€ 9,99


PRINT boek

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur


 • Bikkeltje (ePUB)

 • Bikkeltje (boek)

Bikkeltje

Als je het liefste krijgt, wat je niet wilde

Ilse Ooms • ebook • epub

 • Samenvatting
  Wat doe je als je pasgeboren baby ernstig gehandicapt blijkt te zijn? En de toekomstdromen over jouw gezin compleet in duigen vallen? Wat als je, volgens de artsen, blij mag zijn als je kind ouder dan twee wordt? Voor de meeste ouders zijn dit gelukkig geen vragen. Wel voor Ilse en haar man. Na Merles geboorte raken zij in een aangrijpende rollercoaster die niet tot stilstand lijkt te komen. Als het jonge gezin na 2 jaar meer rust vindt, gebeurt er iets afschuwelijks.
  Bikkeltje gaat over onvoorwaardelijke liefde voor je kind. Ook als dat kind niet is, zoals je hoopte. Merles moeder geeft een indringend en intiem verslag.
  Quotes:
  Manu Keirse (klinisch psycholoog en rouwspecialist)
  "Dit boek is een getuigenis van liefde, die inspirerend kan zijn voor families die moeten leven met een kind met beperkingen. Voor zorgverleners is het een uitnodiging om routines te doorbreken en anders beschikbaar te zijn voor gezinnen die leven moeten met de chronische ziekte van hun kind. Het is een boodschap voor de samenleving die nauwelijks weg weet met wat niet beheersbaar is."

  Bertho Nieboer (gynaecoloog)
  “Ilse beschrijft in ‘bikkeltje’ op een erg persoonlijke maar tegelijkertijd herkenbare manier haar ervaring met de zorg. Vanaf het moment dat ze te horen krijgt dat er mogelijk iets mis is met hun kindje, laat het verhaal je niet meer los. Verder laat het ons maar weer eens zien dat goede communicatie van levensbelang is en dat het ‘onderbuikgevoel’ van zwangeren altijd serieus genomen moet worden.”

  Roos Schlikker (schrijver en columnist)
  “Verdrieten om verlies en tegelijkertijd een momentje maken, dat is wat Ilse Ooms prachtig gedaan heeft.”
  Véronique Werz (oprichter Lotje & Co)
  “Bikkeltje is heel herkenbaar voor ouders van zorgintensieve kinderen en een eyeopener voor professionals”

  www.bikkeltje.nl

  Ilse Ooms (1980) kreeg samen met haar man Patrick vier dochters, waaronder de ernstig beperkte Merle. Zij werkt als docent voor de opleiding Communicatie van de Hogeschool Rotterdam. Met dit boek wil zij mensen laten zien wat het is om een (ernstig) beperkt kind te hebben en hoopt zij de vaak complexe en intensieve zorg voor deze kinderen te kunnen veranderen.
 • Productinformatie
  Binding : Epub
  Auteur : Ilse Ooms
  Bestandstype : epub
  Distributievorm : Ebook (digitaal)
  Aantal pagina's : Afhankelijk van e-reader
  Beveiliging : Geen   Informatie 
  Uitgeverij : Uitgeverij Raak
  ISBN : 9789082875218
  Datum publicatie : 10-2018
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (9 uit 6 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  24-03-2019
  Een echt bikkeltje...
  In dit prachtige boek word je meegesleept in het verhaal van een gezin waarin niet alles verloopt zoals het hoort te lopen. Door de manier waarop het boek is geschreven voel je je verbonden met zowel de ouders als Merle zelf. Het is prachtig om te lezen hoe sterk moederschap en instinct samen komen. Het ontroert je ,maar maakt je ook ontzettend alert op alle andere dingen die erbij komen zoals het zorgsysteem. Waarvan je hoopt dat ze het beste met je voor hebben blijkt dat het in dit soort gevallen toch soms ook maar mensen zijn met niet altijd alle kennis of empathie in huis. Ilse opent keer op keer haar hart om ook alle diepste gevoelens waarvan je soms zelf schrikt dat je ze hebt duidelijk te maken aan de lezer. Dit maakt dat het boek eerlijk is en vanuit een puur moederinstinct geschreven is. Prachtig!

     Meeslepend
     Ontroerend

  Geplaatst door uit Den haag , leeftijd 20-29
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  20-12-2018
  Aangrijpend
  Wat een rollercoaster van emoties heeft dit jonge gezin meegemaakt en wat is het prachtig beschreven! Heel pakkend en aangrijpend!!!


  Geplaatst door uit H.i.ambacht , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  13-09-2018
  Aangrijpend
  Ilse heeft een mooie balans gevonden tussen emotie en lichtheid. Zonder drama wordt het verhaal van Merle vertelt, maar ik heb het niet droog kunnen houden. Hoewel het boek kritisch is, wordt het nooit respectloos maar wordt iedereen in zijn waarde gelaten. Ook kijkt Ilse eerlijk naar haarzelf. Ik heb het meest genoten van de vrolijke momenten van Merle. Mooi om te lezen hoe het contact tussen Merle en haar ouders plaatsvindt.

     Een eerlijk beeld.
     Interessant voor diverse lezers.

  Geplaatst door uit Boskoop , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  13-08-2018
  Bikkeltje raakt je vanaf de eerste bladzijde
  Bikkeltje vertelt het verhaal van een stel dat een zwaar gehandicapt dochtertje krijgt, met de start bij de zwangerschap. Het is een eerlijk boek over de strubbelingen waar je als ouders tegenaan loopt als je een kindje krijgt dat voor meerdere zaken in het ziekenhuis moet worden opgenomen. Het laat zien hoe star het ziekenhuissysteem is, maar ook dat er zorgverleners rondlopen die bereid zijn een extra stap voor je te doen. Bovenal is het een prachtig eerbetoon aan een meisje dat het in haar jonge leven heel zwaar heeft gehad. Het laat zien dat liefde van ouders onvoorwaardelijk is, wat voor kindje je ook 'krijgt'. Ook als dat kindje is waar je niet op gehoopt had. Het is een boek dat ik met een lach en een traan heb gelezen. Na afloop heb ik mijn eigen dochter een extra dikke knuffel gegeven, het doet je nog maar weer realiseren dat elk gezond kindje dat geboren wordt een wonder is!

     Vlot geschreven
     Eerlijk en meeslepend
     Pak de zakdoekjes er maar bij!

  Geplaatst door uit Barendrecht , leeftijd 30-39
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  30-07-2018
  Indrukwekkend!
  In dagboekvorm neemt Ilse je mee in het leven van en met Merle. Confronterend, frustrerend, indringend, eerlijk en met een vleug humor. Waarbij Merle steeds de hoofdpersoon is. Ik heb het achter elkaar uitgelezen


  Geplaatst door uit Dordrecht , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  29-07-2018
  Onvoorwaardelijke liefde
  Een boek over de eenzaamheid en angst, waar de ouders van Merle tegenaan lopen. Maar ook een boek over enorme trots en de blijdschap van kleine stapjes vooruit. Eerlijk en open beschreven, zonder moeilijke onderwerpen te schuwen. Een prachtig, verdrietig en krachtig boek.


  Geplaatst door uit Zuid-Holland , leeftijd 30-39
  Waardeert het boek met een 9 uit 10

€ 9,99


PRINT boek

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

direct, via download
Veilig betalen Logo
Delen 

Informatie
Herroepingsrecht is uitgesloten voor eBooks. Een download van een eBook of luisterboek is niet meer te herroepen op het moment dat u, na aanschaf van het e-book, de download heeft gestart.

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen