Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.
Alleen via uitgever verkrijgbaar. ×

€ 39,95


PRINT boek

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Aan de slag met Linux voor LFCS

Sander van Vugt • ebook • epub

 • Samenvatting
  Aan de slag met Linux voor LPIC-1 is bedoeld voor iedereen die wil leren hoe je een Linux-systeem moet beheren. Alle facetten waarmee een beheerder van een Linux-systeem te maken krijgt, komen aan de orde. Denk daarbij aan het installeren van Linux, het werken met bestanden, het configureren van een gebruikersomgeving en het werken met de printomgeving. Dit boek is geschikt voor gebruik in een leeromgeving en voor zelfstudie, en bevat een groot aantal oefeningen en voorbeelden. Voorkennis van Linux is niet nodig, enige algemene kennis van computersystemen wordt echter wel verondersteld. Op basis van een eigen lab-omgeving (een virtuele machine) die u in het eerste hoofdstuk opzet, kunt u als lezer vervolgens het hele boek doorwerken. Door deze interactieve aanpak is het voor u ook eenvoudiger om de praktische kennis te onderscheiden van de theoretische achtergronden. In deze editie ligt de nadruk op de Linux distributie CentOS Linux. Deze vrij verkrijgbare Linux distributie wordt gebruikt als basis voor Red Hat Enterprise Linux, de grootste Linux distributie op zakelijk gebied. De LPI-certificering wordt langzaam verdrongen door de Linux Certified Systems Administrator (LFCS) certificering. Omdat LFCS ontworpen is door Linux Foundation, de organisatie die zorgt voor standaardisatie op gebied van Linux, is LFCS snel overgenomen als leidende certificering door diverse grote bedrijven. Dit boek sluit aan bij de nieuwe manier van examineren voor LFCS-certificering. Het gaat erom dat de kandidaat taken op kan lossen met betrekking tot Linux, waarbij gebruikgemaakt kan worden van alle resources die in Linux ter beschikking staan. De zevende druk bereidt voor op deze nieuwe examinering en is hierom sterker gericht op begrip en op het leren werken met de essentiële tools Via de website bij het boek is een schat aan aanvullend materiaal beschikbaar, waaronder aanwijzingen voor het opzetten van een lab-omgeving en kennisvragen met directe feedback. De website bij de zevende druk is uitgebreid met extra oefeningen en video’s. Doelgroep Hbo-studenten eerste jaar ICT-studies: Business IT en management, Communicatie & Multimedia Design en (technische) informatica.
 • Productinformatie
  Binding : Epub
  Auteur : Sander van Vugt
  Bestandstype : epub
  Distributievorm : Ebook (digitaal)
  Aantal pagina's : Afhankelijk van e-reader
  Beveiliging : Digitaal watermerk (social DRM)   Informatie 
  Uitgeverij : Boom
  ISBN : 9789024428977
  Datum publicatie : 05-2021
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 39,95


PRINT boek

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Alleen via uitgever verkrijgbaar.
Veilig betalen Logo
Delen 

Informatie
Herroepingsrecht is uitgesloten voor eBooks. Een download van een eBook of luisterboek is niet meer te herroepen op het moment dat u, na aanschaf van het e-book, de download heeft gestart.

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen