€ 22,88

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Weer thuis

Een imperfect boek, de dagelijkse realiteit

Almo Caloe • Boek • paperback

 • Samenvatting
  De ware kunst van het leven is om je thuis te voelen in jezelf. Een thuis te creëren door te leven vanuit je hart en eigen wijsheid. Een thuis waarin jij je gelukkig voelt.

  'Weer thuis' gaat over de balans vinden tussen je thuis en de buitenwereld.

  “ Caloe weet een prachtige brug te slaan tussen de dagelijkse spijkerharde feiten en de innerlijke gevoelens die daarbij boven komen drijven.”


  Note: Ebook beschikbaar via www.splinkyourlife.com/weerthuis
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 239
  Uitgeverij : Conscious Express
  ISBN : 9789083228648
  Datum publicatie : 01-2022
 • Inhoudsopgave
  Voorwoord
  Inleiding

  Hoofdstuk: Ik
  Hoofdstuk: Mijn moeder
  Hoofdstuk: De buurman
  Hoofdstuk: De Post
  Hoofdstuk: Het schoolplein
  Hoofdstuk: De buren
  Hoofdstuk: De buitenwereld
  Hoofdstuk: De wijde wereld

  Nawoord
  Dankwoord
  Over de auteur

  Enkele verhalentitels:
  - Wanneer ben je iemand?
  - Bekentenis
  - Goed dat je het zegt
  - Zalm, pannenkoeken en ontkenning
  - Dubbele lading
 • Reviews (8,3 uit 9 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  25-05-2022
  Het vraagt lef jezelf te omarmen
  Ik heb het boek “weer thuis” met veel plezier gelezen. Caloe neemt de vrijheid om in alle openheid te schrijven over haar bevinding en haar visie op het leven. Los van de standpunten waar je jezelf wel of niet in kan vinden, geeft haar boek een interessant perspectief. Een perspectief dat eraan bijdraagt dat zaken die wij aannemen als “waarheid” kunnen gaan schuiven. Die vrijheid nemen en jezelf daar zo kwetsbaar in opstellen verdient respect. Tijdens het lezen wordt je aangezet zelf te blijven nadenken, met als resultaat dat jouw persoonlijke visie krachtiger voelbaar wordt. Want de vraag is waar onze “waarheid” huist? Het hierin omarmen van jezelf draagt bij aan het voelen waar je staat en wat je ermee wil in het leven. Dat is precies wat Caloe zelf in haar boek heeft gedaan. De keuze maken jezelf te omarmen heeft veel gevolgen en die gevolgen passen lang niet altijd in het huidige wereldbeeld. Als wij dus met elkaar verandering willen brengen in het wereldbeeld en de wereld om ons heen dan is het een kwestie van lef hebben om jezelf hierin te omarmen. Een boek met lef waarin Caloe zich kwetsbaar en dus o zo krachtig opstelt waardoor ook wij aangespoord worden onszelf te omarmen…. En weer thuis te komen. Laat de wereld een wereld zijn waarin wij allemaal weer thuis zijn….


  Geplaatst door uit Castricum , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  26-04-2022
  Dicht op de huid
  Dicht op de huid en goud eerlijk geschreven! Juist daardoor ervaar ik een open uitnodiging om ook met een eerlijke blik naar mezelf te kijken. Almo Caloe helpt je hierbij met prikkelende vragen en haar kijk op “allerdaagse” situatie.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  23-04-2022
  Wakker worden!
  Wakker worden 'Weer thuis' is een erg openhartig boek waarin Caloe ogenschijnlijk associatief alle hoeken van haar leven verkent. Het voelt intiem om zo mee te mogen kijken in haar leven. Tegelijk is het boek ook een aanklacht tegen de door de overheid opgelegde coronaregels. Het is huiselijk en diepgaand, kritisch en mild. De kritiek is voornamelijk geadresseerd aan de machthebbers die haar zelfbeschikking bedreigen en de compassie is er voor iedereen die als mak schaap de wolven in schaapskleren volgen. In alle openheid komt dit boek dichtbij de lezer en daagt je uit om jezelf eens goed onder de loep te nemen. Zoals de titel luidt: Wakker worden! Raymond


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  10-04-2022
  Herkenning
  Almo neemt je mee in haar kijk op de wereld en in haar belevingswereld in de huidige tijd en samenleving, met alle mooie en minder mooie kanten. Hierdoor is het een heel puur boek om te lezen. Veel herkenning en een stuk bewustwording.


  Geplaatst door uit Drenthe , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  08-04-2022
  Weer thuis in eigen huis.
  Tijdens het proces van het creëren van een nieuw thuis in haar busje, deelt Caloe op een zeer persoonlijke manier haar gedachten en inzichten over ons huidige bestaan. Een boek dat aanzet tot overdenking en waardering voor al wat is en dat houvast kan geven in deze tijd van grote verandering. Het stimuleert om actie te ondernemen om samen een nieuwe realiteit te creëren waarin iedereen gelijkwaardig en vrij is. Leest heel makkelijk, lichte en creatieve en subtiele schrijfstijl, inspirerend!

     inspirenend
     frisse schrijfstijl

  Geplaatst door uit Siracusa , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 8.5 uit 10


  25-03-2022
  Herkenning
  Zo herkenbaar beschreven, het systeem waarin wij leven. Met alle waanzinnige regels die zelfs de ambtenaar ,die ze moet uitvoeren ,niet meer kan volgen laat staan snappen! Hoe dan?....wie verteld het je dan, hoe dan verder? Daarna het begin van de zogenaamde "coronapandemie", het gevoel dat het niet klopt. Mooi en integer beschreven. Fijn ook de korte stukjes. Van af het moment dat ik het boek in mijn handen kreeg ,resoneerde het met mij. De kleur,de omslagfoto,de titel! Een aanrader!

     Fijne schrijfstijl
     Gewoon uit je leven beschreven.
     Geen
     Geen

  Geplaatst door uit Almere/ Nederland , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  23-03-2022
  Heel beeldend geschreven, ik had het gevoel erbij te zijn.
  Een bijzonder intens boek waarin de schrijfster vanuit haar persoonlijke belevingswereld veel zaken aan bod laat komen. Het heeft mij aangezet tot nadenken over o.a. hoe waarheidsgetrouw het zogenaamde objectieve nieuws is. Wat in het boek heel mooi naar voren komt is dat iedereen zijn eigen waarheid heeft en dat je niet bevooroordeeld of bevoogdend moet zijn naar de waarheid van een ander.

     Beeldend geschreven
     Persoonlijk

  Geplaatst door uit Groningen , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 8.5 uit 10


  23-01-2022
  Weer thuis
  Een perfect boek waarin ik steeds weer geconfronteerd word met al die stukjes uit mijn leven en daardoor ook weer eens thuiskom bij mezelf. Weer thuis geeft daarnaast een hartverwarmend gevoel altijd onvoorwaardelijk bij je moeder terecht te kunnen. Dit geeft een prachtige rode draad door het boek en doet even alle hokjesgrenzen vervagen.....

     Pakkend geschreven
     Met humor

  Geplaatst door uit Warfhuizen , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  21-01-2022
  Verrassend en inspirerend
  Weer thuis" is één van die boeken die verrassen en aanzetten tot nadenken. Dus als je geinspireerd wilt worden, net als ik ben, om op een andere manier naar de wereld te kijken, dan raad ik dit boek ten zeerste aan!


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 8 uit 10

€ 22,88

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Inleiding

... in de realiteit is het leven niet perfect. De realiteit is
de laatste tijd nogal weerbarstig. Misschien zou ik dat meer
moeten accepteren. Dat het leven niet perfect is...

Kleine fragmenten uit verschillende verhalen:

Het lijkt in onze maatschappij alsof we allemaal iets moeten worden. Ik heb hier gemengde gevoelens over....
Omdat het doet lijken alsof wie we zijn niet genoeg is. Dit bezorgt ons een altijd aanwezig gevoel van onvolmaaktheid...

... “Ik heb al push-ups gedaan vanochtend”, zegt mijn moeder. Ik lach vanbinnen
en denk: waar komt dit nu weer vandaan?...

...Als illusies zo makkelijk te maken zijn en vervolgens evenzo makkelijk in een realiteit uitmonden, kunnen we er ook voor kiezen om andere illusies de wereld in te brengen...

...Wanneer we ons ‘gek’ laten maken door gecreëerde illusies, dan kies ik liever voor ‘goed gek’.

Nawoord
Ik vermoed dat mijn boek je bewustzijn in beweging heeft
gebracht. Stiekem hoop ik dat je geïnspireerd bent geraakt... ×
SERVICE
Contact
 
Vragen