€ 17,00


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Wat ik nou toch heb meegemaakt!

Wim Eickholt • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Zwerven, leven op straat, de ultieme vrijheid. Leven zonder bindingen. Leven zonder verantwoordelijkheid. Niet weten wat de dag zal brengen. Mooi bezongen in weemoedige liedjes, maar de werkelijkheid van dakloosheid is rauwer dan je denkt en kunt bevatten als je er niet in geleefd hebt. Het boek Wat ik nou toch heb meegemaakt! Verslag van een jaar dakloosheid van Wim Eickholt is een terugblik op een jaar als dakloze. Een onopgesmukt verslag van zijn leven in 2015. Hoe hij het heeft ervaren en hoe hij uit het dal is gekropen. Was het allemaal voorbij na dat jaar? Nee, de angsten en twijfels zijn er nog steeds. Elke dag. Maar er is ook kracht. Hernieuwde kracht.

  Zwerven, leven op straat, de ultieme vrijheid. Leven zonder bindingen. Leven zonder verantwoordelijkheid. Niet weten wat de dag zal brengen. Mooi bezongen in weemoedige liedjes. De blues van Harry Muskee, Ry Cooder en Tom Waits. Prachtig vormgegeven in ontroerende films als Paris Texas en Barfly. Mooie shots van helden die aan het eind de zonsondergang tegemoetrijden. Ver weg van alles en iedereen. Helaas kloppen deze romantische beelden niet. Bukowksi, de schrijver van de roman Barfly, vertelde dat de vrouw die model stond voor zijn hoofdpersoon, Wanda, jong is doodgegaan. Ze overleed vrij snel na het verschijnen van zijn bestseller. Op, gewoon op. Zo erg eindigt het niet vaak, maar de werkelijkheid van dakloosheid is rauw. Rauwer dan je denkt en kunt bevatten als je er niet in geleefd hebt. Voor Wim Eickholt was het helaas learnin' the hard way. Dit boek is zijn terugblik op een jaar als dakloze in Utrecht. Een onopgesmukt verslag van zijn leven in 2015. Hoe hij het heeft ervaren. En hoe hij uit het dal is gekropen. Was het allemaal voorbij na dat jaar? Nee, de angsten en twijfels zijn er nog steeds. Elke dag. Maar er is ook kracht. Hernieuwde kracht.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 125mm x 200mm
  Aantal pagina's : 112
  Uitgeverij : Uitgeverij De Graaff
  ISBN : 9789077024577
  Datum publicatie : 10-2017
 • Inhoudsopgave
  Spiegel Jan van Zanen, Burgemeester van Utrecht Inleiding Lia van Doorn, Lector Innovatieve Maatschappelijke Dienstverlening, Hogeschool Utrecht, Faculteit Maatschappij en Recht Voorwoord Wim Eickholt ‘Wat ik nou toch heb meegemaakt!’ Brieven van Wim Eickholt aan: - Studenten - Medewerkers van daklozenopvang en verslavingsinstellingen - Gemeenteraadsleden, beleidsmakers, en alle hotemetoten die iets van dakloosheid en verslaving vinden Brieven aan Wim Eickholt van: - Stijn - Maarten - Moniek Schrijf een brief aan Wim Eickholt
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 17,00


niet beschikbaar

niet beschikbaar

Voor 21:00 besteld, morgen in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen