Alleen via uitgever verkrijgbaar. ×

€ 14,99


PRINT boek

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

De dochters van Jalta

Catherine Grace Katz • ebook • epub

 • Samenvatting
  De dochters van Churchill, Roosevelt en Harriman en hun allesbepalende rol in de geschiedenis 'Een mooi, onbekend inkijkje in Jalta zelf, het leven van drie opmerkelijke vrouwen en de verhouding met hun vader.' Trouw Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog werd de wereld opnieuw ingedeeld. Stalin, Churchill en Roosevelt gingen de geschiedenisboeken in als de vormgevers van deze nieuwe machtsverdeling, maar achter de schermen speelden drie bijzondere vrouwen een cruciale rol. Dit is het verhaal van Sarah Churchill, Kathleen Harriman en Anna Roosevelt. In De dochters van Jalta vertelt historicus Catherine Katz hoe deze drie jonge, gedreven vrouwen hun machtige vaders voor een crisis behoedden toen de alliantie uiteen dreigde te vallen. Sarah Churchill, Anna Roosevelt en Kathleen Harriman, dochter van de Amerikaanse ambassadeur in Rusland Averell Harriman, waren meer dan alleen een steun en toeverlaat. Op basis van exclusief bronmateriaal uit de familiearchieven en interviews met de nabestaanden reconstrueert Katz hun bepalende rol in de besluiten en het verloop van de Conferentie van Jalta. Te midden van de politieke chaos van de transformatie naar een naoorlogse wereld vertelt De dochters van Jalta een uitzonderlijk verhaal over vaders en dochters wier onderlinge relaties getest en versterkt worden door de historische gebeurtenissen waarvan ze getuige zijn en de toekomst die ze gezamenlijk vormgeven. De pers over De dochters van Jalta:
  'Een origineel en afwisselend boek. De schrijfster geeft haar drie vrouwelijke hoofdpersonen [...] de plek in de geschiedenis die zij verdienen.' Historiek 'Katz beschrijft levendig maar ook gedetailleerd de verhoudingen op de conferentie. [...] Een verrassende en belangrijke aanvulling op en ook herwaardering van Jalta.' Geschiedenis Magazine 'Deze vermakelijke geschiedenis staat boordevol levendige persoonlijkheden, schipperende assistenten en insider-observaties over een cruciaal moment in de geschiedenis.' The New York Times 'Vakkundig geschreven en nauwgezet onderzocht, een buitengewoon werk dat de menselijke kant onthult die ten grondslag ligt aan de politiek.' The Wall Street Journal
 • Productinformatie
  Binding : Epub
  Auteur : Catherine Grace Katz
  Bestandstype : epub
  Distributievorm : Ebook (digitaal)
  Aantal pagina's : Afhankelijk van e-reader
  Beveiliging : Digitaal watermerk (social DRM)   Informatie 
  Uitgeverij : Spectrum
  ISBN : 9789000362776
  Datum publicatie : 12-2020
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 14,99


PRINT boek

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Alleen via uitgever verkrijgbaar.
Veilig betalen Logo
Delen 

Informatie
Herroepingsrecht is uitgesloten voor eBooks. Een download van een eBook of luisterboek is niet meer te herroepen op het moment dat u, na aanschaf van het e-book, de download heeft gestart.

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen