Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

€ 8,99


PRINT boek

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur


 • Archive Species (boek)

 • The myth of Artisthood (boek)

De Mythe van Kunstenaarschap

Camiel van Winkel • ebook • epub

 • Samenvatting
  Zoals het aura van het kunstwerk in de twintigste eeuw al talloze malen is afgebrand, maar keer op keer uit zijn as herrees, zo komen ook oude clichés over de visionaire kunstenaar en diens soevereine scheppingsdrang steeds weer terug, zij het in nieuwe, aangepaste vormen. Het kunstenaarschap is dus ook vandaag nog een mythe. Zit de kunstenaar per definitie gevangen in deze mythe? Is een gedemystificeerde kunstpraktijk voorstelbaar? Of heeft het kunstenaarschap zonder mythische lading geen toekomst?

  Camiel van Winkel is kunsthistoricus en schrijft over hedendaagse kunst en film. Hij doceert kunst en kunsttheorie aan LUCA School of Arts/Sint-Lukas Brussel. Van zijn hand verschenen eerder de boeken 'Moderne leegte. Over kunst en openbaarheid' (1999), 'Het primaat van de zichtbaarheid' (2005) en 'During the Exhibition the Gallery Will Be Closed. Contemporary Art and the Paradoxes of Conceptualism' (2012). Samen met Joke Robaard publiceerde hij in 2018 de omvangrijke studie 'Archive Species. Bodies, Habits, Practices'.
 • Productinformatie
  Binding : Epub
  Auteur : Camiel van Winkel
  Bestandstype : epub
  Distributievorm : Ebook (digitaal)
  Aantal pagina's : Afhankelijk van e-reader
  Beveiliging : Geen   Informatie 
  Uitgeverij : Mondriaan Fonds
  ISBN : 9789076936512
  Datum publicatie : 02-2019
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 8,99


PRINT boek

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

direct, via download
Veilig betalen Logo
Delen 

Informatie
Herroepingsrecht is uitgesloten voor eBooks. Een download van een eBook of luisterboek is niet meer te herroepen op het moment dat u, na aanschaf van het e-book, de download heeft gestart.

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen