€ 34,95


ePUB ebook

  € 14,95

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur

 • Cover Wil tot waarheid
  Wil tot waarheid (ePUB)

Wil tot waarheid

J. Mekkes • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Terwijl politiek Den Haag de teugels steeds steviger in handen neemt, galoppeert het liberale virus steeds harder achteruit, met Nederland en de Nederlanders als handelswaar op de wagen. Maar het feit dat de ‘elite’ behoud van macht verkiest boven vooruitgang van Nederland betekent niet dat er geen alternatief is voor het liberalisme. In dit boek schetst Jasper Mekkes dat alternatief; van libertaire orde in de stijl van Proudhon, van soevereiniteit in de stijl van La Boétie, van een politiek van de regio’s en van verbinding van linkse en rechtse soevereinisten.

  Hij nodigt hiermee uit tot nadenken over de tijd na het liberale virus; door goed terug te kijken naar de oorzaken van de crisis van de westerse beschaving. Als alternatief voor het nihilisme van onze tijd laat hij met een libertaire visie op de toekomst van Nederland zien hoe goed terugkijken en vrijmoedig de waarheid spreken kunnen bijdragen aan de vooruitgang van vrije individuen in ecologisch, sociaal, economisch en politiek verantwoorde samenlevingen.

  Met Wil tot waarheid zijn 44 van zijn eerste essays gebundeld, geïllustreerd en aangevuld met het korte verhaal 'Het uur van de waarheid' (onderwerp van de Maand van de Filosofie 2020). Met deze essays construeert Mekkes in vier delen een filosofie van de geschiedenis. Voor het nadenken over de richting van een revolutie waar we volgens Mekkes allang middenin zitten gebruikt hij daarbij oude ideeën van denkers als Aurelius, Epictetus, Diogenes, Socrates, La Boétie, Proudhon, Nietzsche, Einstein, Camus en Onfray.

  Jasper Mekkes (1975) presenteerde met Wil tot waarheid zijn eerste boek. Zijn tweede boek; Spookschip van Staat, wordt in het najaar van 2022 verwacht bij uitgeverij Montrésor.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 194
  Uitgeverij : Montrésor
  ISBN : 9789083083407
  Datum publicatie : 09-2020
 • Inhoudsopgave
  Eerste deel - De zorg voor zichzelf
  Tweede deel - De nuttige kennis
  Derde deel - Het leven conform de regels
  Vierde deel - De wapening voor het leven
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 34,95


niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen