Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

€ 34,95


ePUB ebook

  € 14,95

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur

 • Cover Wil tot waarheid
  Wil tot waarheid (ePUB)

Wil tot waarheid

J. Mekkes • Boek • paperback

 • Samenvatting
  ‘De drijvende kracht achter de vooruitgang, is de wil tot waarheid in ieder mens.’ – Jasper Mekkes

  Terwijl politiek Den Haag de teugels steeds steviger in handen neemt, galoppeert het neoliberale virus steeds harder achteruit, met Nederland en de Nederlanders als handelswaar op de wagen. Maar het feit dat de ‘elite’ behoud van macht verkiest boven vooruitgang van Nederland betekent niet dat er geen alternatief is voor de dominante neoliberale ideologie. Jasper Mekkes schetst dat alternatief; van libertaire orde in de stijl van Proudhon, van soevereiniteit in de stijl van La Boétie, van een politiek van de regio’s en van verbinding van linkse en rechtse soevereinisten.
  Hij nodigt hiermee uit tot nadenken over de tijd na het neoliberale virus; door goed terug te kijken naar de oorzaken van de crisis van de westerse beschaving. Als alternatief voor het nihilisme van onze tijd laat hij met een libertaire visie op de toekomst van Nederland zien hoe goed terugkijken en vrijmoedig de waarheid spreken kunnen bijdragen aan de vooruitgang van vrije individuen in ecologisch, sociaal, economisch en politiek verantwoorde samenlevingen.

  Met Wil tot waarheid zijn nu 44 van zijn beste essays gebundeld, geïllustreerd en aangevuld met het nooit eerder gepubliceerde korte verhaal Het uur van de waarheid (het onderwerp van de Maand van de Filosofie 2020). Met deze filosofische essays construeert Mekkes in vier delen zijn vooruitgangsfilosofie van de geschiedenis. Voor het nadenken over de richting van een revolutie waar we volgens Mekkes allang middenin zitten gebruikt hij hiervoor oude ideeën van denkers als Aurelius, Epictetus, Diogenes, Socrates, La Boétie, Proudhon, Nietzsche, Einstein, Camus en Onfray.

  De Nederlandse ingenieur en vooruitgangsfilosoof Jasper Mekkes (1975) is rebels en schopt heilige huisjes omver. Mekkes presenteert een libertaire, materialistische en vitalistische vooruitgangsfilosofie van de geschiedenis in zijn essays en boeken. Hij geeft les in de filosofie achter duurzame vooruitgang aan een technische hogeschool in Hilversum.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 194
  Uitgeverij : Montrésor
  ISBN : 9789083083407
  Datum publicatie : 09-2020
 • Inhoudsopgave
  Eerste deel - De zorg voor zichzelf
  Tweede deel - De nuttige kennis
  Derde deel - Het leven conform de regels
  Vierde deel - De wapening voor het leven
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 34,95


niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen