€ 9,99


PRINT boek

  € 19,95

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur


 • Bikkeltje (boek)

 • Bikkeltje (ePUB)

Bikkeltje

Ilse Ooms • ebook • epub

 • Samenvatting
  Wat doe je als je pasgeboren baby ernstig gehandicapt blijkt te zijn? En de toekomstdromen over jouw gezin compleet in duigen vallen? Wat als je, volgens de artsen, blij mag zijn als je kind ouder dan twee wordt? Voor de meeste ouders zijn dit gelukkig geen vragen. Wel voor Ilse en haar man. Na Merles geboorte raken zij in een aangrijpende rollercoaster die niet tot stilstand lijkt te komen. Als het jonge gezin na 2 jaar meer rust vindt, gebeurt er iets afschuwelijks.
  Bikkeltje gaat over onvoorwaardelijke liefde voor je kind. Ook als dat kind niet is, zoals je hoopte. Merles moeder geeft een indringend en intiem verslag.
  Quotes:
  Manu Keirse (klinisch psycholoog en rouwspecialist)
  "Dit boek is een getuigenis van liefde, die inspirerend kan zijn voor families die moeten leven met een kind met beperkingen. Voor zorgverleners is het een uitnodiging om routines te doorbreken en anders beschikbaar te zijn voor gezinnen die leven moeten met de chronische ziekte van hun kind. Het is een boodschap voor de samenleving die nauwelijks weg weet met wat niet beheersbaar is."

  Bertho Nieboer (gynaecoloog)
  “Ilse beschrijft in ‘bikkeltje’ op een erg persoonlijke maar tegelijkertijd herkenbare manier haar ervaring met de zorg. Vanaf het moment dat ze te horen krijgt dat er mogelijk iets mis is met hun kindje, laat het verhaal je niet meer los. Verder laat het ons maar weer eens zien dat goede communicatie van levensbelang is en dat het ‘onderbuikgevoel’ van zwangeren altijd serieus genomen moet worden.”

  Roos Schlikker (schrijver en columnist)
  “Verdrieten om verlies en tegelijkertijd een momentje maken, dat is wat Ilse Ooms prachtig gedaan heeft.”
  Véronique Werz (oprichter Lotje & Co)
  “Bikkeltje is heel herkenbaar voor ouders van zorgintensieve kinderen en een eyeopener voor professionals”

  www.bikkeltje.nl

  Ilse Ooms (1980) kreeg samen met haar man Patrick vier dochters, waaronder de ernstig beperkte Merle. Zij werkt als docent voor de opleiding Communicatie van de Hogeschool Rotterdam. Met dit boek wil zij mensen laten zien wat het is om een (ernstig) beperkt kind te hebben en hoopt zij de vaak complexe en intensieve zorg voor deze kinderen te kunnen veranderen.
 • Productinformatie
  Binding : Epub
  Auteur : Ilse Ooms
  Bestandstype : epub
  Distributievorm : Ebook (digitaal)
  Aantal pagina's : Afhankelijk van e-reader
  Beveiliging : Digitaal watermerk (social DRM)   Informatie 
  Uitgeverij : Uitgeverij Raak
  ISBN : Geen
  Datum publicatie : 03-2020
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (9,5 uit 1 reviews)

  26-02-2021
  Bikkeltje is een indrukwekkend boek
  Ik heb die boek van bijna vierhonderd bladzijden in één ruk uitgelezen. Dit zegt wel iets over de kracht van de auteur! In eenvoudige, heel directe taal wordt het aangrijpende relaas van de geboorte en het overlijden van haar zwaar gehandicapte dochtertje gedaan en Ilse Ooms greep mij daarmee onmiddellijk vast en liet niet meer los. Ik had vaak de tranen in mijn ogen bij het lezen: het is allemaal zo herkenbaar, ook de vreselijke ziekenhuisbureaucratie waarmee zij en haar man te maken kregen. Een boek dat in alle opzichten beantwoordt aan het doel waarmee het geschreven is.


  Geplaatst door uit Breda , leeftijd 70+
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10

€ 9,99


PRINT boek

  € 19,95

PDF ebook

niet beschikbaar

direct, via download
Veilig betalen Logo
Delen 

Informatie
Herroepingsrecht is uitgesloten voor eBooks. Een download van een eBook of luisterboek is niet meer te herroepen op het moment dat u, na aanschaf van het e-book, de download heeft gestart.

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen