Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

€ 40,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Zicht op Zorghuisvesting - GHZ

een inventarisatie van bestaande intramurale woonlocaties voor rotterdammers met een zorgvraag.

Veldacademie, Pieter Graaff • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Per 1 januari 2015 is de verantwoordelijkheid voor langdurige zorg overgeheveld van het rijk naar de gemeenten. Met de decentralisaties gaan hervormingen gepaard, waaronder het scheiden van de financiering voor wonen en zorg en extramuralisatie van de lichtere zorgzwaartepakketten. Deze hervormingen zijn van grote invloed op de organisatie, financiering en huisvesting van zorg en welzijn. Een goede, gezamenlijke kennispositie is als vertrekpunt cruciaal.

  Dit rapport bevat een gevisualiseerd overzicht van de intramurale huisvesting voor de gehandicaptenzorg. Het betreft die locaties waar mensen met een verstandelijke (75% van de bewoners) en/of lichamelijke beperking in een wooneenheid verblijven die in het bezit is of gehuurd wordt door de zorgaanbieder.
  Voor de inventarisatie is een methodiek ontwikkeld waarbij karakteristieken van de locaties op het gebied van geleverde zorg, zelfstandigheid van de huisvesting en het voorzieningenniveau in de directe omgeving met elkaar in verband worden gebracht. Deze gestructureerde inventarisatie van zorghuisvesting in de Gehandicaptenzorg biedt daarmee een vertrekpunt voor verder maatwerk.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 210mm x 297mm
  Aantal pagina's : 295
  Uitgeverij : Veldacademie
  ISBN : 9789492198006
  Datum publicatie : 12-2014
 • Inhoudsopgave
  1 Methodiek en relevantie
  2 Toelichting prototypen
  3 De rotterdamse situatie
  3.1 Eerste observaties stedelijke inventarisatie

  BIJLAGEN:
  1 Informatiekaarten per zorgaanbieder
  2 Informatiekaarten per gebied
  2 Rotterdam Centrum
  3 Hillegersberg-Schiebroek
  4 Rozenburg
  5 Hoek van Holland
  6 Delfshaven
  7 Overschie
  8 Noord
  9 Kralingen-Crooswijk
  10 Feijenoord
  11 IJsselmonde
  12 Pernis
  13 Prins Alexander
  14 Charlois
  15 Hoogvliet
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 40,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar

2-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

In Rotterdam wordt aan een kleine 5.000 bewoners in de sector Gehandicaptenzorg zorg verleend. Ongeveer twee derde van deze zorg wordt extramuraal geleverd. Deze mensen ontvangen de zorg in een woning die zij of hun partners/familieleden zelf huren of gekocht hebben. Van deze bewoners heeft ongeveer twee derde een verstandelijke beperking en één-derde een lichamelijke beperking.

De overige circa 1700 bewoners woont in één van de 91 intramurale locaties voor gehandicaptenzorg. Dit zijn voornamelijk bewoners met een verstandelijke beperking (75%). Gemiddeld gaat het om 19 bewoners per locatie, verspreid over gemiddeld tien adressen per locatie. Ter vergelijking: in de sector Verpleging en Verzorging wonen gemiddeld 100 bewoners op elk van de 77 locaties. De woonlocaties van de gehandicaptenzorg zijn kleinschaliger, meer verspreid en vaker zelfstandig dan de huisvesting voor verpleging en verzorging.

Deze inventarisatie richt zich op de 91 intramurale woonlocaties voor Gehandicaptenzorg. Doel van de wetswijzigingen is dat meer bewoners met een lichte zorgvraag hun zorg extramuraal gaan ontvangen. De prototypering is een eerste inschatting in hoeverre bestaande intramurale locaties geschikt zijn voor het leveren van extramurale zorg. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen