€ 21,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Ze reageren fel op mijn niet sociaal gewenste standpunten

Julia Siudowska • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Ik heb geen kinderwens.
  Dan is er overduidelijk iets mis met je.

  Ik wil iets groots in mijn leven bereiken.
  Kijk uit voor het glazen plafond.

  Ik vind vrouwonvriendelijke grappen een kwalijke zaak.
  Ah, laat gaan. Boys will be boys.

  Ik wil de oorzaak van mijn identiteits- en existentiële crisis vinden.
  Verspil je tijd niet aan dat soort onzin.

  Waarom kan is ´s nachts niet alleen over straat?
  Omdat je een vrouw bent.

  Is misandrie een oplossing voor misogynie?
  Miso- watte?

  Wie heeft het gecreëerd? De mens of de samenleving?
  Wordt het niet tijd dat je gaat koken?

  Waarom houden vrouwen het patriarchaat in stand?


  In deze feministische coming of age roman lees je het verhaal van Noëlla. Zij verlaat haar vaderland, Polen en emigreert naar Nederland. Veertien jaar is ze op dat moment. Ze groeit en bloeit in Rotterdam op. De stad die haar thuisbasis wordt. Althans, dat is het streven.Ze gaat staan voor dingen waar ze in gelooft. Dat wordt haar niet altijd in dank afgenomen, want het oude leven speelt nog altijd een grote rol. Noëlla beseft hoe moeilijk het is om bepaalde patronen los te laten en jezelf te ontdekken in deze (nog steeds) vrouwonvriendelijke wereld. Iets waar zij zielsgraag verandering in wil brengen. Julia Siudowska (1998) schreef deze romantijdens haar Minor Creatief Schrijvenop Fontys Hogeschool Journalistiek in Tilburg. Dit boek is haar feministisch appel naar de wereld toe. ´Leest als een tierelier.´ ~ Mick Duschak ´Ik vind het knap dat je je zo open durft te stellen.´ ~ Jolien van Zutphen ´Over onrecht. Over jezelf zijn/worden en de soms ingewikkelde afwegingen, die daarbij horen. Over idealen en de complexe werkelijkheid.´ ~ Elizabeth Venicz
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 135mm x 210mm
  Aantal pagina's : 213
  Uitgeverij : Julia Siudowska
  ISBN : 9789464432534
  Datum publicatie : 01-2022
 • Inhoudsopgave
  1. 14 augustus, 2012 2. Je weet hoe het met de wereld gaat 3. Is dit de makkelijke keuze waar ze het over hebben?4. Kwelling 5. 26 september, 20126. Nieuwsberichten 7. God heeft dit oord verlaten 8. Jij9. Ik denk dat ik van je houd 10. ´Ubi bene, ibi patria.´ ~ Erasmus 11. Je bent maar een nummertje 12. Ken jij de definitie van een feminist? 13. Ik kan dit niet 14. Midwife matties 15. Regenboog 16. Als je een man was dan werd je de hemel ingeprezen 17. Tokkie 18. Mannen zijn makkelijk om te haten 19. Het spel 20. Het zal nooit een zaak woorden 21. ICT-verhalen22. Leven voelen23. Lieve Maya24. Oven 25. Het moet 26. Roze belasting 27. Dat is niet wat ik wil28. 15 oktober, 2021
 • Reviews (9,9 uit 6 reviews)

  30-03-2022
  Herkenbaar
  De schrijfster brengt voor mij heel duidelijk problemen onder woorden die voor mij als Poolse vrouw heel herkenbaar zijn. Soms was ik zelfs emotioneel tijdens het lezen. Ze beschrijft zaken die nog steeds van toepassing zijn. Het is een krachtig verhaal. Het is ook heel prettig lezen, dat blijkt wel uit het feit dat ik het bijna in 1 dag heb uitgelezen.

     Herkenbaar
     Maakt verborgen problemen zichtbaar

  Geplaatst door uit Rotterdam , leeftijd 30-39
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  24-02-2022
  Erg verrassend en interessant boek!!
  Het boek leest enorm prettig. Je wordt als lezer echt meegenomen in het verhaal van een dame die enorm veel kracht, passie en gevoeligheid uitstraalt en waar erg veel lessen van te leren zijn. Wat het verhaal vooral bijzonder maakt zijn alle beschreven details die ervoor zorgen dat je ook daadwerkelijk voelt hoe een personage zich voelt! Ik had het boek voor geen goud willen missen!

     Gedetailleerd
     Meeslepend

  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  16-02-2022
  Prettige boek
  Het boek leest makkelijk en prettig. Het is een soort oproep van de auteur om zich te concentreren op vele aspecten van het leven van vrouwen. Ze heeft veel liefde voor vrouwen. Ik raad aan!


  Geplaatst door uit Rotterdam
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  05-02-2022
  Ongekend schrijverstalent!
  Wat een fijn leesbaar boek! Je wordt als het ware aan de hand meegenomen in de beschrijving door de jaren heen van gevoelens, gedachten en groei.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  03-02-2022
  Interessant boek
  Dit boek geeft een openhartige en interessante blik in de gedachtewereld en leven van een jonge zelfbewuste vrouw. Het boek nodigt beslist uit om het achter elkaar uit te lezen.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10


  31-01-2022
  Prachtig boek!
  Ik werd meegevoerd door de levendige personages in het boek. Het is net alsof ik ze kende! De reis over de belangrijkste gebeurtenissen in Noella´s leven, welke haar gevormd hebben tot de vrouw, die weet waarvoor ze staat en wat ze wilt doen vond ik erg mooi te aanschouwen. Het gaf mij een goede inkijk op de impact en bijkomende struggles die tieners kunnen ervaren bij emigratie. Vooral de actueel beschreven ongelijkheden die vrouwen hedendaags nog ervaren, wekte enige frustratie op. Het toont aan dat de strijd ver van gestreden is. Ik kan het boek in ieder geval aanraden!


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 10 uit 10

€ 21,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

In oktober 2020 werd er een strengere abortuswet in Polen aangenomen. Ze wilde direct naar een demonstratie in Amsterdam. Solidariteit. Ik steunde het, maar de reacties van de familie in Polen hielden mij bezig. Ze wist mij toch te overtuigen en we liepen hand in hand te demonstreren. Ze keek mij aan met haar twinkelende grijze ogen. Ze was hoopvol, vastberaden, maar ook kwaad. Kwaadheid. Die emotie had ze te snel leren kennen. Noëlla kon exploderen, tekeergaan en zelfs haatdragend zijn, wanneer ze haar zondebok voor onrecht had gevonden. Haar hart was gevuld met strijdlust en de mijne met trots. Ik wilde mijn kinderen gelijke kansen geven. Noëlla wil dat voor iedereen. Een keus. De mogelijkheid om te kiezen. Toen ik naar dat kleine meisje met een stethoscoop om haar nek keek, wist ik nog niet dat zij een zo beladen maatschappelijke verplichting te vervullen had. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen