Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

€ 7,95

PRINT boek

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Bepakt en bezakt op de fiets

Jan Versluis • ebook • epub

 • Samenvatting

  Wat ooit begon als een levensdroom die één keer voldaan moest worden, het fietsen naar Santiago de Compostela, is uiteindelijk meer geworden dan men ooit had gedacht. Het is het boek 'Bepakt en Bezakt' geworden Een verzameling verslagen die fervent fietser Jan Versluis (1947) dagelijks schreef tijdens zijn reizen tussen 2007 en 2012. Reizen naar Santiago de Compostela (2x), Rome en Barcelona komen aan bod, maar hij blijft ook dichter bij huis met een rondje Nederland.

  De verhaaltjes lezen makkelijk weg en geven mooi weer hoe een fietsnomade vecht tegen de weers elementen, leuke dorpjes onderweg aandoet, mede fietsers ontmoet met eenzelfde doel en gratis drankjes krijgt aangeboden op campings.

  Na al deze mooie ervaringen is nog niet uitgesloten dat er over 5 jaar een vervolg op dit boek zal komen want het leven als fietsnomade trekt nog steeds voor de schrijver en nieuwe plannen zijn in de maak.

   

 • Productinformatie
  Binding : Epub
  Auteur : Jan Versluis
  Bestandstype : epub
  Distributievorm : Ebook (digitaal)
  Aantal pagina's : Afhankelijk van e-reader
  Beveiliging : Geen   Informatie 
  Uitgeverij : Niet bekend
  ISBN : Geen
  Datum publicatie : 11-2012
 • Inhoudsopgave
  (2007) Santiago de Compostela - 2411km (2008) Ronde van Nederland - 1200Km (2009) Over Oude Wegen naar Santiago de Compostela - 2686Km (2010) Puerto de Santa Maria - 2844Km (2011) Rome - 2230Km (2012) Barcelona - 2123Km
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 7,95

PRINT boek

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

direct, via download
Veilig betalen Logo
Delen 

Informatie
Herroepingsrecht is uitgesloten voor eBooks. Een download van een eBook of luisterboek is niet meer te herroepen op het moment dat u, na aanschaf van het e-book, de download heeft gestart.

Fragment

Florenville - Verdun (92km)

Nu we de regen eindelijk achter ons gelaten hebben, is het een stuk makkelijker op elke ochtend vol motivatie weer op de fiets te stappen. Als je dan ’s ochtends door moeder en dochter begroet wordt met “Kijk, daar zijn de mannen weer”. Tsja dan fiets je toch met een glimlach weg, ook al weet je dat gelijk vanuit de start de ochtendklim terug naar het centrum je te wachten staat. 

Op één van de vele heuveltoppen even gesproken met 3 Vlaamse Belgen die al regelmatig de dupe waren geweest van de slechte kwaliteit van het wegdek. Hun racefietsen hadden al verschillende lekke banden mogen meemaken, en zelfs een buitenband moest eraan geloven. Als bonus had een fietsenmaker ook nog een spelletje met hun gespeeld en ze (volgens hun) wat dieper in de buidel laten tastten. Gelukkig hebben wij nog geen fiets gerelateerde problemen gehad, maar dat het iemand overkomt is niet verwonderlijk want vandaag zaten er ook weer een paar hele slechte stukken tussen. Hoe krijgen ze het gevonden?. 

Bij Limes lieten we België, en hopelijk de slechte wegen, achter ons en staken we de Franse grens over. Dit is de start van de Franse Ardennen, maar behalve de naam zit er geen verschil in de omgeving. Alle borden staan nog steeds in het Frans aangegeven, men spreekt ook nog steeds Frans en met grote regelmaat moeten wij nog steeds een kuitenbijter overwinnen. Om even een indicatie te geven van de zwaarte: Op sommige van die klimmetjes zien wij mede fietsers afstappen om de top te bereiken, tot zover zijn wij nog alles fietsend opgekomen. (Het laatste stukje was nutteloze informatie, maar het moest toch even vermeld worden dat wij echte klimgeiten zijn) 

Nu staan we op een mooie, grote camping in Verdun aan waar we een fietser spraken uit Amsterdam. Het een fietser zonder schema, hij zou misschien ook wel naar Barcelona gaan, maar dat wist hij nog niet, hij keek wel. Een uurtje laten kwamen ook moeder Anouk en dochter Marjolein aangereden. Op verzoek wat extra informatie: Vaders heeft zijn kamp (tent) in de buurt van Dinant opgeslagen en zal vrouw en dochter na één week komen ophalen. Net zoals de Amsterdamse fietser rijden ze zonder een echte eindbestemming en zien ze wel tot hoever ze komen in één week. Onze eindbestemming is bekend, maar zullen wij morgen moeten beslissen of we de route vervolgen via Nancy, of Langres. Elke route heeft zijn eigen schoonheid, dus zoals het er nu naar uit ziet zal een gulden, sorry.. euro moeten uitmaken welke van de twee het gaat worden.De camping heeft een leuk restaurant waar even wat moeten eten want al onze proviand is op.

×
SERVICE
Contact
 
Vragen