarbij was een luchtige bermudabroek niet altijd even handig, want de hormonale bijwerkingen kregen daar veel te veel speelruimte. Maar dat mocht de pret niet drukken – de zomer was begonnen!

---

..... Toen ik vier jaar was deed ik mijn allereerste kampeerervaring op in de speeltuin achter het appartement waar ik geboren ben. Het initiatief kwam van wat buurtbewoners. Ik herinner me er niet veel meer van, slechts de tenten in het donker en hoe we in de zandbak een schatkist vol 'milkiewees' vonden.
Het werd de bakermat voor mijn kampeerliefde. De vrijheid buiten, de geuren van gras en katoen (mag ook polyester zijn) en vooral de ongedwongen sfeer zijn voor mij heerlijkheden die ik in een huisje of hotel toch mis. Dat wil niet zeggen dat ik die accommodaties verafschuw, integendeel zelfs. Maar van alle vakantievormen streelt kamperen verreweg het meest mijn romantische ziel.
De ongemakken die bij kamperen horen moet je voor lief nemen. Zoals lang wachten op een luchthaven bij een vliegvakantie hoort, zo horen handdoeken aan een waslijn tussen twee bomen bij kamperen. En een tent heeft geen eigen douche, maar een goede camping biedt genoeg gedeeld comfort op dat gebied.
De allereerste keer dat ik met mijn ouders kampeerde in een zomervakantie, maakten wij gebruik van een al opgezette huurtent, ingericht en wel. Eén week deden we dat in ...... ×
SERVICE
Contact
 
Vragen