Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

€ 14,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur

  • Cover VZL-recepten herfst winter
    VZL-recepten herfst winter (boek)

VZL-recepten herfst winter

groenten in de hoofdrol, een lekker voedselzandloper kookboek

Margriet Vonk • Boek • paperback

  • Samenvatting
    In de herfst-winter editie van VZL-recepten gaat het om elke dag genieten van lekker eten koken – en opeten natuurlijk. Hoe maak je echt lekker eten zonder brood, pasta, rijst, rood vlees en zuivelproducten?

    Margriet Vonk heeft ruim 500 dagen honderden voedselzandloper recepten bedacht en uitgeprobeerd, soepjes voor de lunch, snelle maaltijden, uitgebreide diners in de serie liefde en toewijding, snacks, taarten, tussendoortjes…

    In VZL-recepten, Groenten in de Hoofdrol geeft Margriet Vonk bijna 100 kansen om gezond te eten. Waarmee je suiker en ongezonde vetten vermijdt. Recepten die je elke dag kunt maken en eten, waarvan ook je gezin zal smullen, met ingrediënten die je overal kunt kopen.

    Voedselzandloper-recepten die leuk zijn om te maken, en bovenal ook super lekker!!!

    Duizenden Facebook-volgers uit België en Nederland hebben het afgelopen jaar voorgeproefd – en ook ideeën aangedragen. Hoe maak je hartige taart zonder bladerdeeg? Hoe maak je pannenkoeken zonder tarwemeel? Hoe…

    Dit boek vol Voedselzandloper-recepten bevat geen theorieën. Gewoon lekkere recepten!
  • Productinformatie
    Binding : Paperback
    Distributievorm : Boek (print, druk)
    Formaat : 135mm x 215mm
    Aantal pagina's : 128
    Uitgeverij : Margriet Vonk
    ISBN : 9789082142907
    Datum publicatie : 10-2013
  • Inhoudsopgave
    Voorafje met groente in de hoofdrol 9
    VZL weetjes 10
    Boekweitpannenkoeken 12
    SOEP 13
    Broccoli-venkelsoep 14
    Courgettesoep met zalm en peterselie 15
    Heerlijk soepje van jonge diepvries kapucijners 16
    Pittig bietensoepje 17
    Pittige pompoen-knolselderijsoep 18
    Prei-courgettesoep 19
    Rode linzensoep met knolselderij en winterwortel 20
    Soep van bospeen, wilde spinazie en sinaasappelsap 21
    Soep van courgette, peterseliewortel en bospeen 22
    Venkelsoep met prei 23
    Vissoep met mosselen 24
    Witte courgettesoep met platte peterselie 26
    GROENTE 13
    4-groenten lasagne 28
    Broccoli met boerenkool en rode paprika 29
    Boerenkool met kidneybonen 30
    Boerenkool met selderieknol en abrikoosjes 31
    Chili van kidneybonen, rode linzen en verse koriander 32
    Courgette met aubergine en kastanjechampignons 33
    Courgette met bonen en tomaten-walnootsalade 34
    Courgette-wilde spinazie gratin 35
    Courgette met trostomaten, rode ui en geitenkaas 36
    Flan van witte courgettes, rode tomaten en groene basilicum 38
    Fondue van schapen- en geitenkaas 39
    Frietjes van selderieknol 40
    Gegratineerde boerenkool met cranberry’s, kruidenkaas en kwark 41
    Tussendoortje Flapjacks (havermoutkoeken) 42
    Gegratineerde portobello met geitenkaas 44
    Gegratineerde spinazie met kaas en tomaten 45
    Gegratineerde spruiten met rode paprika 46
    Gegrilde courgette met tomatensaus 47
    Geroosterde pompoen met kruiden 48
    Gevulde courgettes met quinoa 50
    Gewokte spruitjes met peer 51
    Gevulde zoete aardappel met Tallegio 52
    Groentenlasagne met geitenkaas 54
    Groentenpuree 55
    Gevulde tomaten 56
    Groentepuree met zoete aardappel,
    prei en cherrytomaatjes en lavaskruiden 57
    Kapucijnerschotel met kip en pesto 58
    Ovenschotel van aubergine, zoete aardappel, pastinaak,
    winterwortel en prei 59
    Lasagne van selderijknol met groene kool 61
    Pastinaak-knolselderijpuree met champignons en prei 62
    Perenchutney 63
    Pittige vegetarische chili met guacomole, paprika en sla 64
    Pizza met bodem van kikkererwtenmeel 65
    Pompoen-bonenschotel 66
    Puree van selderijknol 67
    Tussendoortje Wortelcake 68
    Quinoa-risotto met gemengde paddenstoelen 70
    Rode kool met biet 71
    Rucolasalade met peer en walnotenpesto 72
    Schorseneren met wilde spinazie en oude geitenkaas 73
    Spaghetti van de spaghettipompoen 74
    Snijbonen met rode paprika uit de hapjespan 75
    Tussendoortje Pruimentaart 76
    Spruiten met prei en pastinaak 78
    Tian met ui, aubergine, courgette, zoete aardappel en stevige tomaat 79
    Warme wilde spinazie met paddenstoelen en geitenkaas 80
    Wortels met pruimen 81
    Wortels uit de oven 82
    Zoete aardappel met rauwe andijvie 83
    Zoete aardappels met winterpeen en rode ui 84
    Zuurkool met knolselderij en zoete aardappel uit de oven 85
    Tussendoortje Muffins van havermout en chocolade 86
    Hartige taart 87
    Hartige taart met courgette, munt en schapenkaas 88
    Kaastaart met champignons en spinazie 89
    Quiche van snijbiet 91
    Preitaart met geitenkaas en gedroogde tomaten 92
    Venkeltaart met gerookte zalm 93
    Quiche van havervlokken met wilde spinazie,
    walnoten en verse geitenkaas 94
    Spinazietaart met kleine tomaatjes
    en een krokante bodem met kruiden 96
    Tomatentaart met deeg van boekweit- en amandelmeel 98
    Tussendoortje Krokante kaas-tijmkoekjes 100
    Vis & gevogelte 101
    Boekweitnoedels met zalm en frietjes
    van zoete aardappel 102
    Een dampende pan mosselen 103
    Forel met venkel en prei 104
    Selderijknol met zoete aardappel, wilde spinazie en zalm op de huid 105
    Tussendoortje Chocolade-notenbrokken 106
    Paella van quinoa met zeevruchten 107
    Pakketjes met witvis, spinazie en wortel 108
    Paté van verse zalm, plakken gerookte zalm en prei 109
    Rode zeebaarsfilet 110
    Salade met vis uit blik 111
    Tussendoortje Appels gevuld met cranberry’s 112
    Taartje van pompoen met hazelnoot, wilde spinazie en zalm 114
    Verstopte vis met appeltjes 115
    Witvis met garnalen in een saffraan-limoensaus 116
    Wortels met abrikozen uit de oven en
    zelfgemaakte tomatensaus met scholfilet 117
    Zalm met roomkaas met bieslook en tomaatjes uit de oven 118
    Tussendoortje Appeltaart met deeg van havermout 119
    Creoolse kalkoendij 120
    Gebraden eendenfilet met gebraden appelplakken 121
    Geroosterde kip met zoete aardappel, sinaasappel 122
    Goulash met kip- en kalkoenfilet met paprika’s 123
    Koolraap uit de oven, met kippendijtjes en gremolata 124
    Scharrelkip gevuld met kruiden en citroen 125
    Toetje Chocoladetaart 126
  • Reviews (8,3 uit 8 reviews)

    17-04-2014
    Gezond en lekker eten door de seizoenen heen!
    Na al enige tijd een voedingspatroon volgens de Voedselzandloper te volgen en steeds op zoek zijn naar nieuwe recepten heb ik dit boek gekocht. De recepten zijn makkelijk te volgen en smakelijk en wat ik altijd erg belangrijk vind de ingrediënten zijn goed verkrijgbaar. Ondanks dat de layout van het kookboek simpel en beetje amateuristisch aandoet en meer doet denken aan een notitieboekje is het de prijs voor mij waard gezien de recepten die erin staan. Ik ben een foodie en ik kan zeker zeggen dat ik met de vzl recepten lekker eet en daarnaast ook nog een stuk lekkerder in mijn velletje zit.

       Makkelijk te volgen recepten
       Goed verkrijgbare ingrediënten
       Simpel ogende layout boek

    Geplaatst door uit Hendrik Ido Ambacht , leeftijd 30-39
    Waardeert het boek met een 8 uit 10


    04-03-2014
    nuttig
    In het boekje staan lekkere recepten zonder vlees.

       handig formaat

    Geplaatst door uit limburg , leeftijd 60-69
    Waardeert het boek met een 8 uit 10


    01-02-2014
    heerlijke recepten
    Makkelijke recepten geheel volgens de VZL. een echte aanrader, voor wie gezond wil worden en blijven.

       moeilijk open te vouwen

    Geplaatst door uit Huizen NH , leeftijd 60-69
    Waardeert het boek met een 8 uit 10


    24-11-2013
    Fantastisch
    Ik heb het vol-receptenboek gekocht omdat ik gezonder en bewuster door het leven wil gaan. Maar om uit je oude eetpatroon te komen heb je inspiratie nodig. Dit heb ik gevonden in dit kookboek. Niet alleen lekkere recepten, maar ook leuk om te maken!


    Geplaatst door , leeftijd 50-59
    Waardeert het boek met een 8 uit 10


    12-11-2013
    lekkerrrrr en VZL koken in de winter (-kost)
    Dit is zo leuk, we koken sinds we dit boek(je) hebben elke dag met deze recepten, zelf sop het moment dat ik dit schrijf, staat de boerenkool met abrikoosjes blz. 31 en selderijknol in blokjes op. We hebben tegelijk met het boek ook de Magimix 5200 xl gekocht, want dat maakt het allemaal nog sneller en overzichtelijker. Er moet veel gesneden, gehakt en gemalen worden en dat is niet erg, deze recepten kun je zelfs als je ze allemaal gemaakt zou hebben, eenvoudig uitbouwen naar een eigen variant. De kinderen vonden de frietjes van selderijknol blz. 40 lekker samen met de tijmmayonaise. vanmiddag op mijn werk het bietensoepje blz. 17 genuttigd mmmm Goed boekje dus!

       Alles staat erin!
       Makkelijk en variatie
       Had het niet zo klein/dun verwacht.

    Geplaatst door
    Waardeert het boek met een 8 uit 10


    09-11-2013
    Recepten voor elke dag
    Prima boekje. Heel goed te volgen en nodigt uit om ingrediënten in te slaan voor meerdere dagen. Met wat voorraad kun je de richtlijnen van de Voedselzandloper heel goed volgen. De chocoladebrokken met noten zijn een succes bij de koffie. Een simpel recept dat een prachtig resultaat levert. Maar dat doen eigenlijke alle recepten :-)

       Ingredieenten makkelijk te koop
       Leuke lay-out
       weinig dessert

    Geplaatst door uit Schiedam , leeftijd 50-59
    Waardeert het boek met een 8.5 uit 10


    06-11-2013
    Joepie!
    Recepten worden aangenaam gebracht en nodigen uit om ze klaar te maken. Heel nuttig boekje als je de Voedselzandloper wat wil volgen.

       Mooi gebracht
       Mocht dikker zijn!! ;-)

    Geplaatst door uit Vlaams-Brabant , leeftijd 30-39
    Waardeert het boek met een 9.5 uit 10


    04-11-2013
    maakt eten volgens VZL toepasbaar
    prima boekje, lekkere recepten, gemakkelijk in gebruik, veel recepten vegetarisch, eenvoudige ingredienten

       eenvoudige recepten
       maakt VZL toepasbaar in dgs leven

    Geplaatst door uit friesland , leeftijd 50-59
    Waardeert het boek met een 8 uit 10

€ 14,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar

1-3 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Het boek bevat foto's (full color)

Groentenlasagne met geitenkaas

Maak een saus van de fijn gesneden knoflooktenen, ui, lente-uitjes, paprika,
kastanjechampignons, gepelde tomaten, balsamico, zout, peper en tomatenketchup; laat de saus pruttelen en indikken; vet dunne plakken aubergine en courgette aan weerszijden in met een beetje olijfolie en bak ze zachtjes bruin in een koekenpan of hapjespan en laat ze uitdruipen op keukenpapier; leg een laagje groenteplakken in een ingevette ovenschaal, gevolgd door een laagje saus en een laagje plakjes geitenkaas; herhaal dit ongeveer 3 keer; leg er plakjes mozzarella over en wat blaadjes basilicum; zet de schotel ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden.

Dit recept is wel genoeg voor 4 personen, eventueel met een
kippenpootje erbij. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen