Alleen via uitgever verkrijgbaar. ×

€ 19,99


PRINT boek

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

De stille maatschap

Pieter Willems • ebook • epub

 • Samenvatting
  De stille maatschap is een juridisch zwart gat: haar rechtstreeks waarnemen is niet mogelijk, zij kan enkel worden afgeleid door merkwaardige randverschijnselen. Wat zich in het zwarte gat bevindt, is enkel bekend voor zij die er inzitten. — JAN TUERLINCKX, vennoot Tuerlinckx Tax Lawyers

  De stille maatschap is als vennootschapsvorm in de praktijk wat ondergesneeuwd geraakt. Onterecht, want het gaat om een zeer nuttig en polyvalent vehikel. Haar mindere bekendheid volgt waarschijnlijk rechtstreeks uit haar grootste troef: absolute discretie. De stille maatschap opereert via een werkend vennoot die optreedt in eigen naam. Derden hebben geen idee dat zij handelen met een stille maatschap. Daarnaast zorgt de stille maatschap ook voor de nodige bescherming voor de stille vennoten. Zij zijn beperkt aansprakelijk. De toepassingen van de stille maatschap zijn door haar hoge flexibiliteit legio. Vastgoedontwikkeling, successieplanning en vermogensbeheer zijn maar enkele voorbeelden. De stille maatschap biedt vermogensbescherming for all seasons. De stille vennoten kunnen ook een bijkomend voordeel genieten: zij kunnen belastingvrij winsten opstrijken die door de werkend vennoot worden gerealiseerd. Het is wel oppassen dat de fiscale regels gerespecteerd worden.
 • Productinformatie
  Binding : Epub
  Auteur : Pieter Willems
  Bestandstype : epub
  Distributievorm : Ebook (digitaal)
  Aantal pagina's : Afhankelijk van e-reader
  Beveiliging : Geen   Informatie 
  Uitgeverij : Ertsberg B.V.
  ISBN : 9789464369427
  Datum publicatie : 12-2021
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 19,99


PRINT boek

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Alleen via uitgever verkrijgbaar.
Veilig betalen Logo
Delen 

Informatie
Herroepingsrecht is uitgesloten voor eBooks. Een download van een eBook of luisterboek is niet meer te herroepen op het moment dat u, na aanschaf van het e-book, de download heeft gestart.

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen