€ 25,00

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

WIE BEN JE ZONDER JE HAAR?

Omgaan met Alopecia Areata

Astrid Honcoop • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Het is december 2018 als ik naar de kapper ga. Daar wordt op de kappersstoel ontdekt dat ik een aantal kale plekken heb op mijn kruin. Ik blijk de auto-immuunziekte Alopecia Areata te hebben, een aandoening waar ik nog nooit eerder van gehoord heb. Mijn haar valt uit op diverse plekken op mijn hoofd en mijn lichaam. Nooit eerder was ik onzeker over hoe ik eruitzag. Dit is het begin van een periode die bij mij en mijn omgeving veel teweeg heeft gebracht. En een zoektocht naar mijn nieuwe identiteit.

  Ons haar en alles wat daarmee te maken heeft, vormt een groot deel van onze identiteit. Het haar is een omlijsting van het gezicht en een van de belangrijkste kenmerken van een persoon. Daarom heeft haarverlies veel impact op jou en je omgeving. Je gaat door een proces van confrontatie, onzekerheid en rouw. Hoe ga je ermee om en wat kan je eraan doen? Mijn kennis en ervaring wil ik graag delen. Ik hoop jou of de omgeving handvaten te geven om je verder te helpen in het proces naar acceptatie. Hoe fijn is het als je vrij kunt zijn in je leven en niet bezig bent met hoe je overkomt op anderen.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 200mm x 200mm
  Aantal pagina's : 116
  Uitgeverij : Het Ontwerploket
  ISBN : 9789090378602
  Datum publicatie : 11-2023
 • Inhoudsopgave
  Voorwoord

  1. Mijn verhaal
  2. Haarcultuur
  3. Meer kennis over alopecia
  4. Zoektocht
  5. Rouw
  6. De zoektocht naar een nieuwe identiteit
  7. De stap naar de buitenwereld

  Slotwoord
  Woord van dank
 • Reviews (9,5 uit 2 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  02-02-2024
  zeer goed
  niets op aan te merken


  Geplaatst door uit Hechtel-eksel Limburg , leeftijd 70+
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  01-02-2024
  Feest van Herkenning
  Wat een prachtig boek! Heel herkenbaar vooral. Wat ik heel fijn vond dat door dit boek te lezen ik voor mezelf een bevestiging kreeg dat het “ normaal “ is waar ik allemaal door heen ga qua emoties, verdriet, boosheid , schaamte etc etc. Je krijgt een diagnose en daarna wordt je als patiënt eigenlijk aan je lot overgelaten. Dus voor iedereen die de diagnose alopecia heeft of met iemand te maken heeft die alopecia heeft is dit boek echt een aanrader !


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 9 uit 10

€ 25,00

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Na wat aarzeling vertelt de kapster dat ik een kale plek op mijn kruin heb. Ze laat het zien in de spiegel. Niet één, maar twee kale plekken. Zo groot als een euromunt. Wat een vreemd gezicht, zeg! Twee van die witte cirkels op mijn hoofd. Het is ook écht kaal. Geen afgebroken haartjes, maar écht kaal. Een stukje huid dat er vreemd uitziet en erg raar aanvoelt. Ik schrik ervan, want mij is het nog niet eerder opgevallen. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen