€ 19,95


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Wraak kent geen winnaars

Peter Gortworst • Boek • paperback

 • Samenvatting

  Als Anja de ogen van haar gestorven vader sluit, zweert ze wraak. Het grote onrecht hem aangedaan, kan niet onbestraft blijven. Ze weet precies wie de dader is maar hoe en wanneer haar wraak over hem uitgestort wordt, weet ze nog niet. Het leven helpt haar. De meubelmakerij van haar man en zijn compagnon, een houthandelaar met een dubieuze reputatie, smokkelwaar, heel veel geld wat zomaar spoorloos verdwijnt en een knap, sexy vriendje waar ze het bed ook mee deelt, zijn een paar van de ingrediënten die haar helpen het doel te bereiken. De prijs is ongekend hoog en eens te meer blijkt dat wraak geen winnaars kent.

  Peter Gortworst is schrijver van korte verhalen. Het schrijven van een spannende, lezenswaardige roman was een braakliggend terrein en daarom een uitdaging. Het resultaat mag er zijn. De vlotte, eigen schrijfstijl en de vaak onderkoelde humor die zijn korte verhalen kenmerken, vindt men in dit boek ruimschoots terug.
  Zijn liefde voor de Nederlandse taal komt duidelijk naar voren in de geschreven tekst. De vakkennis en zijn levenswijsheid, de onverwachte wendingen, het aanleunen tegen de realiteit en de beschrijvingen van personages maken het een goed, spannend en boeiend boek.

 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 295
  Uitgeverij : Peter Gortworst
  ISBN : 9789464430288
  Datum publicatie : 09-2021
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (9,3 uit 7 reviews)

  21-02-2022
  Wraak kent geen winnaars
  Wat een prachtig plot, laat ik daarmee meteen beginnen, en wat een gruwelijkheden die zo quasi tussen neus en lippen worden opgevoerd (je eigen schedel splitsen door vanaf drie meter keihard tegen een muur te lopen). Hier toont zich een meester-verteller, ik kan niet anders zeggen. Mocht ik wat aanmerkingen hebben, dan zijn het slechts muggenzifterijtjes: een komma hier, een leesteken daar - al zou ik nu, mocht je me er dringend om smeken, niet weten waar of wanneer dat moet hebben plaatsgevonden, omdat het verhaal me meesleepte. Goed dan, één minpuntje: de titel - die is bijna te moraliserend voor een verhaal als dit, waar je ook de duistere kanten van de protagonisten met kennelijk plezier belicht. Het had van mij rauwer gemogen, de naam van het verhaal. Maar als dat alles is? Dat is alles.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10


  05-01-2022
  Wraak kent geen winnaars
  Het boek leest vlot, als een trein, is spannend en niet voorspelbaar. De personen met hun gevoelens en verrassende ontmoetingen zijn goed beschreven, je ziet ze voor je. De plaatsen en zelfs een hele reis door Europa zijn beschreven alsof je er zelf bij bent. Er zijn inderdaad geen winnaars, maar door de droge en subtiele humor is het geen loodzwaar verhaal.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10


  17-12-2021
  Wraak kent geen winnaars
  Als liefhebber van de Nederlandse taal was het zijn grote wens om ooit een thriller te schrijven. Het is hem gelukt. Peter Gortworst debuteert met Wraak kent geen winnaars waarin de dochter het noodlot van haar vader wil wreken. Met alle gevolgen van dien natuurlijk. Peter heeft zijn verlangen naar een roman serieus genomen. Hij schreef , schaafde en begon soms weer opnieuw. Dat leverde een boek op dat qua schrijfstijl kan concurreren met de grote namen uit dit genre. Peter was in zijn werkzame leven actief als servicemonteur van houtbewerkingsmachines. De kennis en ervaring uit die wereld gebruikte hij als ingrediënten voor zijn spannende verhaal. Met bondige zinnen breit hij een boek dat boeit en uitnodigt te lezen tot de plot met de wraakzuchtige Anja als middelpunt.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10


  09-12-2021
  Wraak kent geen winnaars
  Heerlijk boek om lezen! Verrassende plots die summier zijn beschreven en waar jezelf invulling aan kunt geven. Knap gedaan!…


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10


  29-10-2021
  Wraak kent geen winnaars
  ‘T kon minder. ‘T kon beslist minder. Ik heb een paar handige criminele trucs opgepikt. Niet dat ik het nodig heb, maar toch. Wat mij, naast ware dingen die anderen hebben opgemerkt nog speciaal beviel, is dat nieuw ingebrachte personages duidelijk herkenbaar waren. Bij sommige schrijvers vraag ik mij wel eens af, wie was dat ook weer. Bij jou is het helder en kleurrijk beschreven. Puntje van aandacht voor het volgende boek, wat er zeker moet komen: laat het begin niet te lang kabbelen.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  23-10-2021
  Wraak kent geen winnaars
  k heb genoten van je boek. Ik moest er even inkomen na de overgang van het eerste naar het volgende hoofdstuk. Daarna kon ik het moeilijk wegleggen. Iets wat jij overigens makkelijk hebt gemaakt door de hoofdstukken kort te houden. Ik heb het mijn man aangeraden en die gaat het zeker ook lezen. Petje af voor al deze gecompliceerde verhaallijnen! Ik raad iedereen aan het boek te lezen.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  21-10-2021
  Wraak kent geen winnaars
  In eerste instantie leest ‘Wraak kent geen winnaars’ als een thriller. Steeds zijn er onverwachte wendingen die uitnodigen tot verder lezen. Daarnaast is er de stijl van Gortworst die je in zijn greep houdt: ogenschijnlijk luchtig en nuchter, met hier en daar humoristische en hilarische uitspraken, maar onderhuids is er een spanning voelbaar die steeds verder naar de oppervlakte wil komen. Zijn bij een thriller de karakters meestal niet erg uitgediept, in deze roman krijgen sommige personages, zoals Mark, meer aandacht. We komen te weten waarom hij tot sommige keuzes komt en we komen ook te weten dat hij soms keuzes maakt zonder precies te weten waarom. En hoe herkenbaar is dat. De verschillende verhaallijnen zijn zo natuurlijk in elkaar gevlochten dat dat op geen enkel moment storend werkt, maar het verhaal nog meer vaart geeft. Misschien had het gedrag van de zonen van Mark wat meer aandacht kunnen krijgen. Maar verder is dit een boek dat je met plezier leest en dat nog dagen in je hoofd blijft spoken. Het is te hopen dat Gortworst het niet laat bij zijn eerste roman. Ik zie uit naar de volgende!


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 9 uit 10

€ 19,95


niet beschikbaar

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen