Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.
Alleen via uitgever verkrijgbaar. ×

€ 41,50


PRINT boek

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur


 • Handboek Power BI (ePUB)

 • Database modelleren (boek)

Database modelleren

Peter ter Braake • ebook • epub

 • Samenvatting
  Data(bases) zijn tegenwoordig belangrijker dan ooit. We verzamelen data om deze vervolgens te kunnen analyseren. Het succesvol inzetten van een database begint met het ontwerpen van de juiste structuur. Hoe zet je een database goed op? Vaak krijg je maar één kans om een database te ontwerpen. Dat ontwerp bepaalt in hoge mate het succes. Database modelleren gaat in op het ontwikkelen van databases. Met het groeien van de verscheidenheid aan gegevens en de steeds geavanceerdere dingen die we met de gegevens doen, zijn ook de verschillende soorten databases gegroeid. Relationele databases vormen nog altijd het overgrote deel van de in gebruik zijnde databases. Daarnaast kom je steeds vaker zogenoemde noSQL-databases tegen. Hoe verschillend al deze databases ook zijn, ze hebben één ding gemeen. Het succesvol inzetten van een database begint met het ontwerpen van de juiste structuur. Dat kan de tabelstructuur van een relationele database zijn en het kan ook over de partitionering van een noSQL-cluster gaan. Dit boek gaat in grote mate over het ontwerpen van relationele databases, over het bepalen welke tabellen je moet maken om een goede database op te zetten. Database modelleren gaat in op de drie grote richtingen: normaliseren, dimensioneel modelleren en Data Vault. Ook komen in een apart hoofdstuk wat algemenere termen noSQL-databases aan bod. In dit boek leert de studenten de voor- en nadelen van noSQL te onderscheiden ten opzichte van relationele databases en enkele basisontwerp-richtlijnen. Na het lezen van dit boek is de student in staat om te bepalen welk type database voor hem geschikt is, hoe het ontwerp eruit moet zien, en hoe je met het gekozen ontwerp werkt. Voor wie? Het boek is gericht op database-ontwikkelaars en/of database-engineers in opleiding (studenten ICT, toegepaste of technische informatica). Database modelleren gaat ervan uit dat een database-ontwikkelaar of engineer zich breed richt op het opslaan en gebruik van gegevens binnen een organisatie. Hij of zij is betrokken bij het maken van keuzes met betrekking tot welke database het meest geschikt is en houdt zich bezig met de overall data-architectuur. Hij bepaalt (mede) wie welke gegevens in welke vorm krijgt aangeboden. Hij/zij zet de database op en maakt het ontwerp. Dat is wat studenten in dit boek leren. Voorkennis Dit boek gaat er niet van uit dat je al data engineer bent. Ook is voorkennis van database niet noodzakelijk. We beginnen bij het begin: wat is een database eigenlijk en waarom gebruiken wij databases? Vanaf dat startpunt word je meegenomen tot het moment dat je zelf een database-ontwerp kan maken. Voorkennis van de taal SQL is een pre, maar geen noodzaak.
 • Productinformatie
  Binding : Epub
  Auteur : Peter ter Braake
  Bestandstype : epub
  Distributievorm : Ebook (digitaal)
  Aantal pagina's : Afhankelijk van e-reader
  Beveiliging : Digitaal watermerk (social DRM)   Informatie 
  Uitgeverij : Boom
  ISBN : 9789024429561
  Datum publicatie : 09-2020
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 41,50


PRINT boek

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Alleen via uitgever verkrijgbaar.
Veilig betalen Logo
Delen 

Informatie
Herroepingsrecht is uitgesloten voor eBooks. Een download van een eBook of luisterboek is niet meer te herroepen op het moment dat u, na aanschaf van het e-book, de download heeft gestart.

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen