€ 11,50

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

ZIJN wat je bent

Andreas Jansen • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Dit boek, ‘ZIJN wat je bent’, is geïnspireerd op de veertig verzen van Ramana Maharshi.
  Deze verzen gaan over de absolute werkelijkheid, het louter Bewustzijn. Al vele jaren heb ik mij verdiept in advaita-vedanta en wat mij in het bijzonder interesseert is zelfonderzoek in het dagelijks leven. De veertig verzen van Ramana spoorden mij aan om vooral deze absolute werkelijkheid in mijn eigen leven in ogenschouw te nemen. Daarom heb ik in dit boek geprobeerd te beschrijven wat ik herken van de veertig verzen in mijn dagelijkse, relatieve leven in het kader van mijn eigen zelfonderzoek.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 88
  Uitgeverij : de Kunst van Zijn
  ISBN : 9789464061222
  Datum publicatie : 05-2020
 • Inhoudsopgave
  Inhoudsopgave:
  vers 1
  ..........
  ..........
  ..........
  vers 40
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 11,50

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Vers 1

Ramana Maharshi*:
“Vanuit onze waarneming van de wereld komen wij tot de erkenning van een uniek Eerste Beginsel, met onbeperkte vermogens tot manifesteren.
De beelden op het filmdoek, het doek zelf, de toeschouwer, het licht dat het geheel belicht – dit alles is Dat, het Ene.”.


Het is spitsuur op het station. Ik zie jong en oud, gehandicapt en sportief, dun en dik, geel, wit en zwart, man en vrouw, Arabier, Chinees en Westerling, gekleed in alle kleuren van de regenboog, korte en lange rok of jas. Iedereen toont zich weer anders, zowel wat kleding als lichaamsbouw betreft.
Iedereen loopt langs en door elkaar; het lijkt wel een kippenhok, waar iedereen zijn weg gaat, zonder de ander ondersteboven te lopen. Soms gebeurt het toch en is een sorry voldoende om verder te gaan. Het lijkt een chaos en toch gaat het van een leien dakje.
Het blijft wonderbaarlijk wat er in de wereld allemaal tegelijkertijd gebeurt. Als je het zelf zou regisseren dan zou alles in gebaande wegen plaatsvinden, maar niet ongebaand zoals het op een station toegaat en wat zo te zien helemaal op elkaar is afgestemd zonder menselijke tussenkomst.


* uit: Ramana Upanishad, samengesteld en vertaald door P. Renard, uitg. Servire, 1999, ISBN 90 7668 101 5, pag.137. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen