€ 19,99


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur

 • Cover De robot de baas
  De robot de baas (boek)
 • Cover Waarom Piketty lezen?
  Waarom Piketty lezen? (ePUB)

Waarom Piketty lezen?

Robert Went • Boek • paperback

 • Samenvatting
  In de Verenigde Staten wordt zijn snelle opkomst vergeleken met die van The Beatles en is hij gekscherend de Justin Bieber van de economie genoemd. De Franse econoom Thomas Piketty verdeelt met zijn vuistdikke boek van 1,2 kilo 'Capital in the 21st Century' economen, journalisten en politici in Pikettystas en anti-Pikettystas.

  Inmiddels zijn al meer dan 500.000 exemplaren van 'Capital' verkocht, en in veel landen, waaronder Nederland, is de vertaling net verschenen. Piketty is hot op blogs, websites en twitter, waar honderden commentaren en beschouwingen zijn verschenen. Dit boek biedt onder meer een selectie uit de interessantste en grappigste stukken die over 'Capital' en zijn auteur zijn gepubliceerd. Om naast het boek te lezen. Of om er in elk geval over mee te kunnen praten.

  Uit eigen land schrijven:
  Esther Bijlo (Trouw),
  Hella Hueck (RTL Nieuws),
  Bas Jacobs (hoogleraar openbare financiën en economisch beleid EUR),
  Maarten Schinkel (NRC),
  Sheila Sitalsing (freelance journaliste voor o.a. de Volkskrant),
  Hans Stegeman (hoofd internationaal onderzoek Rabobank),
  Martin Visser (De Financiële Telegraaf) en
  Bas ter Weel (onderdirecteur Centraal Planbureau)
  speciaal voor dit boek een bijdrage over Piketty. Robert Went, volgens De Correspondent 'de best geïnformeerde econoom van Nederland', selecteerde de stukken en schreef de inleiding.

  "Van links tot rechts wordt ongelijkheid geproblematiseerd. Maar om van een gevoel van onbehagen naar een geïnformeerd standpunt te komen, zijn data en analyses nodig. Piketty levert een standaardwerk af. Mijn wens is dat hij zijn scherpzinnigheid gebruikt om ook de ongelijkheid in ontwikkelingslanden te duiden. Deze bundel bewijst trouwens dat er geen Frans monopolie op scherpzinnigheid is, Robert Went heeft ook denkers van Nederland uitgedaagd. U, ik en Piketty zelf kunnen daar wijzer van worden!" - Lilianne Ploumen, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 134mm x 211mm
  Aantal pagina's : 330
  Uitgeverij : AUP Algemeen
  ISBN : 9789089648402
  Datum publicatie : 10-2014
 • Inhoudsopgave
  1. Introductie: Robert Went[-]2. Het debat: selectie van verschenen artikelen rond Piketty[-]3. De meningen in ons land: columns van verschillende prominente NL journalisten:[-]Bas ter Weel: b.ter.weel@cpb.nl[-]Bas Jacobs: bjacobs@ese.eur.nl[-]Esther Bijlo: E.Bijlo@Trouw.nl[-]Hans Stegeman: H.w.stegeman@rn.rabobank.nl[-]Hella Hueck: Hella.Hueck@rtl.nl[-]Martin Visser: MVISSER@TELEGRAAF.NL[-]Sheila Sitalsing: s.sitalsing@gmail.com[-]Maarten Schinkel: maartenschinkel@gmail.com[-]
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 19,99


niet beschikbaar

niet beschikbaar

Voor 21:00 besteld, morgen in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen