€ 18,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Ze zal weer vliegen

Jolanda Smit • Boek • paperback

 • Samenvatting
  ‘Vanaf de balustrade zie ik haar uit volle borst meezingen met haar klasgenootjes, bij de mooi versierde kerstboom. Haar kale koppie is gecamoufleerd met een vrolijk sjaaltje, waar een prachtige nepstaart onderuit piept. Het is warm in de aula, Jasmijn friemelt continu aan het haarstukje. Opeens kijkt ze omhoog en zoekt mijn blik. Met een felle ruk trekt ze sjaal en nepstaart van haar hoofd en zingt triomfantelijk verder.’

  Het leven lacht Lieke al veertig jaar toe, ze is een ware geluksvogel. Maar dan slaat het noodlot toe en wordt ze geraakt op haar teerste plek. Op 5 december, als iedereen zich verheugt op pakjesavond, krijgen zij en haar man Stef te horen dat hun dochtertje Jasmijn leukemie heeft. In eerste instantie is Lieke optimistisch en strijdlustig. Maar als de uitslagen minder rooskleurig zijn dan ze hoopt en er ook kanker bij haar vader wordt geconstateerd, raakt ze langzamerhand haar vertrouwen kwijt. Ze zit opgesloten in een vacuüm van angst, verdriet en wanhoop, totdat Jasmijn voor een keerpunt zorgt.
 • Productinformatie
  Fragment : Download Fragment
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 217
  Uitgeverij : Mea Vota
  ISBN : 9789082518801
  Datum publicatie : 05-2016
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (9,2 uit 9 reviews)

  16-07-2018
  Zeer benieuwd
  Snel en verzorgd geleverd. Ik moet het nog lezen voor een schoolopdracht maar ik heb al een beetje gebladerd en stukjes gelezen en voelde me al ontroerd... het belooft een meeslepend boek te zijn in een rollcoaster van emoties. Ik kijk er naar uit om die helemaal te lezen.


  Geplaatst door uit Belgie , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  17-08-2016
  Het geeft je hoop
  Op het moment dat je gaat starten heb je een bepaalt idee en een verwachting van het verhaal, maar opeens greep het verhaal mij persoonlijk. Er worden dingen in besproken waar ik jarenlang niet meer over had nagedacht en waar ik nog steeds moeite mee heb. Iedereen die iets heeft meegemaakt met een naaste die ernstig ziek is geworden heeft iets aan dit boek. Het geeft je hoop, dat alles toch te overwinnen is. Bij mij was het mijn moeder die ernstig ziek werd in mijn jeugd. Hier was het andersom en toch hetzelfde. Een aangrijpend verhaal waar ik ondanks dat het al heel lang geleden was dat mijn moeder ziek werd toch weer een nieuwe kijk op mijn eigen leven door kreeg. Zeker een aanrader dit boek.


  Geplaatst door uit Amsterdam
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10


  25-06-2016
  Aangrijpend verhaal, met prachtige boodschap
  In dit boek lees je over een absurde wending die het leven kan nemen. Openhartig wordt je meegenomen in alle vreselijke en ontroerende details van de lange weg naar genezing. Als rode draad een mooie boodschap.


  Geplaatst door uit Noord-Holland
  Waardeert het boek met een 8.5 uit 10


  20-06-2016
  Aanrader!
  Zeer aangrijpend verhaal over een moeder wiens dochter leukemie heeft. Niet alleen de behandelingen in het ziekenhuis worden pijnlijk echt beschreven, het boek maakt ook de angst en het verdriet van de moeder levendig invoelbaar. Het laat zien wat het met haar als persoon doet, hoe het haar wezenlijk verandert. Maar het boek biedt ook hoop op de toekomst, dat vertrouwen in geluk weer terug komt. Heel vlot geschreven: in één ruk uitgelezen.

     Spannend
     Meeslepend

  Geplaatst door uit Amstelveen , leeftijd 30-39
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10


  14-06-2016
  Mooi boek!
  Ik vond het een mooi en ontroerend boek. Makkelijke schrijfstijl. Ik kon niet meer stoppen met lezen en had het boek in korte tijd uit. Ondanks het aangrijpende verhaal is het ook met de nodige humor geschreven. Zeker een aanrader voor mensen in een zelfde situatie met een kind met leukemie maar ook voor buitenstaanders een mooi boek. Respect voor de schrijfster die met dit grotendeels autobiografisch boek de lezer een kijkje in haar leven heeft gegeven. Echt een geweldig boek!

     makkelijke schrijfstijl
     page turner

  Geplaatst door uit Friesland , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10


  03-06-2016
  Aanrader om te lezen
  Mooi uit de ik vorm geschreven boek waardoor het snel pakt! Binnen 2 dagen uitgelezen...Kon niet stoppen. Heel ontroerend om te lezen hoeveel impact deze ziekte heeft op een gezin. Ook een goede afwisseling van tijd zit er in het boek.....mooi geschreven, absolute aanrader.

     page turner

  Geplaatst door uit Noordwijk , leeftijd 20-29
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  03-06-2016
  Verrassend debuut
  Meestal heb ik zo mijn vaste schrijvers waar ik boeken van lees. 'Ze zal weer vliegen' heb ik cadeau gekregen en ik ben heel blij dat ik zo kennis heb kunnen maken met het talent van Jolanda Smit. Zij heeft een makkelijk lezende schrijfstijl en weet je op een bijzondere manier in het verhaal te trekken. Ik betrapte mezelf er zelfs op dat ik me, een paar dagen nadat ik het boek uit had, afvroeg hoe het met Lieke zou gaan. Dan kan je toch stellen dat je geraakt bent.

     Meeslepend verhaal
     Goede verhaallijn

  Geplaatst door uit Bloemendaal , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  03-06-2016
  Kwetsbaar en mooi
  Ik heb het boek in 1 adem uitgelezen. Het is het eerste boek van deze schrijfster de titel en de kaft spraak mij direct aan. Het was absoluut een goede keus, gevoelig,kwetsbaar en mooi geschreven.

     Meeslepend
     Diepgang

  Geplaatst door uit Badhoevedorp , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  27-05-2016
  Aangrijpend verhaal met diepgang en vaart
  ‘Ze zal weer vliegen’ is het aangrijpende verhaal van een moeder wiens dochter van de ene op de ander dag ernstig ziek blijkt te zijn. Behalve dat het ziekteproces met veel oog voor de, soms pijnlijke, details wordt beschreven, gaat het boek er ook over hoe Lieke, de moeder, dit alles beleeft. Daardoor krijgt het boek psychologische diepgang. Omdat het hele verhaal in de ik-vorm is geschreven kom je als lezer heel dichtbij. Jolanda Smit heeft een laagdrempelig stijl en gebruikt veel levendige dialogen wat het verhaal vaart geeft. Een prachtig, ontroerend, maar soms ook grappig boek dat leest als een trein.

     Meeslepend verhaal
     Leest vlot

  Geplaatst door uit Zuid-Holland , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10

€ 18,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar

2-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 
×
SERVICE
Contact
 
Vragen